Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠανεύκολη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας που θα τα φτιάχνεις κάθε μέρα

Πανεύκολη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας που θα τα φτιάχνεις κάθε μέρα

Αναρωτιέσαι τι θα φας το πρωί με τον καφέ σου ή ψάχνεις το σνακ που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά και δεν βρίσκεις τίποτα; Σου έχουμε την πιο εύκολη και συνάμα γλυκιά λύση που θα σου λύσει τα χέρια. Η συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα με σοκολάτα, είναι τόσο εύκολη που σου εγγυώμαι ότι θα τα φτιάχνεις κάθε μέρα και θα ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο γλυκό και σοκολατένιο τρόπο.


Τα υλικά που θα χρειαστείς για τα μπισκότα με σοκολάτα

  • 250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 350 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 200 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας ή κομμένα κομμάτια σοκολάτας
  • 400 γραμμάρια σοκολάτας προαιρετικά για το dip

 

Μέθοδος εκτέλεσης της συνταγής για τα μπισκότα

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν και μετά χτυπάμε ένα-ένα τα αυγά. Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάμε στο μείγμα με το βούτυρο. Μετά βάζουμε μέσα στη ζύμη τα κομματάκια σοκολάτας. Το μείγμα μπορεί να παρασκευαστεί έως και 2 ημέρες πριν και να παγώσει ή να καταψυχθεί για ένα μήνα ή να χρησιμοποιηθεί αμέσως.
  2. Για το ψήσιμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C αέρα. Αν το μείγμα είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετούμε τις ομοιόμορφες κουταλιές σε λαμαρίνες ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί , αφήνοντας 2 κουταλιές της σούπας για κάθε μπισκότο. Εάν το μείγμα είναι κρύο στο ψυγείο, μπορούμε να το πλάσουμε σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων πριν το ψήσουμε. Οι μπάλες μπορούν να καταψυχθούν και τα μπισκότα να ψηθούν από κατεψυγμένα, αλλά θα χρειαστούν λίγα λεπτά ακόμα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να απλωθούν και να σχηματιστεί κρούστα από έξω. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα τρώμε κρύα. Τα μπισκότα θα διατηρηθούν σε ένα ταψί για τρεις ημέρες.
  3. Ως προαιρετικό, τα μπισκότα μπορούν να βυθιστούν σε σοκολάτα. Για να το κάνουμε αυτό, λιώνουμε τον τύπο σοκολάτας που έχουμε επιλέξει σε ένα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και μετά βουτάμε το μισό από κάθε μπισκότο στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε δίσκους με λαδόκολλα κάπου δροσερά για να δέσει η σοκολάτα. Και πάλι, τα βουτηγμένα μπισκότα θα διατηρηθούν για έως και τρεις ημέρες σε ένα ταψί ή πλαστικό δοχείο με καπάκι.
  4. Καλή μας απόλαυση!

 

Tags : Breakfastdessert

iPop chefs 26 September 2022

Πηγή: https://ipop.gr/food/paneykoli-syntagi-gia-mpiskota-sokol/?fbclid=IwAR0b5bojipEVpe3DnvQuouwcgu-1qLnFnm-oY8zRD7jgt0rG7leAXcsme0U

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ