Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι παντόφλες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα πόδια σου;

Οι παντόφλες μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα πόδια σου;

Οι παντόφλες είναι επικίνδυνες για τα πόδια; Οι ειδικοί προσπαθούν ν’ απαντήσουν σ’ αυτό το ερώτημα, ενώ ο κόσμος τις φοράει όλο και περισσότερο καθώς περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι.


Πολλά υποδήματα που επιλέγουμε να φοράμε στην καθημερινότητά μας δεν κάνουν καλό στα πόδια μας, ειδικά στα πέλματα και τα δάχτυλά μας. Αυτό συμβαίνει καθώς συχνά δεν προσέχουμε την ποιότητα των παπουτσιών που αγοράζουμε, αλλά περισσότερο την εμφάνισή τους. Θα μπορούσε να ισχύει το ίδιο και για τις παντόφλες που φοράς μέσα στο σπίτι και να μην καταλαβαίνεις ότι βλάπτουν τα πόδια σου;

Η απάντηση των ειδικών για το εάν οι παντόφλες είναι επικίνδυνες για τα πόδια

 

Η πρώτη σύντομη απάντηση είναι όχι και μάλιστα πολλές φορές οι γιατροί συνιστούν σε ανθρώπους που έχουν χρόνια προβλήματα στα πέλματά τους να φορούν παντόφλες στο σπίτι.

Ωστόσο, εάν φοράς παντόφλες όλη μέρα και παρατηρείς πόνους ή άλλα συμπτώματα στα πόδια σου, σίγουρα θα πρέπει να επανεξετάσεις τα υποδήματα που έχεις επιλέξει.

παντόφλες είναι επικίνδυνες για τα πόδια

Pexels

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί συνιστούν σε ανθρώπους με συγκεκριμένες παθήσεις που επηρεάζουν τα πόδια να φορούν και μέσα στο σπίτι κάλτσες και παπούτσια, αντί για παντόφλες.

Μια καλή παντόφλα παρέχει στήριξη και προστασία στο πόδι. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να βρεις το ζευγάρι παντόφλες που να σε βολεύει και να είναι άνετο για σένα. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα υπόδημα που αγκαλιάζει ολόκληρο το πόδι και διευκολύνει την κίνηση.

Όπως και σ΄άλλες κατηγορίες παπουτσιών, θα βρεις και στις παντόφλες μια σειρά επιλογών όσον αφορά την τιμή, το υλικό και τον σχεδιασμό. Για να καταλάβεις ότι μια παντόφλα είναι κατάλληλη για σένα θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άνετα φορώντας τη, να μην πιέζει τα δάχτυλά σου και γενικά το πέλμα σου με τον οποιοδήποτε τρόπο και να νιώθεις μια μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με όταν περπατάς ξυπόλητη.

«Φόρα τις παντόφλες σου!»: Τελικά η μαμά είχε δίκιο και δεν φαντάζεσαι τους λόγους!

Είναι επίσης καλό να επιλέξεις παντόφλες με αντιολισθητική σόλα από καουτσούκ και να αποφύγεις εκείνες με ολισθηρές σόλες.

Προσοχή θέλει επίσης και το υλικό. Δεν ενδείκνυνται παντόφλες που κατασκευάζονται με υλικά που δεν αφήνουν τα πόδια ν’ αναπνέουν γιατί ενδεχομένως να παγιδεύσουν τον ιδρώτα και να αυξήσουν τις πιθανότητες να εμφανίσεις μύκητες στα πόδια ή στα νύχια.

Αν παρόλα αυτά, το σπίτι σου είναι γεμάτο με χαλιά και απολαμβάνεις να περπατάς χωρίς παντόφλες, είναι 100% οκ να συνεχίσεις να το κάνεις!

 

 

Αφροδίτη Πρέβεζα

Πηγή: https://ipop.gr/health/oi-pantofles-mporoyn-na-prokalesoyn-z/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ