Πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό πίτακια με σπανάκι; Αυτή η ερώτηση απασχολεί πολλούς που λατρεύουν τις παραδοσιακές γεύσεις αλλά δεν θέλουν να μπλέκουν με πολύπλοκες διαδικασίες. Σε αυτόν τον οδηγό, θα βρεις απλά βήματα για να ετοιμάσεις φρεσκοψημένα, τραγανά και γεμάτα γεύση σπιτικά πίτακια σπανάκι που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Επίσης, θα δεις μικρά μυστικά για να γίνουν πραγματικά ακαταμάχητα – και σίγουρα shareable!
Τα Υλικά για τα Σπιτικά Πίτακια με Σπανάκι
Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη
- 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 ml χλιαρό νερό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξύδι
Για τη γέμιση με σπανάκι
- 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 200 γραμ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Άνηθο (προαιρετικά)
Επιπλέον, μπορείς να προσθέσεις λίγο δυόσμο ή μυρωδικά της αρεσκείας σου, για περισσότερη ένταση στη γεύση.
Πώς να Φτιάξεις τη Ζύμη για τα Πίτακια με Σπανάκι
Βήμα 1: Ετοιμάζεις τη ζύμη
Αρχικά, πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ρίξε το αλάτι και ανακάτεψε. Έπειτα, άνοιξε μια λακκούβα στο κέντρο και πρόσθεσε το νερό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ζύμωσε μέχρι να αποκτήσεις ένα μαλακό, ελαστικό ζυμάρι. Επίσης, αν κολλάει λίγο, πρόσθεσε επιπλέον αλεύρι.
Βήμα 2: Αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί
Σκέπασε τη ζύμη με πετσέτα και άφησέ τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Έτσι, θα γίνει πιο εύκολη στο άνοιγμα και τα πίτακια με σπανάκι θα αποκτήσουν τέλεια υφή.
Πώς να Ετοιμάσεις τη Γέμιση για τα Πίτακια με Σπανάκι
Βήμα 3: Προετοιμάζεις το σπανάκι
Σοτάρισε το σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να μαραθούν. Επίσης, στράγγιξε το σπανάκι καλά για να μην υγρανθεί η ζύμη.
Βήμα 4: Προσθέτεις φέτα και μυρωδικά
Μόλις κρυώσει το μείγμα, θρυμμάτισε τη φέτα και ανακάτεψε με το σπανάκι. Πρόσθεσε άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ό,τι άλλο θέλεις. Έτσι, τα πίτακια με σπανάκι αποκτούν απίθανη γεύση.
Πώς να Σχηματίσεις και να Ψήσεις τα Πίτακια με Σπανάκι
Βήμα 5: Ανοίγεις τη ζύμη και γεμίζεις
Χώρισε τη ζύμη σε μικρές μπάλες. Έπειτα, άνοιξε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο. Βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και κλείσε σαν μισοφέγγαρο. Πίεσε τις άκρες με πιρούνι.
Βήμα 6: Ψήνεις τα πίτακια με σπανάκι
Τοποθέτησε τα πίτακια σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Άλειψε με λίγο ελαιόλαδο ή αυγό. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, άφησέ τα να κρυώσουν λίγο προτού τα απολαύσεις.
Τελικές Συμβουλές για Ακαταμάχητα Πίτακια με Σπανάκι
- Μπορείς να καταψύξεις τα άψητα πίτακια με σπανάκι για να τα ψήσεις όποτε θέλεις.
- Επιπλέον, δοκίμασε να προσθέσεις και άλλα λαχανικά ή τυριά.
Συνεπώς, τώρα ξέρεις πώς να φτιάξεις τέλειο σπιτικό πίτακια με σπανάκι εύκολα και γρήγορα. Μοιράσου τη συνταγή με φίλους ή αποθήκευσέ τη για κάθε στιγμή που θες σπιτική γεύση! Αν δοκιμάσεις τα πίτακια με σπανάκι, μοιράσου φωτογραφία και σχόλιο!

Προτεινόμενα Άρθρα
Φόρτωση προτάσεων...

