Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι θέματα υγείας δημιουργεί ο ανήσυχος ύπνος στις γυναίκες;

Τι θέματα υγείας δημιουργεί ο ανήσυχος ύπνος στις γυναίκες;

Ο ανήσυχος ύπνος στις γυναίκες είναι πιο επικίνδυνος από όσο νομίζαμε, καθώς προκαλεί θέματα υγείας που δεν γνωρίζαμε!

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πώς τα χρόνια προβλήματα ύπνου προκαλούν καρδιακές ασθένειες, αλλά μια νέα έρευνα έδειξε πως ένας ανήσυχος ύπνος στις γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη πίεση του αίματος.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Koλούμπια, Irving Medical CenterTrouble, αναφέρουν πως ακόμα και ήπια προβλήματα ύπνου, πρέπει να τα λαμβάνουμε περισσότερο σοβαρά υπόψιν καθώς μας βλάπτουν.


Περίπου το 1/3 τω ενήλικων δεν απολαμβάνουν όσο ύπνο θα έπρεπε ενώ οι γυναίκες είναι αυτές που συνήθως υποφέρουν περισσότερο και έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από αϋπνίες από τους άνδρες.

Αυτό συμβαίνει, καθώς οι μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου αλλά και τα ήπια προβλήματα μπορεί να έχουν δυσανάλογο αντίκτυπο στην καρδιαγγειακή υγεία στις γυναίκες.

Η έρευνα ανέλυσε την πίεση του αίματος και τις συνήθειες ύπνου 323 υγιών γυναικών. Οι διαταραχές ύπνου, όπως η κακή ποιότητα, η δυσκολία στο να κοιμηθείς, η αϋπνία, είναι πολύ πιο συχνές από τα πιο σοβαρά προβλήματα ύπνου.

Τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν πως τα ήπια προβλήματα ύπνου, θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν αγγειακή ενδοθηλιακή φλεγμονή που συμβάλλει σημαντικά στην καρδιαγγειακή νόσο. Τα αποτελέσματα μιας συνεχιζόμενης κλινικής δοκιμής, μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Για την έρευνα όσες γυναίκες είχαν ήπια προβλήματα ύπνου, ακόμη κι εκείνες που κοιμόντουσαν 7 έως και 9 ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταγράφηκαν από μια συσκευή και αποδείχθηκε πως ήταν πιο πιθανό να έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association και μας εφιστά την προσοχή γιατί αυτά τα ήπια προβλήματα δεν είναι και τόσο ήπια τελικά.

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/ti-themata-ygeias-dimioyrgei-o-anisychos-ypnos-stis-gynaikes/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ