Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤελικά κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι;

Τελικά κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι;

Το λούσιμο κάθε μέρα από το μία φορά τη βδομάδα έχει διαφορά. Πολλή μεγάλη θα έλεγα. Ξέρεις, όμως, κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι; 


Μπορεί να λούζεσαι εδώ και χρόνια, όμως ίσως να μην ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να το κάνεις, ώστε να είναι τα μαλλιά σου υγιή και να μην φαίνονται λαδωμένα. Εντάξει, ίσως να μην υπάρχουν λάθη σε μερικές περιπτώσεις, όμως σε κάποιες άλλες γίνονται βασικά λάθη. Κι αυτό γιατί ούτε πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα, αλλά ούτε και μία φορά τη βδομάδα.

Όμως, κάθε πότε πρέπει να λούζεσαι;

Ο γενικός κανόνας λέει πως όσο πιο συχνά λούζεσαι, τόσο πιο λιπαρά γίνονται τα μαλλιά σου, ειδικά αν το κάνεις κάθε μέρα. Κι αυτό γιατί το καθημερινό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα για να αναπληρωθεί το κενό της ενυδάτωσης.

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι λιπαρά και δεν λαδώνουν, ακόμα και τρεις μέρες να περάσουν χωρίς να τα λούσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι καλύτερο να λούζεσαι σωστά, παρά καθημερινά. Το να ρίχνεις γρήγορα λίγο νερό ή να μην λούζεις όλο το κεφάλι μόνο καλό δεν είναι, γι’ αυτό δώσε χρόνο στον εαυτό σου όταν κάνεις μπάνιο και κάνε το σωστά!

Ποιοι πρέπει να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα;

Αυτό που ισχύει είναι ότι πρέπει να λούζεσαι περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Προφανώς, όμως, κάτι τέτοιο εξαρτάται και από τον καθένα ξεχωριστά. Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ λιπαρά, ίσως θα ήταν καλό να τα πλένεις μία φορά την ημέρα.

Όσοι, λοιπόν, έχουν πολύ λεπτή τρίχα και λιπαρά μαλλιά είναι καλό να λούζονται καθημερινά, καθώς και όσοι ασκούνται πολύ και ιδρώνουν και όσοι κατοικούν σε μέρος με μεγάλη υγρασία.

Ας ξεκαθαρίσουμε βέβαια ότι όταν εννοούμε λούσιμο εννοούμε για τα μαλλιά, για το σώμα δεν ισχύουν τα ίδια. Μην παρεξηγηθούμε!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/telika-kathe-pote-prepei-na-loyzesai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ