Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤέλος στα λαδωμένα μαλλιά χωρίς λούσιμο: Το «μαγικό» υλικό από το ντουλάπι...

Τέλος στα λαδωμένα μαλλιά χωρίς λούσιμο: Το «μαγικό» υλικό από το ντουλάπι της κουζίνας που θα σας σώσει

Σίγουρα αν έχετε λεπτή τρίχα, τα λαδωμένα μαλλιά είναι μια αναπόφευκτη κατάσταση, την στιγμή μάλιστα που θέλετε να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο.


Υπάρχει όμως ένα συστατικό που θα σας «λύσει» τα χέρια και αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα και σίγουρα δεν λείπει από κανένα σπίτι. Πέρα από τα λαδωμένα μαλλιά, μπορείτε να δείτε παρακάτω άλλες τέσσερις περιπτώσεις, όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και δείτε «θαύματα».

Μαγειρική Σόδα: Πού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συστατικό

«Τέλος» στα λαδωμένα μαλλιά

Πρέπει να φύγεις άμεσα από το σπίτι και καταλαβαίνεις πως τα μαλλιά σου είναι λαδωμένα. Η μαγειρική σόδα, μπορεί λοιπόν να λειτουργήσει και ως ξηρό σαμπουάν. Άπλωσε μία μικρή ποσότητα πάνω στη βούρτσα σου και απλά χτένισέ τα και θα δεις ότι «τραβήξει» αμέσως τη λιπαρότητα.

μαγειρική σόδα

Επιπλέον τη σόδα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και στις παρακάτω περιπτώσεις:

Κακοσμία αθλητικών παπουτσιών

Λίγο το τρέξιμο στο διάδρομο γυμναστικής, λίγο η πολύωρη προπόνηση, τα αθλητικά παπούτσια μερικές φορές μυρίζουν κάπως δυσάρεστα. Για να γλιτώσεις, ρίξε στον πάτο τους μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας και άφησέ τη να δράσει για αρκετές ώρες. Τίναξέ τα, λίγο πριν τα ξαναφορέσεις.

Δυσοσμία στο ψυγείο

Αν ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου σου και δεν μπορείς να σταθείς από τις δυσάρεστες οσμές, τότε πρέπει να αναλάβεις δράση. Γέμισε ένα μικρό μπολάκι με σόδα και απλά τοποθέτησέ το μέσα σε μία γωνία του ψυγείου, ώστε να «τραβήξει» όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Λεκές από καφέ

Ο καφές μπορεί να είναι αρκετά απολαυστικός αλλά αν τυχόν πέσει πάνω σε κάποιο ύφασμα ή χαλί, μπορεί να γίνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο χειρότερος εφιάλτης σου. Αν, λοιπόν, έχεις αυτή την ατυχία, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μπόλικη μαγειρική σόδα πάνω στο λεκέ. Έπειτα, άφησέ τη να δράσει για μερικές ώρες και στο τέλος τρίψε το σημείο αυτό με ένα καθαρό πανί.

Βουλωμένος νεροχύτης

Αν το νερό του νεροχύτη δεν κατεβαίνει πολύ εύκολα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι μαγειρική σόδα και ξίδι. Ρίξε αρχικά μέσα στο σιφόνι του νεροχύτη ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα και έπειτα πρόσθεσε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι. Άφησέ τα να δράσουν για μερικά λεπτά και έπειτα ρίξε αρκετή ποσότητα καυτού νερού.

 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/2022/03/04/telos-sta-ladomena-mallia-choris-loysimo-to-magiko-yliko-to-ntoylapi-tis-koyzinas-poy-tha-sas-sosei/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ