Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς πρέπει να πλένουμε τις κουβέρτες μας;

Πώς πρέπει να πλένουμε τις κουβέρτες μας;

Ο Χειμώνας μας αποχαιρέτησε και σίγουρα μια από τις δουλειές που πρέπει σιγά σιγά να κάνουμε είναι να μαζέψουμε τις κουβέρτες μας. Λόγω της καθημερινής χρήσης της κουβέρτας, ο καθαρισμός της δεν πρέπει να παραμελείται διότι μπορεί να είναι φορέας μετάδοσης ασθενειών. Πώς πλένεται όμως σωστά η κουβέρτα, ξέρετε;


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κουβερτών που χρησιμοποιούμε τις χειμερινές μέρες. Η ποιότητα, το ύφασμα, το πάχος και το χρώμα μπορεί να διαφέρουν. Επιπλέον, οι εποχιακές λεπτές κουβέρτες χρησιμοποιούνται όλες τις εποχές. Όταν μιλάμε για κουβέρτες, έρχεται στο μυαλό ένα προϊόν που μας παρέχει θέρμανση τον χειμώνα. Πάμε να δούμε πώς πρέπει να τις συντηρούμε και πώς πρέπει να τις πλένουμε:

ΣΤΕΓΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Εάν η κουβέρτα σας είναι κατασκευασμένη από ευαίσθητο υλικό, μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο στεγνού καθαρισμού. Ο στεγνός καθαρισμός γίνεται στα καθαριστήρια. Με τη μέθοδο στεγνού καθαρισμού, οι κουβέρτες σας σαφώς καθαρίζονται πολύ καλύτερα. Θα πρέπει βέβαια να επιλέξετε ένα καθαριστήριο το οποίο θα είναι καλό στη δουλειά του, ώστε να μη φθείρει τις κουβέρτες σας.

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

Εάν πρόκειται να πλύνετε την κουβέρτα στο πλυντήριο, πρέπει να προσέξετε τη θερμοκρασία του νερού. Εάν ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα στους 30 βαθμούς, θα είναι ιδανικό για την κουβέρτα σας.

Σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τους 30 βαθμούς, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως η τριχόπτωση, η κηλίδα και η απώλεια μαλακότητας. Για απορρυπαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα υγρό.

Tip: Βάζοντας περισσότερο μαλακτικό από ό,τι πρέπει θα κάνει τα μαλλιά της κουβέρτας σας να γίνουν άκαμπτα. Συνιστάται να διατηρήσετε τις στροφές στυψίματος στις 500-600 περίπου.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΙΡΟΣ

Πώς να πλύνετε μια κουβέρτα στο χέρι;

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πλύσιμο στο χέρι αν η κουβέρτα σας δεν χωράει στο πλυντήριο. Σε κάποιες περιπτώσεις αν και η χωρητικότητα του πλυντηρίου είναι επαρκής, οι παλιές γυναίκες κυρίως προτιμούν γενικά να πλένουν τα υλικά όπως κουβέρτες και παπλώματα στο χέρι.

Ρίξτε νερό στην μπανιέρα, προσθέστε τα υλικά καθαρισμού και μουλιάστε την κουβέρτα για 2 ώρες. Έπειτα αδειάστε την μπανιέρα καλά και ξεπλύνετε την κουβέρτα. Στη συνέχεια, βυθίστε ξανά την κουβέρτα σε σκέτο νερό για άλλες 1-2 ώρες μέχρι να γίνει το νερό διαυγές. Τέλος στραγγίξτε καλά την κουβέρτα.

Tip: Είναι καλό μια κουβέρτα να τοποθετηθεί σε μια μεγάλη μπανιέρα και με ζεστό νερό γύρω στου 30 με 40 βαθμούς μέχρι πάνω. Βάλτε λίγο απορρυπαντικό ή σαπούνι λευκό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε 2-3 φορές με άφθονο νερό και κρεμάστε την από δύο μέρη και αφήστε την να στραγγίσει πολύ καλά. Για περισσότερη απολύμανση μπορείτε να ρίξετε μια μικρή ποσότητα αμμωνίας ή ξύδι στο νερό. Το ξύδι είναι ιδανικό για λεκέδες.

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΜΟΥ;

Το καλύτερο στέγνωμα μιας κουβέρτας είναι να την κρεμάσετε στο σχοινί. Περιστρέφοντας την κάθε 2-3 ώρες για να διασφαλίζετε ότι όλες οι πλευρές στεγνώνουν. Εάν δεν μπορείτε να την τοποθετήσετε σε σχοινί βάλτε την σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεται η κουβέρτα;

Με την συχνότητα την οποία χρησιμοποιούνται αυτά τα προϊόντα έτσι πρέπει και να καθαρίζονται. Αν δεν έχουν λεκέδες, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και οι κουβέρτες που είναι εποχιακές θα πρέπει να αφαιρούνται πριν περάσει η σεζόν.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/pws-prepei-na-plenoume-tis-kouvertes-mas/?fbclid=IwAR2uH-oizOZeVyvmbCDAbu_FcMTvP7k4YAP2LmYirPchPY6UVXzB5B4GGsw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ