Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΣυνειδητό ονείρεμα: υπάρχει όντως;

Συνειδητό ονείρεμα: υπάρχει όντως;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει ένα όνειρο στο οποίο αισθάνονται ότι είναι πλήρως ξύπνιοι και έχουν επίγνωση του περιβάλλοντός τους, για να συνειδητοποιήσουν μόλις ξυπνήσουν ότι όλα ήταν απλώς ένα όνειρο. Αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως συνειδητό όνειρο, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών επιστημονικών συζητήσεων όλα αυτά τα χρόνια, με ορισμένους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι είναι πραγματικό φαινόμενο και άλλους να το απορρίπτουν ως απλώς προϊόν της φαντασίας.


Τι ακριβώς είναι το συνειδητό όνειρο;

Στο συνειδητό όνειρο πρώτα απ ‘όλα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά συνειδητοποιείτε το περιβάλλον σας στο όνειρο και συνειδητοποιείτε ότι βρίσκεστε σε ονειρική κατάσταση. Αυτό μπορεί να είναι μια ξαφνική πραγματοποίηση ή μια σταδιακή πραγματοποίηση κατά τη διάρκεια του ονείρου.

Δεύτερον, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το ονειρικό περιβάλλον γύρω σας είναι πολύ πιο λεπτομερές και ρεαλιστικό από το συνηθισμένο. Αυτό συμβαίνει επειδή το συνειδητό μυαλό σας έχει πλέον τον έλεγχο του ονείρου και είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα πιο ρεαλιστικό ονειρικό τοπίο.

Τέλος, μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο των πράξεών σας στο όνειρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ό,τι θέλετε, χωρίς να σας περιορίζουν οι συνήθεις νόμοι της φυσικής.

Λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια; Υπάρχει πραγματικά το συνειδητό όνειρο;

Η απάντηση, όπως φαίνεται, είναι και ναι και όχι. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν οριστικά ότι τα διαυγή όνειρα είναι ένα πραγματικό φαινόμενο, δεν υπάρχουν επίσης στοιχεία που να το διαψεύδουν. Αυτό αφήνει το ερώτημα εάν υπάρχει ή όχι συνειδητό όνειρο στο κάθε άτομο να αποφασίσει μόνο του.

Όσοι πιστεύουν ότι τα συνειδητά όνειρα είναι αληθινά συχνά επισημαίνουν το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι έχουν παρόμοιες εμπειρίες. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι πιο κοινά σε όσους αναφέρουν ότι βιώνουν συνειδητά όνειρα.

Από την άλλη πλευρά, όσοι πιστεύουν ότι τα συνειδητά όνειρα δεν είναι αληθινά συχνά επισημαίνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη του φαινομένου. Επισημαίνουν επίσης ότι πολλές από τις αναφερόμενες εμπειρίες θα μπορούσαν εύκολα να εξηγηθούν από άλλους παράγοντες, όπως η υπνική παράλυση ή οι ψευδείς αναμνήσεις.

Λοιπόν, τι νομίζεις; Είναι τα συνειδητά όνειρα αληθινά ή απλώς προϊόν της φαντασίας;

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ