Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠόσος χρόνος χρειάζεται για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά;

Ο χρόνος για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά είναι κάτι που απασχολεί πολλούς ανθρώπους αφού όλοι θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα και όσο γίνεται πιο εύκολα. Ξέρουμε, όμως, πως το λίπος στην κοιλιά δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για να… εξαφανιστεί.


Αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις, ποιες ασκήσεις να κάνεις και τι διατροφή να ακολουθήσεις και φυσικά ποιος είναι ο απαιτούμενος χρόνος για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά. Οι απαντήσεις που θα πάρεις ίσως να μην είναι και οι πιο… ευχάριστες αλλά θα σε βοηθήσουν στο στόχο και την εξέλιξή σου.

Ποιος είναι ο χρόνος για να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Όπως θα το περιμέναμε οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που να ταιριάζει σε όλους και αυτό εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Έτσι, δεν μπορείς απλά να βγάλεις το κουμιουτεράκι και να υπολογίσεις πόσος χρόνος χρειάζεται. Μπορεί να προσπαθείς να τρως πιο υγιεινά και ισορροπημένα, το timing αυτών των γευμάτων είναι επίσης, πολύ σημαντικό όπως και οι ασκήσεις που κάνεις, η ένταση και η διάρκειά τους. Μην ξεχνάς πώς δεν λειτουργούν όλα σε όλους.

Γενικά, οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσεις με έναν στόχο να κάνεις γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια να το αυξήσεις στις πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Μια γενική καθοδήγηση είναι να να κάνεις τουλάχιστον 150 με 300 λεπτά πιο ήπιας σε ένταση άσκησης ή 75 με 150 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Και είναι ένας καλός στόχος για να θέσεις στον εαυτό σου και να δεις τελικά τα αποτελέσματα που θέλεις. Περπάτημα, ποδηλασία, αερόβια άσκηση, yoga είναι όλα καλοδεχούμενα.

Ασκήσεις που σε βοηθούν να χάσεις το λίπος στην κοιλιά

Οι περισσότεροι experts στον χώρο συμφωνούν πως η καλύτερη άσκηση είναι αυτή που απολαμβάνεις και δεν παρατάς κάθε τρεις και λίγο. Σε γενικές γραμμές, η αερόβια άσκηση σε βοηθά σημαντικά να κάνεις το λίπος και περισσότερες θερμίδες από ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι, όμως, πολύ σημαντικές για να χτίσεις μυς και να βελτιώσεις τον μεταβολισμό σου και τον ρυθμό του (όσες θερμίδες/πόση ενέργεια καίει το σώμα σου όταν ξεκουράζεται). Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κάψεις περισσότερες θερμίδες και θα μπορείς να χάσεις κιλά πιο γρήγορα, συμπεριλαμβανομένου και του λίπους.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς

Μπορεί η διατροφή και η άσκηση να σε βοηθούν να χάσεις το λίπος στην κοιλιά αλλά υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Οι συνήθειες του ύπνου, το πρόγραμμα διατροφής, οι ορμόνες, τα επίπεδα του άγχους… όλα αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία του σώματός σου και πώς αυτό αποθηκεύει και χρησιμοποιείς το λίπος.

Είναι σημαντικό να σημειώσεις ότι μπορεί να μη δεις τα αποτελέσματα μέσα σε μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να απελπιστείς ή να τα παρατήσεις. Ακόμη κι αν δεν δεις αμέσως τις αλλαγές, το σώμα σου κάνει μεγάλες αλλαγές και προσαρμόζεται σε νέες συνήθειες.

Η άσκηση μπορεί να έχει πολλά οφέλη ακόμη κι αν δεν βλέπεις την απώλεια βάρους που θέλεις.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/posos-chronos-chreiazetai-gia-na-chaseis-to-lipos-stin-koilia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ