Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤρεις ασφαλείς τρόποι να καθαρίσεις τα αυτιά σου στο σπίτι χωρίς μπατονέτα

Τρεις ασφαλείς τρόποι να καθαρίσεις τα αυτιά σου στο σπίτι χωρίς μπατονέτα

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να καθαρίζουμε τα αυτιά μας είναι οι μπατονέτες. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό που κάνουν είναι να σπρώχνουν το κερί πιο βαθιά στον ακουστικό πόρο και επομένως είναι καλύτερο να τις χρησιμοποιούμε μόνο στο εξωτερικό του αυτιού. Τι γίνεται όμως με το εσωτερικό; Αν και ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις σωστά και με ασφάλεια τα αυτιά σου είναι να επισκεφτείς έναν ΩΡΛ, μπορείς επίσης να μάθεις πώς να καθαρίσεις τα αυτιά χωρίς μπατονέτα στο σπίτι με αυτούς τους τρεις ασφαλείς τρόπους.


 

Πώς να καθαρίσεις τα αυτιά σου χωρίς μπατονέτα

Χρησιμοποίησε ένα αλατούχο διάλυμα

 

Ο ιατρικά διαπιστευμένος ιστότοπος Healthline αναφέρει πως η πλύση των αυτιών μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να τα καθαρίσεις. Απλώς γέμισε μια σύριγγα με νερό σε θερμοκρασία σώματος και ξέπλυνε από το ένα αυτί ενώ γέρνεις το κεφάλι σας. Το υγρό θα πρέπει απλώς να χυθεί έξω, παίρνοντας μαζί του τυχόν βρωμιά και υπολείμματα.

Χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί

Πάρε ένα καθαρό πανί εμποτισμένο με ζεστό νερό και τοποθέτησέ το απαλά πάνω από το αυτί σου ενώ είσαι ξαπλωμένος στο πλάι. Η θερμότητα θα πρέπει να χαλαρώσει το κερί του αυτιού, επιτρέποντάς σου στη συνέχεια να σκουπίσεις απαλά το εξωτερικό του αυτιού σου.

 

Ελαιόλαδο

Μία από τις πιο φυσικές θεραπείες τυχαίνει να είναι και μία από τις καλύτερες. Απλώς ρίξε μερικές μικρές σταγόνες ελαιόλαδο στο αυτί σου για περίπου τρεις ημέρες. Πάντα να γέρνεις το κεφάλι σου όταν το κάνεις αυτό. Το λάδι στη συνέχεια θα χαλαρώσει το κερί και θα το απομακρύνει απαλά.

 

Tags : Health

Αγγελίνα Μάνου 18 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/health/treis-asfaleis-tropoi-na-kathariseis-t/?fbclid=IwAR3pS9ZLqcoV-IDHN0d2O255T_mCi7QPlciLGaE28gGP9lXu5YbrEbAGWWU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ