Θέλεις να μάθεις πώς να φτιάξεις τέλεια σπιτική μαρμελάδα φράουλα χωρίς να αγχωθείς για τεχνικές ή ιδιαίτερο εξοπλισμό; Σε αυτόν τον οδηγό, θα ανακαλύψεις όλα τα μυστικά για να πετύχεις μαρμελάδα που θα κάνει κάθε σου πρωινό μοναδικό και κάθε brunch αξέχαστο. Επίσης, θα εντυπωσιάσεις φίλους και οικογένεια με τη φρεσκάδα και το άρωμα που μόνο η φράουλα χαρίζει!
Τα Υλικά για τη Σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα
Αρχικά, συγκέντρωσε τα βασικά υλικά για τη μαρμελάδα φράουλα. Δεν χρειάζεσαι τίποτα περίπλοκο. Θα βρεις τα πάντα εύκολα στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή αγορά.
Τα απαραίτητα:
- 1 κιλό φρέσκες φράουλες
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- Προαιρετικά: βανίλια ή λίγος δυόσμος για άρωμα
Επιπλέον, φρόντισε να έχεις αποστειρωμένα βαζάκια, ώστε να διατηρήσεις τη μαρμελάδα σου για περισσότερο.
Πώς να Φτιάξεις Τέλεια Σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα: Βήμα-Βήμα
Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα για άψογο αποτέλεσμα. Η λέξη-κλειδί «πώς να φτιάξεις τέλεια σπιτική μαρμελάδα φράουλα» θα σου γίνει σύνθημα κάθε άνοιξη!
1. Ετοίμασε τις φράουλες
Αρχικά, πλύνε προσεκτικά τις φράουλες με άφθονο νερό. Έπειτα, αφαίρεσε τα κοτσάνια και κόψε τις σε μικρότερα κομμάτια. Αν θέλεις ομοιόμορφη υφή, μπορείς να πολτοποιήσεις το μισό μείγμα με μίξερ χειρός.
2. Ανακάτεψε με ζάχαρη και άφησε να ξεκουραστεί
Τοποθέτησε τις φράουλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Επειδή το λεμόνι βοηθά τη μαρμελάδα να δέσει, μην το παραλείψεις. Ανακάτεψε καλά και άφησε το μείγμα να σταθεί για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ, η ζάχαρη θα τραβήξει τα υγρά από τις φράουλες.
3. Βράσε και παρακολούθησε προσεκτικά
Έπειτα, βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακάτευε συχνά. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά και αφαίρεσε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις βανίλια ή λίγο δυόσμο για επιπλέον άρωμα, αν το επιθυμείς.
4. Έλεγξε το δέσιμο της μαρμελάδας
Στη συνέχεια, έλεγξε αν η μαρμελάδα έχει δέσει. Ρίξε μια σταγόνα σε ένα κρύο πιατάκι. Αν πήξει και δεν απλώνεται, η σπιτική μαρμελάδα φράουλα είναι έτοιμη! Αν όχι, συνέχισε το βράσιμο ακόμη 5-10 λεπτά.
5. Μοίρασε σε αποστειρωμένα βαζάκια
Τέλος, γέμισε τα αποστειρωμένα βαζάκια με προσοχή, όσο η μαρμελάδα φράουλα είναι ακόμη ζεστή. Κλείσε καλά τα καπάκια και γύρισέ τα ανάποδα για 5 λεπτά, ώστε να σφραγίσουν τέλεια. Αφού κρυώσουν, φύλαξέ τα σε δροσερό μέρος.
Tips & Μυστικά για Τέλεια Μαρμελάδα Φράουλα
Για πιο έντονο άρωμα, πρόσθεσε ξύσμα λεμονιού στο τέλος.
Επίσης, μπορείς να μειώσεις τη ζάχαρη αν οι φράουλες είναι πολύ γλυκές.
Παράλληλα, διάβασε πως να φτιάξεις το τέλειο σπιτικό γιαούρτι για να συνοδεύσεις τη μαρμελάδα σου!
Αν αγαπάς τις σπιτικές συνταγές, ανακάλυψε πώς να φτιάξεις σπιτικό ψωμί με 5 υλικά
Γιατί να Προτιμήσεις Σπιτική Μαρμελάδα Φράουλα;
Η σπιτική μαρμελάδα φράουλα προσφέρει φρεσκάδα, άρωμα και μοναδική γεύση χωρίς συντηρητικά. Επομένως, απολαμβάνεις φυσική απόλαυση με δικά σου υλικά. Επιπλέον, κάθε κουταλιά θυμίζει καλοκαίρι και φροντίδα. Δοκίμασέ την σε ψωμί, γιαούρτι ή pancakes!
Ολοκλήρωση – Μοιράσου τη Χαρά της Δημιουργίας!
Τώρα ξέρεις πώς να φτιάξεις τέλεια σπιτική μαρμελάδα φράουλα εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Επομένως, μοιράσου τη συνταγή με φίλους, αποθήκευσε το άρθρο και δοκίμασε να τη φτιάξεις παρέα με τα παιδιά σου! Έχεις και εσύ ένα tip για μαρμελάδα φράουλα; Άφησέ το στα σχόλια και γίνε πηγή έμπνευσης!

Προτεινόμενα Άρθρα
Φόρτωση προτάσεων...

