Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο Σύμφωνα με τους Ψυχολόγους

Ποιο Είναι το Ιδανικό Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο Σύμφωνα με τους Ψυχολόγους

Το χρώμα του δωματίου μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε, σύμφωνα με την ψυχολογία. Το να βάψετε ορισμένα δωμάτια και χώρους με ένα συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Αυτά τα Χρώματα Εξώπορτας θα Κυριαρχήσουν το 2022


Για την κουζίνα: κίτρινο


Το κίτρινο χρώμα ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης στο σώμα και αυξάνει την όρεξη, καθιστώντας το το πιο κατάλληλο χρώμα για την κουζίνα. Αυτός είναι και ο λόγος που τα περισσότερα εστιατόρια έχουν κίτρινο χρώμα.

Για το σπιτικό γραφείο ή γυμναστήριο: κόκκινο

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κόκκινο χρώμα κάνει τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς. Όταν εργάζεστε σε γραφείο ή δωμάτιο με κόκκινο χρώμα, αυξάνεται η ταχύτητα και η ισχύς των αντιδράσεων ενός ατόμου. Αν αναρωτιέστε ποιο χρώμα πρέπει να βάψετε το σπιτικό γυμναστήριο ή το γραφείο σας, το κόκκινο είναι αυτό που πρέπει να επιλέξετε.

Για το υπνοδωμάτιο: μπλε

 

Το μπλε χρώμα έχει τη δύναμη να σας ηρεμήσει και να γεμίσει το δωμάτιο με γαλήνη. Δεδομένου ότι το υπνοδωματιο είναι ένα μέρος όπου πρέπει να χαλαρώσετε και να ρίξετε τους παλμούς, είναι καλή ιδέα να το βάψετε μπλε.

Για εισόδους και διαδρόμους: γκρι

 

Το γκρι χρώμα ταιριάζει καλύτερα στις εισόδους και τους διαδρόμους καθώς χρησιμεύει ως ουδέτερο σε σχέση με τα άλλα δωμάτια. Είναι απλό αλλά κομψό και αλλάζει τόνους με το φως, δίνοντας στο σπίτι μοναδική εμφάνιση.

 

Για δωμάτιο χειροτεχνίας ή μελέτης: λιλά

 

Το λιλά ή μια μωβ απόχρωση συνδέεται βαθιά με τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι πίστευε ότι η δύναμη του διαλογισμού αυξανόταν κατά 10 φορές όταν γινόταν σε μωβ φως. Βάφοντας αυτό το χρώμα το δωμάτιο χειροτεχνίας ή μελέτης θα σας δώσει σίγουρα μια δημιουργική ώθηση.

Για το καθιστικό: πορτοκαλί

 

Το πορτοκαλί μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ενθουσιασμένοι και ενθουσιώδεις, ενώ προκαλεί επίσης συναισθήματα ζεστασιάς. Λόγω των ιδιοτήτων του, το πορτοκαλί ταιριάζει καλύτερα στα καθιστικά ή στους βασικούς χώρους του σπιτιού.

Για βρεφικά δωμάτια: ανοιχτό πράσινο

 

Το χρώμα που βάφετε το δωμάτιο του μωρού σας μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ανάπτυξή του. Εξαιτίας αυτού, το πιο κατάλληλο χρώμα είναι το ανοιχτό πράσινο. Έχει ηρεμιστική δράση και αντιπροσωπεύει την υγεία. Μειώνει την πίεση και μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας να κοιμάται ήρεμα.

Για πολυσύχναστους χώρους: ροζ

 

Το ροζ χρώμα αναφέρεται συχνά ως “θηλυκό” χρώμα, αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Οι ροζ τοίχοι τείνουν να σπάζουν τη συσσωρευμένη ένταση και να βοηθούν στην αποφυγή συγκρούσεων, γι’ αυτό ορισμένες φυλακές χρωματίζουν τους τοίχους τους σε μια απόχρωση του ροζ. Προκαλεί επίσης τις ιδιότητες της καλοσύνης και της συμπόνιας. Για πολυσύχναστους χώρους στοχεύστε σε ροζ αποχρώσεις.

 

Πηγή: https://toftiaxa.gr/2022/01/poio-einai-to-idaniko-xroma-gia-kathe-domatio-simfona-me-tous-psixologous.html?fbclid=IwAR0CMnlla1QkwM9Z-_WwUuq16uIJcmZjbKpCApNGDqZw16CdZxlz3KFbjPw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ