Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο μuστικό της γιαγιάς: Κόβει φλούδες από το αγγούρι και εξαφανίζει τα...

Το μuστικό της γιαγιάς: Κόβει φλούδες από το αγγούρι και εξαφανίζει τα μυρμήγκια από το σπίτι, μια για πάντα

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια 


Κατά την διάρκεια των θερινών μηνών ή σε περιόδους με πολλές βροχές, πολλοί ανακαλύπτουν μυρμήγκια μέσα στο σπίτι τους. Πως θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια; Σας έχουμε τη λύση!

Σε περίπτωση που έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, δείτε παρακάτω πως ένα αγγούρι μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε.

Τα μυρμήγκια έχουν μια φυσική αποστροφή στο αγγούρι, καθώς δεν μπορούν να ανεχθούν τη γεύση του. Για να τα ξεφορτωθείτε απλά δοκιμάστε να βάλετε μερικές φλούδες αγγουριών τριγύρω.

Τα πικρά αγγούρια λειτουργούν καλύτερα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυσιολογικά αγγούρια.

4+1 φυσικοί τρόποι για να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από το σπίτι

1. Η κανέλα

Η κανέλα είναι ένα αποτελεσματικό σπιτικό απωθητικό μυρμηγκιών. Η μυρωδιά της αποθαρρύνει τα μυρμήγκια από το να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε διεθνές περιοδικό επιστημονικών και ερευνητικών δημοσιεύσεων, το αιθέριο έλαιο κανέλας αποδίδει θετικά αποτελέσματα τόσο στην απώθηση όσο και στην εξόντωση των μυρμηγκιών.

Προσθέστε 1/4 με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο κανέλας σε ένα φλιτζάνι νερό. Μουλιάστε μια μπάλα βαμβακιού σε αυτό το διάλυμα και περάστε τις περιοχές όπου τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν και να κατοικήσουν. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα μέχρι να φύγουν όλα τα μυρμήγκια.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε κανέλα και ολόκληρο γαρίφαλο κοντά σε σημεία εισόδου.

2. Τα εσπεριδοειδή

Λεμόνια, πορτοκάλια, lime, απωθούν με την όξινη μυρωδιά τα μυρμήγκια. Δοκίμασε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, προτίμησε καθαριστικό για το πάτωμα με λεμόνι και τέλος, βράσε φλούδες από εσπεριδοειδή και ψέκασε με το μείγμα που θα λάβεις τρύπες, γωνίες και αυλακώσεις.

3. Φύλλα δάφνης

Τα φύλλα δάφνης είναι επίσης απωθητικά για τα μυρμήγκια και ένα με δύο φύλλα σε κάθε ντουλάπι μπορεί να σας προστατεύσει επίσης.

4. Μέντα

Η μέντα είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό που μπορεί αποτελεσματικά να τα κρατήσει μακριά. Τα μυρμήγκια μισούν την έντονη μυρωδιά του, η οποία επίσης διαταράσσει τις δυνατότητες όσφρησης τους, ώστε να μην μπορούν να ανιχνεύσουν πηγές τροφίμων.

  • Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας σε 1 φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε το διάλυμα σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν μυρμήγκια. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι τα μυρμήγκια να φύγουν εντελώς.
  • Πασπαλίστε με αποξηραμένη μέντα γύρω από τις πόρτες σας, εισόδους και περιοχές σκουπιδιών για να τα απωθήστε
  • Μπορείτε ακόμη να διατηρείτε φυτά μέντας στην κουζίνας σας

5. Κιμωλία 

Κυκλώστε το σπίτι με τριμμένη κιμωλία, την οποία το ανθρακικό ασβέστιο απωθεί τα μυρμήγκια.

Τέλος, ένα δοκιμασμένο μυστικό απώθησης των μυρμηγκιών είναι το κατακάθι του ελληνικού καφέ.

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/05/18/to-mustiko-tis-giagias-kovei-floydes-to-aggoyri-exafanizei-ta-myrmigkia-to-spiti-mia-panta/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ