Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ πιο εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσετε τα ακτινίδια και τα μάνγκο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεφλουδίσετε τα ακτινίδια και τα μάνγκο

Το ακτινίδιο είναι ένα πράσινο, τριχωτό και όξινο φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C. Είναι ένα φρούτο πυκνό σε θρεπτικές ουσίες και με λίγες θερμίδες. Στα πιθανά οφέλη στην υγεία περιλαμβάνονται η υγιής υφή του δέρματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η πρόληψη της καρδιακής νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου. Το ακτινίδιο επίσης περιέχει βιταμίνη E, χαλκό, βιταμίνη K, χολίνη, μαγνήσιο και φώσφορο. Ασφαλώς είναι και ένα φρούτο πολύ καλό για την δυσκοιλιότητα.


Από την άλλη το μάνγκο περιέχει τόσο πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ώστε παρέχει σημαντικά οφέλη στην καρδιά, στο δέρμα, στα μάτια, στο πεπτικό και στο ανοσοποιητικό. Επομένως, άνετα θα μπορούσε κάποιος να του προσδώσει τον τίτλο της υπερτροφής. Το μάνγκο περιέχει περισσότερες από 20 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται υψηλές δόσεις βιταμινών Α και C. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες λιπαρών, ενώ ανά ολόκληρο φρούτο παρέχει περίπου 210 θερμίδες.

Πώς όμως μπορούμε να καθαρίσουμε το μάνγκο και το ακτινίδιο;

Υπάρχει ένας εύκολος και διαφορετικός τρόπος για να ξεφλουδίσετε ένα ακτινίδιο ή ένα μάγνκο. Αρχικά αφού τα κόψετε στη μέση κάθετα, παίρνετε το μισό και το πιέζετε ώστε το εσωτερικό και το κέλυφος να έρθουν στο χείλος ενός ποτηριού. Όταν πιέζετε με αυτόν τον τρόπο, το ακτινίδιο ή το μάνγκο θα ξεφλουδιστεί εύκολα και το εσωτερικό τους θα πέσει στο ποτήρι.

Μπορείτε να δείτε πώς γίνεται στο βίντεο!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/eykolos-tropos-ksefloydisma-aktinidio-mangko/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ