Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι είναι το τηλεφωνικό σνομπάρισμα και 5 ανησυχητικά γεγονότα σχετικά με αυτό

Τι είναι το τηλεφωνικό σνομπάρισμα και 5 ανησυχητικά γεγονότα σχετικά με αυτό

  • Το “Fphubbing” (τηλεφωνικό σνομπάρισμα) γίνεται μεταξύ φίλων, δηλαδή όταν αλληλεπιδράτε με το smartphone σας ενώ αγνοείτε τους φίλους με τους οποίους είστε μαζί.

Είναι μια γνώριμη σκηνή. Μερικοί φίλοι συναντιούνται σε ένα καφέ. Κοιτάζουν τα μενού τους, παραγγέλνουν το φαγητό τους και μετά… κάποιος βγάζει το τηλέφωνό του και ξοδεύει τα επόμενα λεπτά κάνοντας άσκοπα scolling ή ελέγχοντας μηνύματα ενώ οι άλλοι απλά κάθονται εκεί σιωπηλά.


Αν έχεις βρεθεί σε αυτή την κατάσταση, δεν είσαι μόνος. Ίσως ήσουν το άτομο στο τηλέφωνό σου, ίσως ήσουν το άτομο που αγνοήθηκε. Ίσως είστε και τα δύο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το συχνό τηλέφωνο snubbing ή “Fphubbing” μπορεί και θα έχει καταστροφική επίδραση στις σχέσεις σας.

Μια πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας φτάνει στο σημείο γιατί μερικοί από εμάς απλά δεν μπορούν να σταματήσουν το Fphubbing, ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι είναι λάθος.

1. Οι καταθλιπτικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να Fphub.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταθλιπτικοί, νευρωτικοί και κοινωνικά ανήσυχοι άνθρωποι που προτιμούν τις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις από το άτομο είναι πιο συχνοί Fphubbers και είναι επίσης πιο πιθανό να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά τα smartphones τους.

2. Οι ευχάριστοι άνθρωποι δεν κάνουν Fphub τόσο πολύ.

Εν τω μεταξύ, οι άνθρωποι με ευχάριστες ιδιότητες προσωπικότητας, όπως η συνεργασία,η ευγένεια και η φιλικότητα, έχουν χαμηλότερες περιπτώσεις Fphubbing και γενικά προσπαθούν να διατηρήσουν την κοινωνική αρμονία και να αποφύγουν τις συγκρούσεις. Θεωρούν επίσης το τηλεφωνικό Fphubbing αγενές για τους ανθρώπους με τους οποία είναι μαζί.

3. Το Fphubbing συμβαίνει συνήθως σε ομάδες.

Αν είστε σε μια ομάδα τριών ή περισσότερων, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα τουλάχιστον ένα άτομο να είναι ένοχο για fphubbing. Συχνά, το fphubber υποθέτει ότι κανείς δεν θα παρατηρήσει επειδή βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ομάδας. Αυτή η δυναμική και λογική είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στον χώρο εργασίας, όταν μιλάει ένας συνάδελφος, αλλά άλλοι πληκτρολογούν στις οθόνες τους επειδή υποθέτουν ότι κανείς δεν τους προσέχει.

4. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο χειρότερη είναι η φιλία σας.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν προηγούμενες μελέτες που διαπίστωσαν ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνά τους παρουσία στενών φίλων, τόσο χαμηλότερη ικανοποίηση ένιωθαν με αυτές τις σχέσεις. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα smartphones τους ως έναν τρόπο να αποφύγουν ή να ξεφύγουν από μη ικανοποιητικές φιλίες.

5. Γυρίστε ανάποδα το τηλέφωνό σας.

Ένας απλός τρόπος για να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το fphubbing είναι να γυρίσετε ανάποδα το τηλέφωνό σας. Ή ακόμα καλύτερα, απενεργοποιήστε το τηλέφωνο. Είναι ένα σαφές και επιδραστικό σημάδι που δείχνει την προσοχή σας και επικεντρώνεται στους ανθρώπους με τους οποίο είστε μαζί. Μπορεί να σώσει τη φιλίασου.

Τζεν Κιμ

Εικόνα Facebook: Πρόσστοκ-στούντιο/Στόλτερστοκ

 

Πηγή: https://www.psychologytoday.com/us/blog/valley-girl-brain/202111/5-disturbing-facts-about-phone-snubbing

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ