Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα αυγά φρέσκα!

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα αυγά φρέσκα!

Λίγα είναι τα φαγητά που είναι καλύτερα από τα αυγά. Είναι πολύ θρεπτικά, γεμάτα με πρωτεΐνες, σίδηρο, χολίνη και τόνους άλλων βιταμινών και μετάλλων. Πώς να διατηρήσεις τα αυγά φρέσκα… είναι μια απορία πολλών!


Το καλύτερο με αυτό το τρόφιμο είναι ότι μπορείς να τα ετοιμάσεις πολύ εύκολα και γρήγορα και να τα μαγειρέψεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και είναι πάμφθηνα!

Ωστόσο, τα αυγά μπορεί να χαλάσουν εύκολα και η αλήθεια είναι πως σαν τα φρέσκα αυγά δεν έχει!

Πώς να διατηρήσεις τα αυγά φρέσκα;

Οι κρόκοι

Αρχικά, δεν πρέπει ποτέ να καταναλώσεις τον κρόκο που βρίσκεται έξω από το κέλυφος για δύο έως και τέσσερις ημέρες. Για να είναι πιο φρέσκος, μπορείς να τον αποθηκεύσεις σε αεροστεγή δοχεία και να καλύψεις την επιφάνεια του κρόκου από πάνω με νερό για να μην ξεραθεί. Φυσικά, αφαίρεσε το νερό πριν το μαγείρεμα.

Μπορείς και να παγώσεις τους κρόκους του αυγού μέχρι και τέσσερις μήνες με τη σωστή τεχνική Φυσικά, η υφή των κρόκων γίνεται πιο έντονη με τη διαδικασία ψύξης και μόλις αλλάξει είναι πιο δύσκολο για να μαγειρευτεί. Έτσι, μπορείς να ανακατέψεις  ⅛ κουταλάκι αλάτι ή 1½ κουταλάκι ζάχαρη για κάθε τέσσερις κρόκους αυγού. Και φυσικά, μην ξεχάσεις να γράψεις την ημερομηνία επάνω για να μην ξεχαστείς! Όταν μαγειρέψεις τους κατεψυγμένους κρόκους αυγού, τους ξεπαγώνεις πριν το μαγείρεμα απλά κρατώντας τους κάτω από κρύο νερό.

Ωστόσο, η θερμοκρασία μπορεί να επηρεάσει την πέψη των αυγών και τα οφέλη από τα πλούσια θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν (βιταμίνες B και C, χολίνη, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά), επομένως είναι σημαντικό να αγοράσεις αυγά υψηλής ποιότητας που μπορούν να αντέξουν στις ακραίες θερμοκρασίες.

Το ασπράδι του αυγού

Το ασπράδι του αυγού αποθηκεύεται λίγο καλύτερα από τους κρόκους και έχει περισσότερη ζωή, μέχρι και 12 μήνες. Φυσικά, εμείς συνιστούμε μέσα σε δύο μήνες να το έχεις καταναλώσει.

Για πιο εύκολη χρήση, μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε παγοθήκες που σου επιτρέπουν να πάρεις την ποσότητα που θέλεις κάθε φορά και να έχεις εύκολη πρόσβαση.

Ολόκληρο το αυγό

Μπορείς παράλληλα, να βάλεις στην κατάψυξη ολόκληρο το αυγό αλλά ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι το βάζουν μαζί με το κέλυφος. Υπό εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, το κέλυφος του αυγού θα σπάσει. Μόλις αφαιρεθεί το κέλυφος, μπορείς να το παγώσεις ολόκληρο ρίχνοντας λίγο νερό ή μπορείς να διαχωρίσεις τον κρόκο από τα ασπράδια και να τα αποθηκεύσεις όπως είπαμε παραπάνω.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/o-kalyteros-tropos-gia-na-diatiriseis-ta-ayga-freska/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ