Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα14 μυστικά κόλπα μαγειρέματος που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ

14 μυστικά κόλπα μαγειρέματος που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες σεφ

Εκείνοι που μαγειρεύουν συχνά γνωρίζουν ότι μερικές φορές η κουζίνα είναι μια πραγματική κόλαση: τα πιτσιλίσματα λαδιού, τα κρέατα καίγονται, και τα αυγά που μόλις αγόρασες έχουν καταστραφεί.


Εμείς αγαπάμε τις προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε συλλέξει τα 14 πιο χρήσιμα γαστρονομικά κόλπα που θα σώσουν τον χρόνο και τα νεύρα σας και θα ενισχύσουν τις ικανότητές σας.

14. Εάν πρόκειται να ψήσετε μπιφτέκια για μπέργκερ, κάνετε μια λακούβα στο κέντρο.

Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος.

image

13. Για να κόψετε ένα τέλειο κομμάτι κέικ, βάλτε το μαχαίρι κάτω από το ζεστό νερό. Αυτό θα εμποδίσει το κέικ να κολλήσει στη λεπίδα.

image

12. Βάλτε έναν ψεκαστήρα μέσα σε ένα λεμόνι για να φτιάξετε ένα σπρέι λεμονιού.

image

11. Καθορίστε το μέγεθος της μερίδας με το χέρι σας.

image

10. Για να αποφύγετε να σας γλιστρήσει το μαχαίρι, τοποθετήστε μερικά λαστιχάκια στη λαβή.

image

9. Όσο πιο λεπτή η φλούδα του λεμονιού, τόσο πιο ξινό είναι.

image

8. Για να ψήσετε ένα λουκάνικο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κάντε του μικρές χαρακιές.

image

7. Για να ελέγξετε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, δώστε προσοχή στο δαχτυλίδι γύρω από τον κρόκο.

image

6. Μια τούρτα δεν θα πέσει, αν βάλετε φέτες ψωμιού και τις στερεώσετε με οδοντογλυφίδες στα σημεία που την κόψατε.

image

5. Πόση ώρα χρειάζεται για να βράσετε ένα αυγό;

image

4. Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε τα χορταρικά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο – θα παραμείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο.

image

3. Για να μαγειρέψετε το τέλειο μπέικον, το βάζετε πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 204 ° C  και ψήνετε για 12 λεπτά.

image

2. Για να ξανά ζεστάνετε την πίτσα σαν να ψήθηκε μόλις, ψεκάστε την με νερό πριν την τοποθετήσετε στο φούρνο.

image

1. Κόψτε την μπριζόλα κατά μήκος των ινών της. Έτσι, δεν θα διαλυθεί και οι φέτες θα έχουν τέλειο σχήμα.

image

Μπόνους: Για να βουτήξετε ένα ολόκληρο μπισκότο στο γάλα χωρίς να λερώσετε τα δάχτυλα σας, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι.

image


Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/14-mystika-kolpa-mageirematos-poy-chrisimopoioyn-oi-epaggelmaties-sef/?fbclid=IwAR1DHYVx3XlNpf95KK7yUl0Dmd2Q2tdLAcKg4NqojYr-7rmYQ2X9je0NL_Q

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ