Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΌσα πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα!

Όσα πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που ξεκινάς δίαιτα!

Ξεκινάς μια δίαιτα και κάτι πάει στραβά και δεν πετυχαίνει. Γιατί; Μα όλο και κάτι θα κάνεις λάθος, αφού ίσως να μην ξέρεις τι να προσέχεις στη δίαιτα. 


Ειδικά αν είσαι αρχάριος στο να κάνεις δίαιτα ή ακόμα και προσεγμένη διατροφή, αλλά και αν ξεκινάς μια δίαιτα μετά από καιρό, οφείλεις να γνωρίζεις όλα αυτά τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις αυτή τη διατροφή που κάνεις και να μην υποκύψεις στους πειρασμούς. Αν, μάλιστα, τα κάνεις όλα σωστά και η διατροφή σου είναι καλή, τότε σίγουρα θα αδυνατίσεις.

Όμως, τι να προσέχεις στη δίαιτα κάθε φορά που πας να την ξεκινήσεις;

Νερό, πολύ νερό

Αρχικά, πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα, καθώς αυξάνει την απώλεια βάρους. Επιπλέον, συνιστώνται 12 έως 13 ποτήρια νερό ανά ημέρα για τους άνδρες και 9 για γυναίκες. Αυτό θα σε κρατήσει ενυδατωμένο, θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις τοξίνες που εμποδίζουν το αδυνάτισμά σου και θα ελαττώσει την πείνα σου.

Μην ξεχνάς τα λαχανικά

Τα μαύρα φασόλια, τα λάχανα Βρυξελλών, τα αβοκάντο, το μπρόκολο, τα μήλα και τα καρότα περιέχουν όλα ένα ειδικό συστατικό που ονομάζεται διαλυτή ίνα. Συνιστάται όχι μόνο προκείμενου να παραμείνεις σε φόρμα, αλλά και για υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 10 γραμμάρια αυτής της ίνας οδηγεί σε μείωση κατά 3,7% της μάζας λίπους. Συνιστάται να καταναλώνεις κατά προτίμηση 25 με 38 γραμμάρια την ημέρα.

Γύρνα την πλάτη σου στα γλυκά

Έχει αποδειχθεί ότι αν κάθεσαι μπροστά από γλυκά για πολλή ώρα, η επιθυμία σου να τα φας αυξάνεται. Είναι καλό όχι μόνο να τα απομακρύνεις από το σπίτι σου, αλλά και όταν βγαίνεις έξω, σε καφετέριες για παράδειγμα, να κάθεσαι με πλάτη στα γλυκά, ώστε να μην μπαίνεις στον πειρασμό.

Βιταμίνη D

Το φως του ήλιου έχει θετική επίδραση στην απώλεια βάρους, ειδικά λόγω της βιταμίνης D. Μετά από παρακολούθηση 4.659 γυναικών για τέσσερα χρόνια, μια μελέτη έδειξε ότι τα υψηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης βοηθούν στη μείωση βάρους. Το να σε βλέπει, λοιπόν, ο ήλιος για 10-15 λεπτά την ημέρα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό.

Πολλά διαφορετικά τρόφιμα

Για να αποφευχθεί η υπερκατανάλωση τροφής, είναι προτιμότερο να καταναλώνεις μικρές μερίδες αρκετών φαγητών στο ίδιο γεύμα, προκειμένου να μην ζητάει ο οργανισμός σου κι άλλες γεύσεις στη συνέχεια. Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιείς πάντα μικρό πιάτο, παρά την ποικιλία τροφών που θα συμπεριλάβεις σε αυτό.

Ποτέ ξανά γάλα με τσάι

Μερικοί προτιμούν να πίνουν το τσάι τους με γάλα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα των ενώσεων που βοηθούν στη μείωση του λίπους. Αλλά οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα ακυρώνουν την ικανότητα του τσαγιού να καταπολεμά το λίπος.

Φάε αργά

Είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να τρως αργά. Το να έχεις τελειώσει το γεύμα σου μέσα σε 5 λεπτά δεν είναι φυσιολογικό, ούτε θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Τα 20 λεπτά είναι απαραίτητα για κάθε γεύμα. Έτσι, θα απολαύσεις καλύτερα το γεύμα σου και θα βελτιώσεις και τη διαδικασία της πέψης.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/osa-prepei-na-prosecheis-kathe-fora-poy-xekinas-diaita/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ