Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τις βρύσες σας με λεμόνι

Πώς να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τις βρύσες σας με λεμόνι

Όλες μας λίγο πολύ ψάχνουμε φυσικά υλικά για να αντικαταστήσουμε τα χημικά καθαριστικά καθαριστικά του εμπορίου στον καθαρισμό του σπιτιού μας. Μερικές φορές άλλωστε τα φυσικά υλικά χαμηλού κόστους όπως τα λεμόνια αρκούν για τον καθαρισμό στο σπίτι. Τα λεμόνια λόγω της όξινης φύσης τους αποτελούν ένα εξαιρετικό καθαριστικό. Το καθάρισμα και το γυάλισμα των βρυσών είναι επίσης μια από τις πιο αποτελεσματικές εργασίες με λεμόνι. Θα σας δείξω πως να καθαρίσετε και να γυαλίσετε τις βρύσες σας με λεμόνι!


Για βρύσες που θέλετε να είναι πάντα καθαρές και να γυαλίζουν, το πρώτο βήμα είναι να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα και στέγνωμα μετά τη χρήση τους. Αρκεί ένας γρήγορος καθαρισμός με χαρτοπετσέτα ή μαλακό πανί από μικροΐνες. Αυτή είναι επίσης μια απλή συμβουλή που θα εξαλείψει την ανάγκη για πολύ βαρύ εβδομαδιαίο καθαρισμό.

Το δεύτερο βήμα είναι να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα προϊόντα. Είτε προτιμάτε μια εμπορική είτε φυσική λύση, φροντίστε να χρησιμοποιείτε ουσίες που μπορούν να αποτρέψουν ή να μειώσουν το σχηματισμό αλάτων. Ένας εβδομαδιαίος καθαρισμός με νερό και ξύδι ή ζεστό νερό και μαγειρική σόδα θα είναι αρκετός.

χρήση λεμονιού

Η ήπια οξύτητα του λεμονιού μπορεί εύκολα να διαλύσει λεκέδες και βρωμιά, ενώ έχει επίσης ένα άμεσο αποτέλεσμα λάμψης. Βρύσες με ευαίσθητα διακοσμητικά, αντίκες ή ελαφριά επιχρωμιωμένες μπορεί να μην είναι κατάλληλες για αυτή τη διαδικασία.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε τη βρύση με λεμόνι, μπορεί να είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε ένα αόρατο μέρος.

Εάν η βρύση σας είναι ανθεκτική στο λεμόνι, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό καθαριστικό ανακατεύοντας το χυμό δύο λεμονιών με δύο ποτήρια ζεστό νερό. Για πολύ βαριά βρωμιά, μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας χυμό λεμονιού ή, πιο εύκολα, να τρίψετε την επιφάνεια που θα καθαρίσετε με το μισό λεμόνι.

Τρίψτε τις περιοχές που πρόκειται να καθαρίσετε και να γυαλίσετε με ένα πανί από μικροΐνες. Έτσι, δεν αφήνει γρατζουνιές και χνούδια, και παραδίδει το διάλυμα σε όλα τα σημεία της βρύσης.

Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και στεγνώστε με ένα βαμβακερό πανί. Στεγνώστε πάντα προς την ίδια κατεύθυνση για να αποφύγετε τις ραβδώσεις.

Για δύσκολα υπολείμματα αλάτων, μπορείτε να αναμίξετε ζεστό νερό και ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και να το ψεκάσετε. Αφού ψεκάσετε το μείγμα του ξυδιού, περιμένετε για λίγο και μετά τρίψτε το.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/katharismos-kai-gyalisma-vryshs-me-lemoni/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ