Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να καθαρίσω τον τρίφτη από υπολείμματα τυριού που έχουν κολλήσει

Πως να καθαρίσω τον τρίφτη από υπολείμματα τυριού που έχουν κολλήσει

Ένας κλασσικός μπελάς μετά από μια μακαρονάδα, ή ένα σουφλέ. Το καθάρισμα του τρίφτη από τα υπολείμματα τυριού που έχουν κολλήσει.


Δεν ξέρω για εσάς, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που έχω “φάει” τα χέρια μου τρίβοντας τυρί, αλλά και άλλες τόσες καθαρίζοντάς τον από τα υπολείμματα τυριού που έχουν κολλήσει πάνω του. Βρήκαμε μερικές λύσεις για να το καθαρίζουμε αποτελεσματικά.

1ος τρόπος

Ψεκάστε τον τρίφτη με αντικολλητικό σπρέυ μαγειρικής (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη και σκεύη μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής)

2ος τρόπος

Πριν το καθάρισμα, περάστε τον τρίφτη με μια μπάρα σαπουνιού και στη συνέχεια πλύντε με χλιαρό νερό. Το σαπούνι θα απομακρύνει τα κολλημένα υπολείμματα, αλλά και παράλληλα θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον τρίφτη.

3ος τρόπος

Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Καλό είναι να έχετε μία δίπλα στο σφουγγάρι σας. Θα σας σώσει από τραυματισμούς.

4ος τρόπος

Πλύντε τον τρίφτη αμέσως μετά τη χρήση. Τα τυριά θα είναι ακόμα μαλακά, οπότε θα είναι και εύκολη η απομάκρυνσή τους.

Καλή επιτυχία!

Πηγή φωτογραφίας: feelslikehomeblog

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/pws-katharisw-trifti-ypoleimmata-tyriou-exoun-kollisei/?fbclid=IwAR1rBB4KdtSQIOcG-kLDzgSD7uFEJUXuidWogq5nQX_CcT-OGi2IW4RvpyE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ