Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι 6 φθινοπωρινές υπερτροφές -γεμάτες βιταμίνες- που χρειάζεσαι για να θωρακίσεις την...

Οι 6 φθινοπωρινές υπερτροφές -γεμάτες βιταμίνες- που χρειάζεσαι για να θωρακίσεις την υγεία σου!

Θες να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου; Σου έχουμε τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο για να το πετύχεις κι αυτός δεν είναι άλλος από τις φθινοπωρινές υπερτροφές που ενισχύουν την υγεία σου! 


Όπως έχουμε ξαναπεί κι άλλες φορές εδώ στο iPop.gr, ένα από τα πιο βασικά για καλή υγεία κι ευεξία είναι η διατροφή, η οποία μπορεί να επηρεάσει πολύ εύκολα και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Το τι επιλέγεις να τρως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ενώ μην ξεχνάς πως μέσα από τη διατροφή σου πρέπει να προσλαμβάνεις τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός σου.

 

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες υπερτροφές που ενισχύουν την υγεία σου και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου. Μήπως να αρχίσεις κι εσύ να τις καταναλώνεις;

Ποιες είναι οι φθινοπωρινές υπερτροφές που ενισχύουν την υγεία;

Καρύδια 

Τα καρύδια ανήκουν στην κατηγορία με τους καλούς ξηρούς καρπούς, ενώ περιέχουν θρεπτικά συστατικά, κυρίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.

Μήλα 

“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα” λέει η παροιμία και δεν έχει άδικο, αφού το φρούτο αυτό είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, αφού περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι πολυφαινόλες που περιέχονται στα μήλα έχουν αντικαρκινική δράση.

φθινοπωρινές υπερτροφές

φθινοπωρινές υπερτροφές

Unsplash/ Alex Kotomanov

Ρόδι 

Το κόκκινο αυτό φρούτο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό, ενώ συγχρόνως μειώνει την πίεση και τη χοληστερόλη. Το ρόδι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, E, αλλά και C και μπορείς να το καταναλώσεις ακόμα και σε χυμό.

Γλυκοπατάτα 

Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Α, η γλυκοπατάτα είναι η φθινοπωρινή τροφή που χρειάζεσαι για καλή υγεία. Ενισχύει την όραση είναι καλή πηγή σιδήρου κι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τα φαγητά σου.

Κολοκύθα 

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό μπορεί να σου κάνει το να αρχίσεις να εντάσσεις την κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες A και C. Μάλιστα, προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα και θεωρείται αντιφλεγμονώδης.

φθινοπωρινές υπερτροφές

φθινοπωρινές υπερτροφές

Aaron Burden/ Unsplash

Cranberries 

Είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, κάλιο και μαγγάνιο. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ταιριάζουν υπέροχα σε αρκετά γεύματά σου.

 

Photo: Unsplash/ Food Photographer | Jennifer Pallian
Tags : Health

Άρτεμις Σκούφου 23 September 2020

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/oi-6-fthinoporines-ypetrofes-gemates-vitamines-poy-chreiazesai-gia-na-thorakiseis-tin-ygeia-soy/?fbclid=IwAR0FBN56TWG0rQWZbjqjCgUKdG70kgRlu1s-Ssp2p6z220yi14H7QShHT8E

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ