Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠού αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ταμπλέτες του πλυντηρίου;

Πού αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ταμπλέτες του πλυντηρίου;

Το Σαββατοκύριακο είναι οι μέρες που οι περισσότερες εργαζόμενες νοικοκυρές αποφασίζουν να ασχοληθούν με την καθαριότητα του σπιτιού. Κι ενώ εάν φροντίζεις να οργανώνεσαι όλη την εβδομάδα, η γενική δεν θα σου πάρει πολλές ώρες, πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα περιμένεις. Εμείς εδώ στο iPop έχουμε βάλει στόχο να σε βοηθήσουμε ώστε οι δουλειές του σπιτιού να γίνονται πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά, χωρίς να χαλάς όλο σου το Σαββατοκύριακο κάνοντας φασίνα. Κι ένας απ’ τους τρόπους να τελειώσεις πιο γρήγορα τις δουλειές είναι να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς κι αλλού τις ταμπλέτες του πλυντηρίου πιάτων.


Πού αλλού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ταμπλέτες του πλυντηρίου;

Για να καθαρίσεις τη φριτέζα

Μία από τις πιο ενοχλητικές δουλειές που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ο καθαρισμός της φριτέζας. Είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσεις όλους αυτούς τους λεκέδες και το λάδι απ’ το εσωτερικό της. Ευτυχώς, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά πολύ πιο εύκολη.

Γέμισε περίπουτα τα 3/4 της φριτέζας με ζεστό νερό και βάλε μέσα μια ταμπλέτα. Ενεργοποίησε τη φριτέζα, αλλά όχι πάνω απ’ τους 90 βαθμούς. Άφησέ την έτσι για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με ζεστό νερό.

Μακριά οι άσχημες μυρωδιές

Ένα βασικό πρόβλημα που έχεις όταν μαγειρεύεις είναι οι μυρωδιές που μένουν απ’ τα τηγανητά, το ψάρι, το κρέας, το μπρόκολο ή οτιδήποτε άλλο έχει έντονη μυρωδιά. Ποια είναι λύση; Να βάλεις ένα σκεύος με νερό στο μάτι και να το ανάψεις σε χαμηλή φωτιά ενώ προσθέσεις μέσα μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων. Το σπίτι θα μυρίσει αμέσως φρεσκάδα!

Κίτρινα σημάδια

Είναι απ’ τους πιο δύσκολους λεκέδες, ειδικά στα λευκά υφάσματα, στο σημείο όπου ακουμπάει η μασχάλη. Ωστόσο, μια ταμπλέτα πλυντηρίου μπορεί να δώσει λύση και σ’ αυτό το πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να προσθέσεις μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο ρούχων σου όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοιους δύσκολους λεκέδες.

Κατσαρόλες και τηγάνια

Άρπαξε λίγο το φαγητό και κόλλησε στον πάτο του σκεύους στο οποίο μαγείρευες; Βάλε την κατσαρόλα στο μάτι, γέμισέ την με μια στρώση νερού και βάλε μέσα την ταμπλέτα. Άναψε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και άφησε το νερό να βράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, καθάρισε το σκεύος με ένα σφουγγαράκι!

Πηγή: https://ipop.gr/tips/poy-alloy-mporeis-na-chrisimopoiiseis-tis-tampletes-toy-plyntirioy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ