Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠράγματα που δεν πρέπει να πλένεις ποτέ με το καθαριστικό για τα...

Πράγματα που δεν πρέπει να πλένεις ποτέ με το καθαριστικό για τα τζάμια

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνεις εσύ τις δουλειές του σπιτιού και να μην έχεις τουλάχιστον μια συσκευασία με καθαριστικό για τα τζάμια σπίτι σου. Είναι τέλειο για να καθαρίζεις τα τζάμια, το γυάλινο τραπέζι σου αλλά και τους καθρέφτες του σπιτιού σου.


Υπάρχουν, όμως, και κάποια άλλα πράγματα που δεν πρέπει να αγγίζει αυτό το καθαριστικό. Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι αυτά αλλά και τον λόγο που πρέπει να το κρατήσεις μακριά τους.

Πράγματα που δεν πρέπει να πλένεις ποτέ με το καθαριστικό για τα τζάμια

Οθόνες

Η οθόνη της τηλεόρασης, του υπολογιστή σου ή του κινητού σου είναι γεμάτη δαχτυλιές; Ακόμα κι αν μπεις στον πειρασμό, μην την καθαρίσεις με το καθαριστικό για τα τζάμια. Τα συστατικά του μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην οθόνη του. Προτίμησε να πάρεις ένα πανάκι με μικροϊνες και λίγο νεράκι ή ένα ειδικό καθαριστικό για οθόνες.

Πάγκος κουζίνας

Αν ο πάγκος σου είναι από γρανίτη, άσε μακριά το καθαριστικό για τα τζάμια από αυτόν! Είναι πολύ διαβρωτικό για πορώδεις πέτρες, όπως ο γρανίτης και το μάρμαρο, και μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη σ’ αυτά τα υλικά. Ο πάγκος θα καταλήξει να είναι θαμπός και βρώμικος αντί για καθαρός και γυαλιστερός.

Ξύλο

Το καθαριστικό τζαμιών δεν ενδείκνυται για να καθαρίσεις ούτε το ξύλινο τραπεζάκι του σαλονιού σου ούτε φυσικά το ξύλινο πάτωμα, καθώς θα δημιουργηθούν λεκέδες που δεν θα φεύγουν εύκολα.

Τζάμια αυτοκινήτου

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου με το καθαριστικό τζαμιών! Μπορεί να δημιουργηθούν διάφορα στίγματα και θαμπά σημεία. Αν θέλεις να καθαρίσεις το τζάμι του αυτοκινήτου σου, πάρε ένα ειδικό καθαριστικό.

Extra tip! Μην το ανακατεύεις με άλλα καθαριστικά!

Ποτέ μην αναμειγνύεις το καθαριστικό τζαμιών με άλλα απορρυπαντικά, ειδικά με χλωρίνη! Αν αναμείξεις χλωρίνη το καθαριστικό του τζαμιού, θα απελευθερωθεί μια επικίνδυνη ουσία που ονομάζεται χλωραμίνη. Αυτή μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/pragmata-poy-den-prepei-na-pleneis-pote-me-to-katharistiko-gia-ta-tzamia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ