Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική μπουγάτσα

Πώς να φτιάξετε την τέλεια σπιτική μπουγάτσα

Είτε είσαι κάτοικος του ελληνικού βορρά είτε όχι, ένα είναι σίγουρο: η μπουγάτσα σου αρέσει! Γιατί λοιπόν να την αγοράσετε απ’ έξω, όταν μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας ζεστή μπουγάτσα με κρέμα από τα χεράκια σας; Δείτε την αναλυτική συνταγή και φτιάξτε… στο φτερό το πεντανόστιμο γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.


Τι θα χρειαστείτε

image

500 ml φρέσκο γάλα

100 gr ζάχαρη

4 (γεμάτες) κουταλιές της σούπας corn flour

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

2 κρόκους αυγών

2 φύλλα σφολιάτας

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Πρώτα ετοιμάστε την κρέμα, γιατί θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσετε. Σε ένα μπολ με την μισή ποσότητα γάλακτος διαλύστε το corn flour.

image

Βήμα 2ο

Το υπόλοιπο βάλτε το σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια.

image

Βήμα 3ο

Έπειτα, προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα με το corn flour και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Χτυπήστε τους κρόκους.

image

Βήμα 4ο

Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, κατεβάστε το από τη φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κόψει το αυγό!

image

Βήμα 5ο

Ξαναβάλτε το στη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει.

image

Βήμα 6ο

Μεταφέρετε την σε ένα σκεύος για να κρυώσει.

Για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας, μόλις κρυώσει λίγο, καλύψτε την με διάφανη μεμβράνη.

image

Βήμα 7ο

Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ.

image

Βήμα 8ο

Βάλτε κάτω το ένα φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσει καλά στο ταψί.

image

Βήμα 9ο

Γεμίστε με την κρύα κρέμα και έπειτα στρώστε από πάνω το δεύτερο φύλλο.

image

Βήμα 10ο

Κόψτε το περίσσευμα με ένα μαχαιράκι και ενώστε καλά τις άκρες.

image

Βήμα 11ο

Μπορείτε με τα κομμάτια που έμειναν να πατήσετε με ενα κουπ πατ σχηματάκια απο πάνω –σίγουρα θα αρέσει στους μικρούς μας φίλους!

image

Βήμα 12ο

Αλείψτε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψεκάστε την με λίγο νερό, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για τα πρώτα 10 λεπτά. Μετά αφήστε την να ψηθεί στους 180 μέχρι να ροδίσει (για ακόμη 30 λεπτά περίπου).

Βγάλτε την από τον φούρνο και αφήστε την να κρυώσει.

Πασπαλίστε την επιφάνειά της με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα!

image

Σερβίρετέ την κατά προτίμηση ζεστή.

image

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: https://www.citypatras.gr/mageiriki/pos-na-ftiaxete-tin-teleia-spitiki-mpoygatsa/?fbclid=IwAR2coeBl1jvvahwf9p4VtqZA3-ajEz5u7bOhDSxAdTprluvcf7Jr6xD-QwM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ