Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΨυχολογικά hacks γι’ αυτούς που χρειάζονται λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση!

Ψυχολογικά hacks γι’ αυτούς που χρειάζονται λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση!

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση, που το δείχνουν από τον τρόπο με τον οποίον μιλάνε, με τον τρόπο που κινούνται, αλλά και με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους άλλους. Και μετά υπάρχουν και εκείνοι που η αυτοπεποίθηση δεν ήταν ποτέ ένα γνώρισμα του χαρακτήρα τους.

Γι’ αυτούς που χρειάζονται λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση, έχουμε μερικά ψυχολογικά hacks που θα τους βοηθήσουν να την αποκτήσουν, γιατί η  αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που συμβάλλει στην ψυχική υγεία, αλλά και την γενικότερη ευημερία στη ζωή ενός ατόμου.


Μας βοηθάει να έχουμε μεγαλύτερη πίστη στις δυνατότητές μας και ν’ αποφύγουμε την επανάληψη αυτής της εσωτερικής φωνής στο μυαλό μας που λέει ότι δεν κάνουμε τίποτα καλά. Ποιοι είναι οι τρόποι ν’ αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Αποδέξου τα κομπλιμέντα

Δεν είναι τόσο δύσκολο εάν το σκεφτείς καλά. Η αλήθεια είναι όμως, ότι μερικοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ντροπαλοί κι όταν η προσοχή στρέφεται πάνω τους, αμέσως στρέφουν το βλέμμα τους αλλού. Παρόλα αυτά, αυτή δεν είναι η αντίδραση που θα είχε ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, γιατί πέρα όλων των άλλων μπορεί να δείχνεις ότι δεν εκτιμάς τα ευγενικά σχόλια που σου κάνει το άλλο άτομο. Ο καλύτερος τρόπος για να δεχτείς ένα κομπλιμέντο είναι να χαμογελάσεις και να πεις ένα απλό: «Σ’ ευχαριστώ». Δεν χρειάζεται να αρχίζεις να μειώνεις τον εαυτό σου και ν’ αρχίζεις ν’ απαριθμείς όλα τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα σου.

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος

Είσαι στο γραφείο και κάνεις 100 πράγματα το ίδιο δευτερόλεπτο, απαντάς σε τηλέφωνα, γράφεις κείμενα, στέλνεις μηνύματα κι όταν κάνεις ένα λάθος νιώθεις απογοητευμένος από τον εαυτό σου και ότι δεν κάνεις τίποτα σωστά; Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση όμως ξέρουν ότι θα κάνουν λάθη, κάνουν λάθη και δεν απογοητεύονται, γιατί ξέρουν ότι από αυτά μαθαίνουν και γίνονται καλύτεροι!

Μίλα για τα επιτεύγματά σου

Κράτα ένα τετράδιο κι άρχισε να σημειώνεις όλα όσα έχεις πετύχει ή ακόμη κι ένα μικρό πράγμα που πετυχαίνεις κάθε μέρα. Μπορεί να είναι ότι επιτέλους κατάφερες να καθαρίσεις το σπίτι σου, να πληρώσεις τους λογαριασμούς ή ότι έφαγες ένα καλό πρωινό. Σημείωσε όλα όσα έχεις πετύχει σε μια μέρα, όσο μικρό κι εάν είναι. Επίσης, άρχισε να μιλάς γι’ αυτά και στους φίλους ή τους συναδέλφους σου. Όταν αρχίσεις να μιλάς για πράγματα που πετυχαίνεις, θ’ αρχίσεις αμέσως να νιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου. Να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου και αυτό θα βοηθήσει να βελτιώσεις και την αυτοπεποίθηση σου.

Μην περνάς πολύ χρόνο στα social media

Είναι ανάγκη να βλέπεις όλες αυτές τις φωτογραφίες στα social media ανθρώπων που γνωρίζεις ή που δεν γνωρίζεις καθόλου; Αναπόφευκτα θα αρχίσεις να συγκρίνεις τη ζωή σου με τη δική τους και αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι που βελτιώνει την αυτοεκτίμησή σου. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι λες και όλοι ανταγωνίζονται για το ποιος είναι πιο ευτυχισμένος, αλλά θα πρέπει να θυμάσαι ότι όλες οι αναρτήσεις είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από τη δική τους αλήθεια. Κανενός η ζωή είναι τέλεια, ακόμη κι εάν έτσι φαίνεται με όλα αυτά τα φίλτρα.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/psychologika-hacks-gi-aytoys-poy-chreiazontai-ligi-parapano-aytopepoithisi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ