Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα 10 πράγματα που λείπουν απ’ τις σχέσεις που χαλάνε πολύ γρήγορα....

Τα 10 πράγματα που λείπουν απ’ τις σχέσεις που χαλάνε πολύ γρήγορα. Τελικά ποιος φταίει;

Τελικά έχεις καταλάβει γιατί χαλάνε οι σχέσεις τόσο εύκολα σήμερα; Τι από όλα φταίει; Η κακή σχέση με τον εαυτό μας, η έλλειψη σεβασμού, η έλλειψη υπομονής, επικοινωνίας, αγάπη; Τι γίνεται σήμερα ρε παιδιά αλήθεια; Μια φορά το μήνα έχουμε ένα κρούσμα γυναικοκτονίας, βία, χωρισμούς, απογοητεύσεις, ματαιώσεις. Οι μισοί γάμοι που θα γίνουν σε πέντε το πολύ χρόνια θα είναι παρελθόν; Γιατί δεν αντέχουν πια οι σχέσεις και ποιοι οι δέκα λόγοι που ρίχνουν μια ώρα αρχύτερα τους τίτλους του τέλους.


Γιατί χαλάνε οι σχέσεις;

Προσπαθώ να δω παραδείγματα από τους γύρω μου, προσπαθώ να δω ποιες σχέσεις κρατάνε στο χρόνο και ποιες ρίχνουν τίτλους τέλους; Ποια είναι τα συστατικά που έχουν οι υγιείς σχέσεις που είναι οι θεμέλιοι λίθοι του οικοδομήματος που ονομάζεται σχέση;

γάμοι που διαλύονται

Freepik

  1. Μη ξεκάθαρα όρια εκατέρωθεν. Αυτά είναι ξεκαθαρίσματα που γίνονται εξ αρχής ή μόλις εμφανιστεί η ανάγκη. Στον πρώτο τσακωμό ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας πάνω στο ζήτημα και δεν κουκουλώνουμε καταστάσεις και θέματα για να περάσουμε γρήγορα στην μεταξύ μας ειρήνη. Οι τσακωμοί είναι εδώ για έναν λόγο, για να δούμε σε ποια πράγματα δεν συμφωνούμε.
  2. Εγωισμός. Αν είσαι αποφασισμένος να μην αγαπήσεις τον άλλο όσο τον εαυτό σου, η σχέση είναι καταδικασμένη. Δυό ξένοι ξαφνικά βρίσκονται και ενώνονται, είμαστε ξένοι, μέχρι να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα και η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα που βιώνονται και χτίζονται σταδιακά.
  3. Έλλειψη σεβασμού. Με όποιον τρόπο ορίζει ο καθένας τον σεβασμό. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια περιθώρια ανοχής σε κάποια πράγματα, αλλά η βία για παράδειγμα είναι για όλους τους ανθρώπους δείγμα μη σεβασμού.
  4. Οι γνώμη των άλλων. Το μακρύ και το κοντό των άλλων, φίλων, οικογένειας και λοιπών παρατρεχάμενων. Δεν πέφτει σε κανέναν ο λόγος τι θα επιλέξεις στη ζωή σου, με ποιον τρόπο θα βαδίζεις το δικό σου μονοπάτι. Αν εσύ έχεις βρει αυτό που σε γεμίζει τι την χρειάζεσαι την άποψη, γιατί περί άποψης πρόκειται και σπανίως για την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, των άλλων;
  5. Καμία υπομονή. Δεν έχουμε υπομονή να αντέξουμε και να στηρίξουμε και τον άλλον στις δυσκολίες της ζωής μας. Δεν είναι σπαρμένη η ζωή μας με ροδοπέταλα και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε κάποτε. Αν δε στηρίξω εγώ τον, άνθρωπό μου στη δύσκολη στιγμή του ή εκείνος στη δική μου ποιος θα το κάνει;
  6. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε όλες τις εκφάνσεις, Δηλαδή, λέγοντας εμπιστοσύνη εννοώ και το θέμα της ζήλιας, και το θέμα ότι δεν νιώθουμε ασφάλεια συχνά με τον άνθρωπό μας. Ενώ ουσιαστικά στη σχέση κατά κάποιον τρόπο είναι θεμιτό το να εμπιστευτεί ο ένας τη ζωή του στον άλλο.
  7. Βάζουμε ζυγαριά. Ζυγίζεται η αγάπη άραγε; Με αγαπάς; Πόσο; Με αγαπάς περισσότερο από όλους; Τι θα πει αυτό. Δεν γίνεται να τη μετρήσουμε την αγάπη, ή αγαπάμε ή όχι. Το θέμα είναι ο τρόπος που αγαπάμε να είναι σωστός; Γιατί όλοι μιλάνε για αγάπη αλλά η αγάπη τους δεν φαίνεται από τις πράξεις τους.
  8. Φοβούνται το δέσιμο. Έχεις δει άνθρωπο να τρέμει τη δέσμευση γιατί δεν έχει ιδέα τι θέλει; Φύγε μακριά σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν μπεις σε μια σχέση με έναν τέτοιο άνθρωπο. Εσύ έχεις ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό σου, θες κουκιά μετρημένα 1+1=2 και εκείνος είναι ναι μεν αλλά. Αν θέλετε διαφορετικά πράγματα και περπατάτε παράλληλα πώς θα συναντηθείτε εσείς οι δύο;
  9. Συγκρίσεις! Συγκρίνεις τη σχέση σου με της φίλης σου που σου φαίνεται χαρούμενη, που σου παρουσιάζει τον δικό της ως κελεπούρι και τελικά κάθεσαι κλαις τη μοίρα σου που εσένα δεν φαίνεται τόσο κελεπούρι όσο φαινόταν στην αρχή. Κατά πάσα πιθανότητα κάτι παρόμοιο βιώνει και η φίλη σου αλλά δεν σου λέει την αλήθεια γιατί προτιμά την ωραιοποιημένη αλήθεια που έφτιαξε ώστε να τη «θαυμάζουν» οι άλλοι.
  10. Δεν ζείτε το τώρα και συνεχώς κοιτάτε τι θα γίνει στο επόμενο βήμα. Δεν χαίρεστε τη στιγμή και αυτό είναι που φέρνει πολλές προστριβές στις σχέσεις, συζητήσεις επί συζητήσεων μέχρι ο λεγάμενος να πει το ναι… πόσο τραγική αυτή η ατάκα που μόλις έγραψα, αλλά και τόσο αληθινή και μπορεί να το βιώνεις και εσύ αν είσαι τώρα στην αρχή μιας σχέσης, το να σκέφτεσαι συνεχώς το επόμενο βήμα. Τα βήματα έρχονται όταν είμαστε έτοιμοι να τα κάνουμε. Πρώτα περπατήσαμε και μετά χορέψαμε μην το ξεχνάμε και αυτό.

Η βάση της υγιούς σχέσης

Είναι μόνο μια και αυτή η υγιής και ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό μας. Να γνωρίζουμε την αξία μας και τις αξίες μας, να γνωρίζουμε τι θέλουμε από τη ζωή μας και από τους άλλους. Το πώς βιώνουμε τη μοναξιά μας και τα αρνητικά μας συναισθήματα. Κανένας άλλος δεν μπορεί να μας αγαπήσει για εμάς, είναι μια «δουλειά» που πρέπει να κάνουμε εμείς για τον εαυτό μας, όπως και η γνωριμία με τον εαυτό μας. Για να καταφέρουμε να ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας και να υποδεχτούμε την αγάπη.

Για όλους αυτούς και για άλλους τόσους λόγους χαλάνε οι σχέσεις οι σχέσεις σήμερα πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν.

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/ta-10-pragmata-poy-leipoyn-ap-tis-schese/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ