Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕίναι τελικά ο άνθρωπος της ζωής σου ή απλά περνάς τον καιρό...

Είναι τελικά ο άνθρωπος της ζωής σου ή απλά περνάς τον καιρό σου; 7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη

Βρήκα επτά ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις για τη σχέση σου, αν είσαι σε αυτή τη φάση της ζωής σου που είσαι και δεν είσαι, που θες και δε θες, που τα δίπολα και τα διλήμματα σε βασανίζουν και μαζί βασανίζουν και τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεσαι τη ζωή σου. Το θέμα των σχέσεων το έχουμε κάνει κάπως μεγάλο. Το έχουμε κάνει γιγαντιαίο στο μυαλό μας, ενώ στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ απλό. Οι ερωτήσεις αυτές ίσως σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις, αν αυτό είναι το ζητούμενο για σένα αυτή τη στιγμή.


7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις για τη σχέση σου

  1. Νοιάζεσαι πραγματικά για αυτό το άτομο ή το χρησιμοποιείς ως ασπίδα απέναντι στην μοναξιά;
  2. Νιώθεις ότι κάθεσαι στην αίθουσα αναμονής της ζωής κάποιου άλλου, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα σε φωνάξουν;
  3. Πιστεύεις ότι αυτό το άτομο σου προσφέρει όλα όσα θα ζητούσες αν είχες την επιλογή να διαλέξεις οποιονδήποτε άλλο;
  4. Σε ελκύει πραγματικά ή απλώς επαναλαμβάνεις μια παρόμοια δυναμική σχέσης που είχαν οι γονείς σου – ή που είχες εσύ με τον έναν από τους γονείς σου;
  5. Πιστεύεις ότι η αγάπη, το ρομάντζο, που ζείτε, μπορεί να αντέξει στο χρόνο- ή πιστεύεις ότι θα καταρρεύσει με την πρώτη ευκαιρία;
  6. Είσαι χαρούμενη και νιώθεις συνδεδεμένη ουσιαστικά ή είσαι απλά είσαι οκ;
  7. Νιώθεις ενθουσιασμένη που είσαι με αυτόν τον άνθρωπο, σε αυτή τη σχέση ή τα συναισθήματα είναι περισσότερο χλιαρά και ο ενθουσιασμός έχει πάει περίπατο;
είμαι χειριστικός

Pexels

Ας είμαστε ειλικρινείς!

Εσύ ξέρεις την αλήθεια και δεν χρειάζεται να γελιόμαστε, δεν είμαστε παιδιά. Αυτό δεν είναι σχέση! Πάψε να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Δεν είναι αυτό που θα ευχόσουν να ζήσει ούτε το παιδί σου ούτε τα αδέρφια σου όταν είναι σε μια σχέση, ούτε κάποιος που αγαπάς πάρα πολύ. Γιατί το κάνεις σε εσένα και το κάνεις και στον άλλον άνθρωπο που δε φταίει σε τίποτα.

Δεν είναι αίθουσες αναμονής οι σχέσεις, περιμένοντας να έρθει το κάτι καλύτερο να φύγεις από εδώ. Δεν είμαστε με έναν άνθρωπο γιατί δεν αντέχουμε τη μοναξιά μας. Δεν αντέχουμε την παρέα του εαυτού μας. Οι δύο καραντίνες που βιώσαμε ήταν αρκετές για να σιχτιρίζουν κάποιοι την τύχη τους και να βρίζουν τις επιλογές που έκαναν.

Άνθρωποι έμειναν ολόκληρα 24 ωρα με τον «άνθρωπό» τους και αντί αυτό να το θεωρούν ευλογία, έψαχναν να βρουν την έξοδο και όπου φύγει-φύγει. Γιατί συνθηκολόγηση και έρωτας δεν πάνε μαζί.

Έρωτας με το ζόρι δεν γίνεται

Δεν σου κάνω και δε μου κάνεις καμιά χάρη! Υπάρχουν κοπέλες εκεί έξω, που έχουν για λάθος λόγους και εντελώς εφήμερους, υπεραυξημένη αυτοπεποίθηση που φτάνει στα όρια της έπαρσης και νομίζουν ότι χρωστούν χάρη στον άνθρωπο που είναι μαζί τους επειδή καταδέχτηκαν να τους βάλουν στη ζωή τους.

Υπάρχουν παλικάρια εκεί έξω που κουβαλάνε το ίδιο καλάμι και θεωρούν ότι η άλλη πρέπει να λέει και σε ευχαριστώ που έριξαν το βλέμμα τους και τις έβαλαν στη ζωή τους λες και κέρδισαν τη μερίδα του λέοντος. Όχι ρε παιδιά. Δεν υπάρχει χάρη από καμία πλευρά. Μου γίνατε όλοι ακριβοθώρητοι και θαρρείτε πώς κάποιοι είστε.

Μιλήστε ξεκάθαρα. Βάλτε τους ανθρώπους κάτω και μιλήστε τους. Ξεκαθαρίστε πρώτα με τον εαυτό σας «Τι θέλετε». Γιατί αν βγω τώρα έξω στο δρόμο και ρωτήσω είκοσι άτομα τι είναι αυτό που θες από τη ζωή σου οι δεκαοκτώ θα μου πουν δεν ξέρω! Όχι επειδή είμαι μια ξένη και δεν θέλουν να ανοιχτούν αλλά γιατί πραγματικά δεν έχουν καμία ιδέα τι θέλουν.

Σε εσένα που έτυχε αυτό το λαχείο

Και ο «άνθρωπός» σου είναι αυτός ο τύπος που απάντησε ναι στις παραπάνω ερωτήσεις ενώ εσύ έχεις αισθήματα αγάπης και τρυφερότητας για εκείνον, να ξέρεις ότι κάθε σχέση είναι ένα σχολείο. Τώρα μπορεί να πονάει γιατί θες να ανήκεις κάπου, θες να σε αγαπά ο άλλος madly-truly- deeply- όπως όλοι μας, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτός ο άνθρωπος πάμε στον επόμενο. Thank you next!

Δεν είσαι η αίθουσα αναμονής για κανέναν, δεν είσαι εκεί επειδή ο άλλος δεν έχει άλλη επιλογή και δεν θέλει να είναι μόνος. Να θέλετε τα καλύτερα για εσάς και να τα ζητάτε και αν δεν μπορεί να στα δώσει αυτός που είστε σε σχέση σήμερα να μη σταματήσετε μέχρι να τα βρείτε, κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πλασμένος για εσάς και είστε πλασμένες για εκείνον. Μη ξοδεύεστε εδώ και εκεί.

Πηγή: https://ipop.gr/relationships/7-erotiseis-poy-prepei-na-kaneis-gia-ti/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ