Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΌσα αγνοείς κάθε φορά που βάζεις άρωμα!

Όσα αγνοείς κάθε φορά που βάζεις άρωμα!

Όλοι γνωρίζουμε πως ο τρόπος που μιλάμε και κινούμαστε μπορεί να επηρεάσει τους άλλους. Και η μυρωδιά; Και η μυρωδιά το ίδιο. Τα μυστικά του αρώματος που πρέπει να γνωρίζεις. 


Πολλές φορές η μυρωδιά είναι τόσο χαρακτηριστική που τη συνδέουμε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ένα άρωμα είναι σαν να φέρει μαζί του ένα όνομα και όλα αυτά που μας προκαλεί. Απλά μυρίζοντάς το έρχονται δεκάδες αναμνήσεις.

Και γι’ αυτό πρέπει να δίνεις προσοχή όταν επιλέγεις το άρωμά σου γιατί δεν είναι μια μικρή υπόθεση αλλά έχει τεράστια επίδραση στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι.

Τα μυστικά του αρώματος που πρέπει να γνωρίζεις

Η… καριερίστα

Όταν ετοιμάζεσαι και ντύνεσαι και στολίζεσαι για μια συνέντευξη για δουλειά, μπορείς να βάλεις το αγαπημένο σου άρωμα, ειδικά αν είναι αυτό που σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

Αλλά δώσε προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το παρακάνεις κι αν το άρωμά σου είναι πολύ βαρύ, τότε καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Γιατί βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο για να μιλήσεις για τις δεξιότητές σου και τις εμπειρίες σου και πρέπει να αποφύγεις το κάθε τι που θα αποσπάσει την προσοχή του ανθρώπου που σου παίρνει συνέντευξη.

H…. μύτη

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να αποφύγεις για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, αν και τα πιο απαλά αρώματα, τα floral είναι πιο δελεαστικά και ελκυστικά όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλύτερο να μη βουτήξεις, όμως, σε άρωμα βανίλιας αλλά κάτι πιο ελαφρύ. Ψέκασε λιγάκι στο λαιμό και τους καρπούς και είσαι έτοιμη.

Εναλλακτικά, μπορείς να ψεκάσεις λιγάκι στο φουλάρι σου ή στο jacket σου αν φοράς.

Ο… ψυχολόγος

Όπως είπαμε πολλές αναμνήσεις μπορούν να γεννηθούν από μια μυρωδιά.

Ορισμένες μυρωδιές, ειδικά εκείνες από την παιδική ηλικία, μπορούν να προκαλέσουν δυνατά, άμεσα συναισθήματα και μπορεί να νιώθεις ακόμη πως όλα καταρρέουν γύρω σου. Για παράδειγμα, περπατάς στο δρόμο και δίπλα σου περνά ένας άνθρωπος που τυχαίνει να φορά το άρωμα ενός πολύ αγαπημένου σου προσώπου που δεν βρίσκεται πια κοντά σου. Τότε ένα τσουνάμι από αναμνήσεις και συναισθήματα σε χτυπά.

Έρευνες έχουν δείξεις πως ένα άρωμα είναι ικανό να αυξήσει τη διάθεση, να μειώσει τα αρνητικά συναισθήματα και να σταματήσει τις λιγούρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει μια νευροανατομική σχέση μεταξύ της μυρωδιάς και των νευρικών οδών που συνδέονται με το συναίσθημα: Αυτές οι οδοί αναπτύσσονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας και επηρεάζονται από την αντίληψη της οσμής μας, τη γενετική, το φύλο, την ηλικία, την προσωπικότητα και τις εμπειρίες της ζωής.

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/osa-agnoeis-kathe-fora-poy-vazeis-aroma/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ