Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυμβουλές για να φροντίζετε και να καθαρίζετε τη δερμάτινη τσάντα σας

Συμβουλές για να φροντίζετε και να καθαρίζετε τη δερμάτινη τσάντα σας

Οι δερμάτινες τσάντες είναι πολύ δημοφιλείς, αλλά καθώς το δέρμα είναι φυσικό υλικό, είναι πολύ σημαντικό για εσάς να τις διατηρείτε καλά και σαν καινούριες. Ασφαλώς και χρειάζεται κάποια συντήρηση, πρέπει να καθαρίζετε συχνά το δέρμα, για να διατηρείτε τη δερμάτινη τσάντα σας για καιρό. Η κατάλληλη συντήρηση και καθαρισμός του νερού και των λιπαρών συστατικών θα διατηρήσει την ελαστικότητα και την ελκυστικότητα του δέρματος, θα αποφύγετε ζημιές και ατέλειες. Επομένως είναι σημαντικό να έχετε γνώσεις για το πώς να καθαρίζετε τη δερμάτινη τσάντα σας. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για το πώς να φροντίζετε και να καθαρίζετε τη δερμάτινη τσάντα σας.


πρακτικοί κανόνες για τον καθαρισμό μιας δερμάτινης τσάντας

Η δερμάτινη τσάντα σας μπορεί να αποχρωματιστεί με πολλά είδη όπως λίπος, τρόφιμα, λάσπη, μελάνι κ.λπ., με την καθημερινή χρήση και τον χρόνο. Καθώς μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη επένδυση σε μια δερμάτινη τσάντα δεν θα θέλαμε να σας συμβουλεύσουμε ότι δεν ξέρουμε αν λειτουργούν. Θα παραμείνουμε λοιπόν σε εξειδικευμένα καθαριστικά δέρματος.

γενικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε

Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον επίμονο λεκέ, τόσο πιο πιθανό είναι να αφαιρεθεί. Εφαρμόστε μια μαλακή πετσέτα ή ένα πανί για να αφαιρέσετε άμμο, λάσπη, σκόνη κ.λπ. πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό δέρματος.
Για να βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε είναι το κατάλληλο, δοκιμάζετε το πάντα πρώτα το προϊόν σε μη ορατή τοποθεσία.
Το νερό δεν είναι ο μεγαλύτερος από τους συμμάχους σας. Χρησιμοποιήστε νερό για να καθαρίσετε την τσάντα σας και στεγνώστε την το συντομότερο δυνατό.
Για να διατηρήσετε και να ενυδατώσετε την τσάντα σας από το νερό, χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα κεριά για δέρμα και άλλα αντικείμενα.

η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση

Πρέπει να προσέχουμε εκ των προτέρων για να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές, καθώς και το άγχος του καθαρισμού και της επισκευής της δερμάτινης τσάντας αφού συμβούν, είναι μεγάλο! Θα πρέπει να εφαρμόσετε ένα αδιαβροχοποιητικό διάλυμα από δέρμα για να προστατεύσετε τη δερμάτινη τσάντα σας από το νερό. Ένα μικρό στρώμα κεριού μέλισσας πρέπει να εφαρμοστεί στις δερμάτινες τσάντες με λείο φινίρισμα. Αυτό είναι απαραίτητο και σημαντικό σε περιόδους βροχής, αλλά και ως συχνή συντήρηση εάν αισθάνεστε ότι το προηγούμενο προστατευτικό στρώμα έχει μειωθεί. Μια βούρτσα παπουτσιών ή μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες είναι σωστή επιλογή για να χρησιμοποιήσετε το κερί μέλισσας και οποιαδήποτε άλλη κερωμένη ουσία.

Ενημερωθείτε πριν αγοράσετε και χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν, ειδικά αν έχει ανοιχτό τόνο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν επηρεάζει το χρώμα του δέρματος. Για να δείτε πώς λειτουργεί το προϊόν, δοκιμάστε το σε ένα μη ορατό τμήμα της τσάντας. Αφήστε το καθαριστικό να στεγνώσει πλήρως, πριν το χρησιμοποιήσετε ξανά μετά την εφαρμογή της στη δερμάτινη τσάντα σας.

Εάν η δερμάτινη τσάντα σας βρέχτηκε στη βροχή, δεν χρησιμοποιήσατε αδιάβροχο. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το στεγνώσετε χρησιμοποιώντας μια άμεση πηγή θερμότητας, για παράδειγμα, πιστολάκι μαλλιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φθορά του δέρματος, όπως ξηρότητα και ράγισμα. Μια εξαιρετική προσέγγιση για να στεγνώσει μια βρεγμένη δερμάτινη τσάντα είναι να την αφήσετε σε ένα δωμάτιο με ενεργοποιημένη θέρμανση, αλλά αρκετά μακριά από την τσάντα. Προστατέψτε επίσης τις δερμάτινες αποσκευές σας από τον ήλιο. Προσέξτε να μην κρατάτε την τσάντα σας στο άμεσο ηλιακό φως για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή το δέρμα είναι φυσικό και μπορεί να βλάψει το δέρμα εάν εκτεθεί στο άμεσο ηλιακό φως.

πλύσιμο δερμάτινων τσαντών

Όταν αποφασίσετε να πλύνετε τη δερμάτινη τσάντα σας, χρησιμοποιήστε υγρό λευκό σαπούνι. Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι υγρό σαπούνι στο πλυντήριο. Εάν το μηχάνημά σας έχει κύκλο πλυσίματος στο χέρι, ρυθμίστε τον σε αυτήν τη ρύθμιση. Αν όχι, τότε πλύνετε σε ένα ευαίσθητο πρόγραμμα πλύσης. Μπορείτε επίσης να βάλετε την τσάντα σας σε μια υφασμάτινη τσάντα αν θέλετε.

Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, μπορείτε να βάλετε την τσάντα στο στεγνωτήριο στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Εάν δεν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε να την κρεμάσετε έξω στον ήλιο. Μόλις στεγνώσει τελείως η τσάντα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο δερμάτινο προστατευτικό.

Συμβουλή: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε πιο σκληρή βούρτσα ή σκληρά χημικά καθαρισμού δέρματος, όπως μωρομάντηλα, αμμωνία ή αλκοολούχα καθαριστικά.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/symvoyles-katharismoy-dermatinhs-tsantas/?fbclid=IwAR1UCSudrXb1NK90D9qMaP_S_FyfMevG-xac8fS5eVFpgdIpky75Qg1RObo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ