Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια είναι τα ιδανικά χρώματα για να βάψουμε τους τοίχους του σπιτιού...

Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα για να βάψουμε τους τοίχους του σπιτιού μας!

Τα ανοιχτά χρώματα είναι πάντα η αγαπημένη επιλογή όταν επιλέγουμε να βάψουμε ένα δωμάτιο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν ξεπεραστεί και οι περισσότεροι προτιμούμε να βάφουμε τους τοίχους με πιο σκούρα χρώματα για να δώσουμε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση στο σπίτι μας!


Αναρωτηθήκατε όμως ποια είναι τα καλύτερα χρώματα για να βάψουμε τους τοίχους μας;

Γιατί τα ανοιχτά χρώματα είναι προτιμότερα από τα σκούρα;

Ασφάλεια για τα μάτια

Για όσους περνάνε χρόνο σε ένα δωμάτιο, σίγουρα τα ανοιχτά χρώματα είναι πιο ξεκούραστα για τα μάτια. Τα ανοιχτά χρώματα σπάνια έρχονται σε σύγκρουση με τα έπιπλα, γι’ αυτό δεν προκαλούν πρόβλημα στα μάτια.

Θεωρία χρωμάτων

Η θεωρία των χρωμάτων μας λέει ότι κάθε χρώμα μας δημιουργεί συγκεκριμένα συναισθήματα. Έτσι το κόκκινο μας ενθουσιάζει και ανοίγει την όρεξή μας, το μπλε μας ηρεμεί, το μωβ είναι καλό για τη δημιουργικότητα. Ασφαλώς και τα σκοτεινά χρώματα προκαλούν και αυτά συναισθήματα αλλά τις περισσότερες φορές αρνητικά! Τα απαλά χρώματα δίνουν έναν απαλό, ήρεμο και φιλόξενο τόνο στο σπίτι σας.

Περισσότερο φως

Τα σκούρα χρώματα τείνουν να μην αντανακλούν το φως πολύ καλά! Ωστόσο τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν το φως να ΄΄αναπηδάει΄΄ από τους τοίχους και να κάνει το σπίτι σας να φαίνεται ότι δέχεται περισσότερο ηλιακό φως απ’ ότι στην πραγματικότητα.

Το σπίτι φαίνεται μεγαλύτερο

Χρώματα ουδέτερα και πιο ανοιχτά κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Μπορούν επίσης να κάνουν τα ταβάνια να φαίνονται ψηλότερα!

Ποια είναι τα καλύτερα ανοιχτά χρώματα;

Ανοιχτό μπλε

Εάν θέλετε έναν χώρο που θα σας ηρεμεί και θα σας αναζωογονεί, τότε το ανοικτό μπλέ είναι το κατάλληλο χρώμα! Το χρώμα αυτό επίσης είναι ιδανικό και για το γραφείο σας, γιατί τείνει να το αναδεικνύει ως πιο κομψό και επαγγελματικό!

Κάραμελ

Το βάψιμο του τοίχου με κρεμ χρώμα, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε ζεστασιά στο χώρο σας. Επομένως ειδικά για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα είναι το ιδανικό χρώμα για τους τοίχους σας! Έξω μπορεί να έχει κρύο αλλά μέσα στο σπίτι θα έχετε μια αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς! Επίσης αυτό το χρώμα είναι ιδανικό για την κουζίνα σας!

Ανοιχτό πορτοκαλί

Το συγκεκριμένο χρώμα είναι ιδανικό για όλα τα δωμάτια του σπιτιού! Ειδικά όμως για το μπάνιο, θα το κάνει να φαίνεται ανανεωμένο και φρέσκο. Επίσης είναι ιδανικό για την τραπεζαρία σας γιατί δίνει μια αίσθηση φιλοξενίας!

Ανοιχτό γκρι

Το ανοιχτό γκρι είναι ένα υπέροχο και ουδέτερο χρώμα. Ιδανικό για την τραπεζαρία του σπιτιού σας. Το συγκεκριμένο χρώμα συνδυάζεται με το φυσικό ξύλο αλλά και τα περισσότερα χρώματα της διακόσμησης.

Κρεμ

Εάν το σπίτι σας χρειάζεται ανανέωση, τότε το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να φέρει την ζωντάνια και την φρεσκάδα που επιθυμείτε. Ειδικά εάν είχατε τοίχους με σκοτεινά χρώματα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή είναι η ιδανική επιλογή!

Ανοιχτό πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της ανανέωσης, της ζωής και της αρμονίας. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι το ιδανικό για την κρεβατοκάμαρά σας!

Ανοιχτό μωβ

Το ανοιχτό μωβ είναι το ιδανικό για δωμάτιο κοριτσιών. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι ένα χρώμα που δίνει βάθος και ύψος στο δωμάτιο.

Ανοιχτό ροζ

Είναι σίγουρα ένα πάρα πολύ όμορφο και γοητευτικό χρώμα για τους τοίχους σας! Αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή για το μπάνιο σας!

Ανοικτό καφέ

Εάν ψάχνετε να προσθέσετε περισσότερη κομψότητα σε κάποιον χώρο του σπιτιού σας, τότε το καφέ είναι ιδανική επιλογή.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/diakosmisi-spitiou/diakosmisi-toixou/idanika-xromata-vapsimo-toixoy-sto-spiti/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ