Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣταμάτα να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

Σταμάτα να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

Πόσες φορές μπορεί να πιάσουμε τον εαυτό μας να λέει: «Τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα»; Για παράδειγμα πάμε να ανεβάσουμε μια φωτογραφία και αμέσως κάνουμε ένα φιλτράρισμα που μας σταματάει γιατί οι άλλοι ίσως κρίνουν και σχολιάσουν. Θα πατήσουν την καρδούλα αλλά μπορεί να μας κουτσομπολεύσουν στον κύκλο τους. Έτσι όπως το σκέφτομαι σήμερα η αμέσως επόμενη απάντηση είναι: «Και τι με νοιάζει, ε και»; Ας πουν και ας σχολιάσουν. Κατά βάση όλα αυτά που μας ανησυχούν πιστεύω ότι έχουν περισσότερη δύναμη στη φαντασία μας παρά στην πραγματικότητα και αληθινά κανείς δεν νοιάζεται, ο καθένας έχει το δικό του δρόμο να τραβήξει, τα δικά του όνειρα που έχει αφήσει στην μέση και παλεύει να τα πραγματοποιήσει. Πραγματικά κανείς δεν νοιάζεται.


Τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα

Όλοι θέλουμε να αρέσουμε και να μας εκτιμούν για τα πολλά μας ταλέντα, την ​​ευφυΐα μας, την ομορφιά και την, λαμπερή και μοναδική μας προσωπικότητα. Έχει να κάνει με βασικές ανάγκες, όπως αυτή του ανήκειν. Βέβαια όταν αρχίζουμε να βασιζόμαστε στο τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς και κάνουμε τη γνώμη τους καθοριστική για την επιτυχία μας, αρχίζουν τα δύσκολα. Προσαρμόζουμε τη ζωή μας για να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των άλλων, και από εκεί ξεκινά ένας φαύλος κύκλος.

 

Όταν παραχωρούμε τη δύναμή μας στους άλλους και δίνουμε τόση δύναμη απλώς στις απόψεις τους, χάνουμε την ταυτότητά μας και αυτό γιατί η μόνη πραγματικότητα που βλέπουμε είναι μόνο αυτή που βλέπουν οι άλλοι.

ομάδα αυτοφροντίδας

Pexels

Αν θες να εξαλείψεις την ανησυχία και να απελευθερωθείς από τα δεσμά αυτά και να αποδεχτείς τον εαυτό σου, οι συμβουλές αυτές είναι αυτό που χρειάζεσαι:

  1. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται πραγματικά. Οι άνθρωποι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να σκέφτονται τον εαυτό τους παρά να σκέφτονται τους άλλους. Εάν εκφράζουν μια γνώμη για τη ζωή σου, πιθανόν δεν είναι κάτι που το έχουν σκεφτεί πολύ, αλλά απλώς μια περαστική άποψη.
  2. Γίνε αυτός που θέλεις να είσαι από τη δική σου οπτική γωνία. Διατήρησε την προοπτική αυτή. Η γνώμη ενός άλλου ατόμου συχνά βασίζεται όχι στις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά σου αλλά στις δικές του. Αυτό που είναι καλό για αυτούς μπορεί να μην ταιριάζει σε σένα.
  3. Εσύ ξέρεις καλύτερα. Κανείς άλλος δεν ζει τη ζωή σου. Όλοι μπορεί να έχουν απόψεις ή ιδέες, αλλά το μόνο άτομο που ξέρει τι είναι καλύτερο για σένα είσαι εσύ. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει πια να μάθεις τα πάντα για τον εαυτό σου μέσα από τα δικά σου λάθη και τις αποτυχίες.
  4. Ασχολήσου με τη δική σου δουλειά. Σταμάτα να ρωτάς τους ανθρώπους τι πιστεύουν για σένα. Σταμάτα να ανησυχείς για τις απόψεις τους, ειδικά αν είναι επικριτικοί, αποτυχημένοι ή δυστυχισμένοι. Όπως έχει δείξει η ιστορία τις περισσότερες φορές, τα αρνητικά σχόλια προέρχονται από αρνητικούς ανθρώπους.
  5. Μην σκέφτεσαι υπερβολικά. Η υπερβολική σκέψη μπορεί να σε οδηγήσει στο να πιστεύεις ότι σε κρίνουν ακόμα και όταν αυτό δεν ισχύει. Αναγνώρισε την υπερβολική σκέψη και αντικατάστησέ τη με θετικές σκέψεις.
  6. Αναζήτησε την εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Για σημαντικές αποφάσεις, μπορείς να αναζητήσεις μερικές γνώμες από άτομα που εμπιστεύεσαι. Διάλεξε μόνο άτομα που ξέρουν πώς να δίνουν σχόλια που είναι εποικοδομητικά και συγκεκριμένα.
  7. Μην προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Είναι αδύνατο να ανταποκριθείς στις προσδοκίες όλων, γι’ αυτό μην αναλώνεσαι προσπαθώντας να το κάνεις. Αποδέξου το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να σε αντιπαθούν ή δεν ταιριάζετε και αυτό είναι πολύ ΟΚ.
  8. Οι απόψεις αλλάζουν πάντα. Ποτέ μην αφήσεις τις απόψεις των άλλων να έχουν πολλή σημασία για σένα, γιατί οι άνθρωποι μπορεί να αλλάξουν γνώμη ανά πάσα στιγμή.
  9. Σπείρε αυτό που θέλεις να θερίσεις. Η ζωή είναι μια ηχώ. Αυτό που στέλνεις αυτό επιστρέφει. Η υπερβολική ανησυχία για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα μπορεί να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που τελικά θα κυβερνά τη συμπεριφορά και τις σκέψεις σου.
  10. Κάνε φόκους στη στιγμή. Όταν ανησυχείς για το τι λένε ή σκέφτονται οι άλλοι, χάνεις μερικές πολύ σημαντικές στιγμές. Αντίθετα, όταν εστιάζεις πραγματικά στη στιγμή, τείνεις να μην ανησυχείς για το τι θα έρθει αργότερα, συμπεριλαμβανομένης και της κριτικής. Αποδέξου τον εαυτό σου γι΄ αυτό που είσαι και να ζεις τη στιγμή.
  11. Βρες ένα πρότυπο. Αναζήτησε κάποιον του οποίου τον αυτοσεβασμό θαυμάζεις για να σας βοηθήσει να κατευθυνθεί κατ’αυτόν τον τρόπο και ο δικός σου. Ένας coach ή ένας μέντορας μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις την έλλειψη αυτοπεποίθησης και να σε βοηθήσει να οραματιστείς το καλύτερο μέλλον για σένα.
  12. Η ζωή είναι πολύ μικρή. Η ουσία είναι ότι έχουμε πραγματικά μόνο αυτή τη μία ζωή. Θέλεις πραγματικά να περάσεις έστω και μερικές πολύτιμες στιγμές από τη ζωή σου ανησυχώντας για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα; Να ζεις μια ζωή όπου οι άλλοι θα σου λένε τι θέλεις; Ή θα πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου ποιος είσαι και τι θέλεις και πώς σκοπεύεις να βγεις έξω και να το αποκτήσεις;

 

Πρέπει να κάνεις μια συνειδητή προσπάθεια να αφήσεις να φύγει αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Είναι μια δεξιότητα που μπορεί να εξασκηθεί. Μόλις το κατορθώσεις, θα δεις τον κόσμο με εντελώς διαφορετικά μάτια.

Οι άνθρωποι θα σε αγαπήσουν, οι άνθρωποι θα σε μισήσουν και τίποτα από αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με εσένα. Κάνε τις επιλογές σου και ζήσε με αυτές τις αποφάσεις, αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη για αυτό που κάνεις.

 

Tags : Mind

Λαμπρινή Λαδά 18 March 2022

Πηγή: https://ipop.gr/mind/stamata-na-anisycheis-gia-to-ti-skefton/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ