Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι αποκαλύπτει το χρώμα του κινητού σου για την προσωπικότητα σου: Μία...

Τι αποκαλύπτει το χρώμα του κινητού σου για την προσωπικότητα σου: Μία ψυχολόγος εξηγεί

Πλέον τα περισσότερα κινητά κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα. Και ο κάθε χρήστης μπορεί να διαλέξει την version που του αρέσει καλύτερα. Κι όμως, αυτή η επιλογή μπορεί… να μην είναι τυχαία.

Το χρώμα ενός κινητού ίσως δείχνει κάποια πράγματα για την προσωπικότητα του κατόχου του. Η Kate Smith, ψυχολόγος και χρωματολόγος, παραθέτει μερικά συγκεκριμένα points που αφορούν τους χρωματισμούς του iPhone, μιλώντας στην Wall Street Journal. Κατά αντιστοιχία, ισχύουν και για άλλα κινητά της αγοράς.


Ανεβαστικό κίτρινο

Οι λάτρεις αυτής της ηλιόλουστης απόχρωσης ελκύονται από τους αναζωογονητικούς συνειρμούς και το εφέ που τονώνει τη διάθεση, είπε η Smith στη Wall Street Journal. Πρόσθεσε ότι τα τηλέφωνα της Apple στην απόχρωση της μπανάνας μπορεί να εμπνεύσουν αισιοδοξία στους χρήστες τους. «Όταν υπάρχει αβεβαιότητα στον κόσμο, μας ελκύουν πιο φωτεινά χρώματα», είπε η Smith. «Πώς μπορείς να μην χαμογελάς όταν βλέπεις ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα;».

Εκλεπτυσμένη Λεβάντα

Σε αντίθεση με το σκούρο μοβ, η λεβάντα που χρησιμοποιείται για τα πρόσφατα iPhone είναι σοφιστικέ. Η Smith τόνισε ότι οι άνθρωποι που εκτιμούν την πολυπλοκότητα της ζωής έλκονται περισσότερο από αυτό το χρώμα.

Αποφασιστικό Κόκκινο

Οι άνθρωποι που έλκονται προς αυτή τη φλογερή απόχρωση είναι εξωστρεφείς αναζητούν την προσοχή και δίνουν αξία στις ισχυρές απόψεις τους. Το να ξεχωρίζουν δεν τους τρομάζει – στην πραγματικότητα, το προτιμούν. «Ονομάστε το αυτοπεποίθηση», υπογράμμισε η Smith, σημειώνοντας ότι μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πότε το αγαπημένο χρώμα κάποιου είναι το κόκκινο.

Κοινωνικό Πράσινο

Η Apple κυκλοφόρησε μια σειρά από πράσινα τηλέφωνα τα τελευταία χρόνια, από μια επιλογή πιο σκούρων αποχρώσεων έως μια πιο ήπια, τύπου μέντας. Η Smith είπε ότι όλα τα πράσινα υποδηλώνουν νοημοσύνη και νοοτροπία «επικεντρωμένη στην κοινότητα», αλλά ότι οι πιο ανοικτόχρωμες εκδοχές υποδηλώνουν περισσότερη ενσυναίσθηση. Όταν υπάρχουν προβλήματα, κάποιος με σκούρο πράσινο τηλέφωνο μπορεί να προσπαθήσει να ηγηθεί. Όσοι προτιμούν τις πιο απαλές αποχρώσεις, ωστόσο, είναι πιθανό να ακολουθήσουν μια διπλωματική προσέγγιση.

Αξιόπιστο Μπλε

Το μπλε είναι ασφαλές, αξιόπιστο και άψογο. Οι ιδιοκτήτες μπλε τηλεφώνων, είναι πιθανότατα «έμπιστοι ή θέλουν να θεωρούνται αξιόπιστοι». Αλλά έχουν τις ιδιορρυθμίες τους – συγκεκριμένα μια τάση να ονειροπολούν.

Δυνατό μαύρο

Κλασικό και αριστοκρατικό, ένα μαύρο τηλέφωνο θα μπορούσε να προσφέρει αυτοπεποίθηση και γνώση. Οι θαυμαστές αυτής της σκοτεινής, όμορφης απόχρωσης, έχουν ισχυρές πεποιθήσεις και μπορούν εύκολα να τις δικαιολογήσουν – ανεξάρτητα από το πόσο άστοχες μπορεί να είναι.

Πηγή: https://www.itspossible.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%BF/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ