Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤι σημαίνει η αίσθηση της πτώσης ενώ κοιμάσαι; Είναι λόγος για ανησυχία;

Τι σημαίνει η αίσθηση της πτώσης ενώ κοιμάσαι; Είναι λόγος για ανησυχία;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βιώσει την αίσθηση της πτώσης ενώ κοιμόμαστε. Μπορεί να είναι ένα πολύ ανησυχητικό συναίσθημα, ειδικά αν ξυπνάτε τη στιγμή που πρόκειται να πατήσετε στο έδαφος. Τι σημαίνει όμως όταν νιώθετε ότι πέφτετε ενώ κοιμάστε;


Υπάρχουν μερικές διαφορετικές θεωρίες σχετικά με το τι προκαλεί την αίσθηση της πτώσης ενώ κοιμάσαι. Μια θεωρία είναι ότι προκαλείται από μια ξαφνική πτώση της αρτηριακής πίεσης. Όταν σηκώνεστε όρθιος, η αρτηριακή σας πίεση πέφτει και μπορεί να αισθανθείτε ζάλη ή ζάλη. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί όταν είστε ξαπλωμένοι και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι πέφτετε.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι το αίσθημα της πτώσης προκαλείται από μια αλλαγή στο μοτίβο της αναπνοής σας. Όταν κοιμάστε, η αναπνοή σας επιβραδύνεται και γίνεται πιο ρηχή. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν παίρνετε αρκετό αέρα, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι πέφτετε.

Όποια και αν είναι η αιτία, το αίσθημα της πτώσης ενώ κοιμάσαι συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία. Συνήθως είναι απλώς ένα σημάδι ότι είστε σε βαθύ ύπνο και το σώμα σας είναι χαλαρό. Ωστόσο, εάν ξυπνάτε συχνά επειδή νιώθετε ότι πέφτετε, θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας διαταραχής ύπνου που ονομάζεται υπνική άπνοια. Εάν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό για να λάβετε θεραπεία.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ