Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι συμβαίνει όταν δεν φοράς σουτιέν για μέρες;

Τι συμβαίνει όταν δεν φοράς σουτιέν για μέρες;

 

Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι έχουμε λιγάκι ανακουφιστεί ως γυναίκες… επειδή δεν φοράμε σουτιέν. Ποια είναι τα οφέλη του να μη φοράς σουτιέν για μέρες;


Γιατί η αλήθεια είναι πως μέχρι να βγούμε ξανά από την καραντίνα, δεν θα βάλουμε σουτιέν. Εκτός κι αν έχουμε κάποιο σημαντικό skype call από τη δουλειά και δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά…

Ποια είναι τα οφέλη του να μη φοράς σουτιέν για μέρες;

Βελτιωμένος μυϊκός τόνος και σχήμα στήθους

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως αν δεν φοράς σουτιέν για αρκετές μέρες, τότε το στήθος θα χαλαρώσει και θα είναι πιο πεσμένο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει.

 

Ουσιαστικά, οι γυναίκες που έχουν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να φορούν σουτιέν, συχνά αναφέρουν πως το στήθος τους γίνεται πιο σταθερό και στρογγυλό.

Αρχικά, όσες έχουν πιο μεγάλο στήθος, μπορεί να νιώθουν μεγαλύτερη πίεση στην πλάτη αν δεν φορά σουτιέν. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες ή και μήνες για να αυξηθεί η δύναμη στο στήθος και στους μυς της πλάτης ώστε να στηρίζονται τα στήθη χωρίς σουτιέν.

οφέλη του να μη φοράς σουτιέν

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Όταν φοράς το σουτιέν για αρκετές ώρες, τότε νιώθεις ότι σε σφίγγει. Το σουτιέν μπορεί να εμποδίζει τη ροή του αίματος στους μυς της πλάτης και του θώρακα κι αυτή η μείωση στη ροή, μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στους μυς.

Οι βελτιώσεις στην κυκλοφορία μπορεί να είναι πιο δραστικές σε γυναίκες με μεγάλο στήθος όταν σταματούν να φορούν σουτιέν, καθώς τα σουτιέν που στηρίζουν τα μεγαλύτερα στήθη τείνουν είναι πιο στενά και… καταπιεστικά.

Κάθε πότε πρέπει ν’ αντικαθιστάς το σουτιέν σου;

Άνεση με την πάροδο του χρόνου

Πολλές γυναίκες φορούν σουτιέν τις περισσότερες ώρες της ημέρας, κάθε μέρα κι αυτό σημαίνει πως όταν είναι χωρίς σουτιέν, νιώθουν εκτεθειμένες.

Αλλά σε βάθος χρόνου οι γυναίκες νιώθουν πιο άνετες και ελεύθερες! Κι αυτά τα συναισθήματα σύμφωνα με τους ειδικούς συμβάλλουν ακόμη και σε καλύτερο ύπνο.

Οι γυναίκες με μικρότερο στήθος ίσως δεν δουν τόσο μεγάλη διαφορά, συγκριτικά με τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος. Αλλά μια ανακούφιση τη νιώθουμε όλες!

οφέλη του να μη φοράς σουτιέν

Καλύτερη υγεία του στήθους

Φορώντας διαρκώς το σουτιέν σου, αυτό τείνει να “παγιδεύει” την υγρασία, τη βρωμιά και τον ιδρώτα στο δέρμα του μαστού κι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ερεθισμό του δέρματος.

Ο ιδρώτας που παγιδεύεται στο στήθος, η τριβή με το σουτιέν και η πίεση από αυτό, οδηγούν σε ερεθισμό του δέρματος ακόμη και σε σπυριά στο σημείο.

Κι από αυτήν την άποψη, το συγκεκριμένο διάστημα είναι καλύτερο για όλες!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/ti-symvainei-otan-den-foras-soytien-gia-meres/?fbclid=IwAR12iwNn9m3z0EBDvjZjrUwJfUFT5zayLK8RaOKL0fhrT9DT58VoxtfrJb4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ