Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να φτιάξετε ένα χαλασμένο φερμουάρ

Πως να φτιάξετε ένα χαλασμένο φερμουάρ

Εύκολοι τρόποι επισκευής ενός χαλασμένου φερμουάρ! Δείτε τους και εφαρμόστε τους!


Τρόποι επισκευής φερμουάρ

anoixto-fermouar1.  Το φερμουάρ κόλλησε

Όταν το φερμουάρ σας έχει κολλήσει το αισθάνεστε σαν να έχει πιαστεί σε κάτι. Το φερμουάρ μπορεί να μην κατέβει καθόλου, και μέχρι να το διορθώσετε είστε εγκλωβισμένοι μέσα στο σακάκι σας!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το διορθώσω αυτό; Πάρτε ένα μολύβι και τρίψτε τη μύτη του μολυβιού στα δόντια. Δοκιμάστε ξανά και θα πρέπει να λειτουργεί. Εάν αυτό δε βοηθήσει, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα λιπαντικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, ή βούτυρο κακάο για τα χείλη. Ξεκινήστε με το φερμουάρ πάνω και εφαρμόστε το λιπαντικό καθώς κατεβάζετε το φερμουάρ. Πρέπει να εφαρμόσει το λιπαντικό σε όλα τα δόντια. Αν κολλήσει σε κάποιο σημείο, ανεβάζουμε ξανά το φερμουάρ σιγά σιγά πάνω και μετά ξανακατεβάζουμε για να λιπανθεί καλύτερα.

2.  Τα δόντια του φερμουάρ δεν κλείνουν

Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στο ότι έχει κολλήσει κομμάτι υφάσματος. Με ένα τσιμπιδάκι προσπαθούμε να το βγάλουμε από το μηχανισμό με τον οποίο έχει μπλεχτεί.

Αν δεν υπάρχει ύφασμα κολλημένο, τότε κοιτάμε προσεκτικά ένα ένα τα δόντια του φερμουάρ. Αν κάποιο έχει στραβώσει ελαφρά, τότε το φερμουάρ δεν πρόκειται να κλείσει. Σε  αυτήν την περίπτωση παίρνω ένα μυτοτσίμπιδο (πένσα με λεπτές μύτες) και προσπαθώ να φέρω το δοντάκι στη σωστή ίσια θέση, ώστε να κλείσει το φερμουάρ ομαλά.

Στην περίπτωση των jeans που το φερμουάρ δεν κατεβαίνει τελείως, θα πρέπει να αφαιρέσετε το μεταλλικό stop στο τέλος και μετά να επιδιορθώσετε τα δοντάκια, πράγμα αρκετά δύσκολο. Οπότε καλύτερα να αλλάξτε το φερμουάρ. Στα κλασσικά παντελόνια που κατεβαίνει μέχρι κάτω, δε θα έχετε κάποια δυσκολία.

krikos fermouar3.  Το φερμουάρ δεν ανεβαίνει μέχρι επάνω, αλλά γλυστράει συνεχώς και είναι μισάνοιχτο

Σε όλους έχει συμβεί να έχουν τα “μαγαζιά μισάνοιχτα”. Ή τα έχεις ή δεν τα έχεις ανοιχτά με το συμπάθιο! Σε αυτήν την περίπτωση περνάμε στο μηχανισμό έναν κρίκο μικρό από κλειδιά. Ανεβάζουμε το φερμουάρ και περνάμε τον κρίκο στο κουμπί του παντελονιού. Έτοιμοι!

xalasmeno fermouar4.  Έσπασε το χερουλάκι που τραβάω το φερμουάρ

Σε αυτήν την περίπτωση το αντικαθιστώ ως εξής. Παίρνω έναν βραχυκυκλωτήρα gel που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρονικοί (ζητήστε το σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού – καταστήματα ηλεκτρονικών) και ένα καλώδιο μικρό. Περνάτε το καλώδιο μέσα από την τρύπα του μηχανισμού του φερμουάρ και μετά τοποθετείτε τις άκρες του μικρού καλωδίου μέσα στις δύο τρύπες του βραχυκυκλωτήρα gel. Τέλος με μια πένσα πιέζετε το πάνω μέρος του βραχυκυκλωτήρα για να κλείσει και να “μαγκώσει” τις δύο άκρες του καλωδίου.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: lifehacker

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/xalasmeno-fermouar-episkeyi/?fbclid=IwAR3kPwDHSRQycO6DL9fBn5RDjMI9WoQ6LCiNFx460_Cga3fJVw2RgJeSlm0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ