Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα 4 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Κυριακή!

Τα 4 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε Κυριακή!

Οι Κυριακές είναι περίεργες ημέρες. Απ’ τη μια σε πιάνει μια μελαγχολία επειδή ξημερώνει Δευτέρα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) κι από την άλλη είσαι χαρούμενος γιατί έχεις ακόμη μια μέρα ξεκούρασης. Τι μπορείς να κάνεις τις Κυριακές για να είναι καλύτερες και πιο παραγωγικές;


Και πόσα τραγούδια δεν αναφέρονται στις Κυριακές; Ξεκινώντας αυτό το άρθρο μου ήρθαν ήδη αρκετά στο μυαλό. Γιατί οι Κυριακές είναι ιδιαίτερες μέρες. Θεωρείς πως σταματά η ελευθερία και η διασκέδαση του ΣΚ και ξεκινά ξανά η δουλειά.

Κι ακόμη κι αν λατρεύεις τη δουλειά σου, κάθε Δευτέρα μπορεί να σε βρίσκει λίγο αποδιοργανωμένο και όχι τόσο καλά προετοιμασμένο. Τι μπορείς να κάνεις τις Κυριακές για να νιώθεις καλύτερα τις Δευτέρες αλλά και όλη την εβδομάδα;

Επειδή η Δευτέρα -είτε μας αρέσει, είτε όχι- θα έρθει, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε έξυπνα και να έχουμε φροντίσει για αυτό από την Κυριακή.

Τι μπορείς να κάνεις τις Κυριακές; Όσα κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι!

Ξέκλεψε μια ώρα για να οργανωθείς

Το να κοιτάς το calendar ή τις σημειώσεις σου αντί να βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά, ίσως δεν είναι ο αγαπημένος τρόπος να περάσεις την Κυριακή σου, αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις.

Κλέψε μια ωρίτσα από την Κυριακή για να οργανώσεις την εβδομάδα σου, να σου φύγουν αρκετές σκέψεις και ανησυχίες απ’ το μυαλό και να περάσεις καλύτερα την ημέρα σου. Το πρωί τσέκαρε το calendar, τα emails και όσα έχεις να κάνεις και βάλτα σε μια προτεραιότητα. Και όλη σου η Κυριακή θα κυλήσει πιο ομαλά ενώ τη Δευτέρα δεν θα νιώθεις χαμένος γιατί θα ξέρεις ακριβώς τι έχεις να κάνεις!

τι μπορείς να κάνεις τις Κυριακέςunsplash/Plush Design Studio

Γέμισε το πιάτο σου με υγιεινό φαγητό

Μπορεί την Παρασκευή ή το Σάββατο να έφαγες και λιγάκι παραπάνω, να προτίμησες το junk food ή ένα γλυκάκι, αλλά ένα καλό γεύμα την Κυριακή μπορεί να κάνει τη Δευτέρα περισσότερο υποφερτή.

Απόφυγε τα βαριά φαγητά και το αλκοόλ την Κυριακή γιατί θα πέσεις σε λήθαργο και τη Δευτέρα δεν θα μπορείς να σηκωθείς. Προσπάθησε να απολαύσεις ένα ισορροπημένο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνες για να σου δώσει ενέργεια, φρούτα και λαχανικά για να έχεις καλή πέψη και να είσαι γεμάτος! Και φυσικά μην ξεχνάς το νερό.

Δώσε νόημα στη μέρα

Σε καμία περίπτωση δεν σε κρίνουμε για το πώς περνάς τις Κυριακές σου, ούτε σου λέμε πώς να τις περάσεις αλλά προσπάθησε να δώσεις ένα νόημα στη μέρα ό,τι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει.

Βρες και κάνε κάτι που σε γεμίζει ώστε να είναι και πιο φωτεινές οι Δευτέρες σου. Μην αφήσεις τη μέρα να πάει χαμένη αλλά μίλα με τους ανθρώπους που θέλεις, κάνε τις δραστηριότητες που σε ευχαριστούν, βγες με φίλους, διάβασε ένα βιβλίο και η Δευτέρα σου θα είναι σίγουρα καλύτερη.

Κοιμήσου καλά

τι μπορείς να κάνεις τις Κυριακές

unsplash/Gregory Pappas

Ο ποιοτικός ύπνος είναι το Α και το Ω! Σε βοηθά να διαχειριστείς το άγχος, σε κάνει πιο αισιόδοξο, μπαίνεις στο mood ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, έχεις περισσότερη ενέργεια να αντιμετωπίσεις τη Δευτέρα κατάματα!

Είναι σημαντικό, λοιπόν, την Κυριακή να κοιμηθείς αρκετά και να κοιμηθείς καλά. Ο ποιοτικός ύπνος επηρεάζει τη διάθεσή σου με τρόπο που ίσως δεν αντιλαμβάνεσαι αλλά… πώς αλλιώς περιμένεις να τα βγάλεις πέρα;

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/ta-4-pragmata-poy-kanoyn-oi-epitychimenoi-anthropoi-kathe-kyriaki/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ