Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να κουρευτείς μόνος σου στο σπίτι; Ένας οδηγός για άνδρες ...

Πώς να κουρευτείς μόνος σου στο σπίτι; Ένας οδηγός για άνδρες γυναίκες!

Ένα από τα “προβλήματα” της καραντίνας είναι τα μαλλιά. Τα μαλλιά που έχεις να κουρέψεις πολύ-πολύ καιρό κι έχουν αρχίσει να σε ενοχλούν.


Τι μπορείς να κάνεις; Να κουρευτείς. Κι αν αναρωτιέσαι “πώς θα κουρέψω τα μαλλιά μόνη μου”…. τότε παρακάτω θα βρεις έναν οδηγό για άνδρες και γυναίκες.

Αρχικά, δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή για extreme κουρέματα. Δηλαδή, αν έχεις μακριά μαλλιά, δεν μπορείς -τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα- να τα κόψεις καρέ. Καλύτερα να το αποφύγεις δηλαδή…

Αλλά αν θέλεις να κόψεις τις άκρες σου δύο-τρία δάχτυλα ή απλώς να καθαρίσεις λίγο την ψαλίδα, μπορείς να το κάνεις!

Πώς θα κουρέψω τα μαλλιά μόνη μου;

Για τις γυναίκες:

Η διαδικασία δεν είναι και τόοοοοσο δύσκολη, αλλά σίγουρα απαιτεί προσοχή.

Τι θα χρειαστείς:

  • Ένα πολύ καλό ψαλίδι. Αν έχεις ένα πολύ καλό ψαλίδι, έχεις κάνει τη μισή δουλειά… Η συγκεκριμένη λαβή στο ψαλίδι σε βοηθά για να μετακινήσεις τον καρπό σου πιο άνετα και να έχεις πλήρως τον έλεγχο.
  • Κλιπ μαλλιών, ώστε να τα χωρίσεις σε τούφες.
  • Χτένα με σχετικά λεπτά δόντια.
  • Σπρέι με νερό.

Πώς θα κουρέψω τα μαλλιά μόνη μου… βήμα βήμα!

Βήμα 1. 

Κούρεψε τα μαλλιά σου ενώ είναι στεγνά κι όχι βρεγμένα για να έχεις καλύτερα τον έλεγχο, το βάρος των μαλλιών, το προς τα που κατευθύνονται οι τρίχες.

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, θα ήταν καλύτερο να τα ισιώσεις και να έχεις πάντα κατά νου, πως στο φυσικό τους θα συρρικνώσουν, γι΄αυτό μην το παρακάνεις.

Βήμα 2. 

Χώρισε τα μπροστινά μαλλιά σε δύο τμήματα. Πέρασε το κάθε τμήμα μπροστά από το αυτί, και διατήρησε αυτόν τον χωρισμό.

Βήμα 3. 

Δημιούργησε έναν οδηγό. Ξεκινώντας από τη μια πλευρά, χτένισε τα μαλλιά σου και και φέρε το πρώτο τμήμα με τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο, κρατώντας το τεντωμένο. Και κάνε το πρώτο κόψιμο στο σημείο που θέλεις!

Βήμα 4. 

Τώρα που έχεις κόψει το πρώτο τμήμα, αυτό θα είναι ο οδηγός που θα ακολουθήσεις για το επόμενο. Κάνε το ίδιο με την άλλη πλευρά, πάλι το μπροστινό τμήμα. Φέρε και τις δύο πλευρές που έχεις κόψει μπροστά, ώστε να δεις αν είναι ευθυγραμμισμένα και να κόψεις ελαφρώς ό,τι προεξέχει και ό,τι σου έχει ξεφύγει. Τα μάτια σου είναι το καλύτερο εργαλείο!

Βήμα 5. 

Δημιούργησε τμήματα και με τα πίσω μαλλιά και πιάσε με τα κλιπ, τα υπόλοιπα. Διαχώρισε το πίσω τμήμα στη μέση, φέρνοντας τα μαλλιά μπροστά για να συναντήσουν τον “οδηγό” που έχεις δημιουργήσει.

Το δύσκολο κομμάτι με το πίσω μέρος είναι ότι θα είναι ελαφρώς πιο μακριά. Όταν αφήνεις τα μαλλιά να πέσουν, πέφτουν σε διαφορετική γωνία από ότι όταν είναι μπροστά. Για να εξασφαλίσεις πως τίποτα δεν θα πάει στραβά, κόψτα απλώς ευθεία.

Κάνε το ίδιο με όλα τα τμήματα στο πίσω μέρος. Στο τέλος άφησέ τα όλα ελεύθερα και δες αν κάτι σου έχει ξεφύγει.

Tip! Σε όλη τη διαδικασία είναι σημαντικό το πώς κόβεις τα μαλλιά σου. Κι αυτό γιατί αν τα κόψεις όλα σε μια ευθεία, κρατώντας το ψαλίδι στην ευθεία, τότε θα βγουν πολύ γεωμετρικά και όχι φυσικά. Προσπάθησε να κρατάς το ψαλίδι με μια κλίση ελαφρώς προς τα πάνω και να κουρεύεις -σαν να ξυραφιάζεις- από το σημείο που θέλεις προς τα κάτω.

Για τους άνδρες

Και για τους άνδρες, απαιτείται προσοχή!

Βήμα 1.

Πλύνε τα μαλλιά σου πριν τα κόψεις. Έτσι, θα μπορείς πιο εύκολα να δουλέψεις μαζί τους! Χτένισε τα μαλλιά σου και λύσε τυχόν κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί.

Εάν τα μαλλιά σου στάζουν, τότε καλύτερα να τα στεγνώσεις πρώτα με μια πετσέτα. Τα θέλουμε υγρά αλλά όχι και τόσο!

Βήμα 2. 

Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο τμήματα. Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά μακριά, τότε χρησιμοποίησε κλιπ για να κρατήσεις το πάνω τμήμα, μακριά από τα υπόλοιπα.

Βήμα 3.

Κόψε τα πλαϊνά και την πίσω μεριά με μια ξυριστική μηχανή. Φυσικά, ρύθμισε τη σκάλα ώστε να τα κουρέψεις στο σημείο που θέλεις. Κούρεψε τη μια πλευρά και μετά την άλλη.

Βήμα 4.

Στη συνέχεια, προχώρα προς την πίσω μεριά του κεφαλιού. Κούρεψε ελαφρώς με τη μηχανή από κάτω προς τα πάνω. Για να βεβαιωθείς ότι τα κουρεύεις σωστά, φρόντισε να έχεις έναν καθρέπτη για να έχεις εικόνα!

Βήμα 5. 

Για να μη δημιουργηθεί μια αυστηρή γραμμή στα πλαϊνά και στο πάνω μέρος,  τρίμαρε ελαφρώς το σημείο αλλάζοντας φυσικά την σκάλα στη μηχανή. Έτσι, δεν θα υπάρχει μια αυστηρή γραμμή, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό!

Βήμα 6. 

Ψαλίδι! Με το ψαλίδι θα κόψεις το πάνω μέρος των μαλλιών. Ουσιαστικά, σήκωσε την τούφα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου και κόψε στο σημείο που θέλεις. Με προσοχή, γιατί πάντα μπορείς να κόψεις και λίγο ακόμα αλλά αν τα κόψεις πολύ, δεν υπάρχει επιστροφή.

Έλεγξε προς τα πού θέλεις να πηγαίνουν τα μαλλιά, ποια φορά να ακολουθούν και κινήσου ανάλογα.

Βήμα 7. 

Κάνε διορθώσεις! Διόρθωσε ό,τι σου έχει ξεφύγει. Κούρεψε τις φαβορίτες χρησιμοποιώντας την μηχανή, απομάκρυνε τρίχες που τυχόν σου έχουν ξεφύγει στο πίσω μέρος, κάνε όλες τις διορθώσεις σιγά-σιγά!

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/pos-na-koyreyteis-monos-soy-sto-spiti-enas-odigos-gia-andres-amp-gynaikes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ