Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι τρόποι για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια στη ζωή σου είναι...

Οι τρόποι για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια στη ζωή σου είναι απλοί!

Υπάρχουν μέρες που είμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι κι υπάρχουν μέρες που δεν βρίσκουμε το κουράγιο να δούμε τίποτα το θετικό στη ζωή μας. Μπορεί επειδή είμαστε με τα λάθος άτομα, μπορεί επειδή έχουμε πολλή δουλειά, μπορεί η αιτία να είναι εκατοντάδες ακόμη λόγοι.

Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι συνήθως τίποτα από όλα αυτά δεν φταίει στην πραγματικότητα, καθώς το πρόβλημα είναι μέσα μας. Οι τρόποι για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια στη ζωή σου είναι απλοί, το ερώτημα είναι πόσο εσύ είσαι διατεθειμένος να τους εφαρμόσεις;


Εμείς δεν θέλουμε, όχι δεν μπορούμε, να βρούμε τη διάθεση να είμαστε περισσότερο θετικοί και προτιμάμε αντ’ αυτού να βουλιάξουμε στη μελαγχολία μας και να σύρουμε εκεί και όλους τους άλλους που είναι γύρω μας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια είτε τη χρειάζεσαι στη δουλειά σου είτε στην προσωπική σου ζωή. Πώς θα το καταφέρεις;

Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι

Πιο εύκολα το λες, παρά το κάνεις, γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν εθιστούμε στις αρνητικές σκέψεις, δύσκολα μπορούμε να σταματήσουμε να τις κάνουμε, αλλά και να επαναλαμβάνουμε τις ίδιες ξανά και ξανά. Όμως, όταν προσελκύσουμε στη ζωή μας θετικά πράγματα, τότε μόνο θα ξεκινήσουν να συμβαίνουν και θετικά πράγματα στη ζωή μας. Κάνε ειλικρινή προσπάθεια ν’ αλλάξεις τις σκέψεις σου και μόνο τότε θα δεις τη διαφορά. Σταμάτα να διαβάζεις τις άσχημες ειδήσεις ή να μεμψιμοιρείς για τις ήδη αρνητικές καταστάσεις, γιατί πολύ απλά δεν θα αλλάξεις τίποτα.

Διεύρυνε τον κύκλο γνωριμιών σου

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεσαι είναι μια νέα προοπτική και αυτή συνήθως θα τη βρεις σε νέους ανθρώπους. Με αυτούς σπάνια θα μιλήσεις για τα προβλήματά σου, ενώ θα προσπαθήσεις περισσότερο να γνωρίσεις τα ενδιαφέροντά τους. Μπορεί να μάθεις κάτι καινούριο από αυτούς που δεν γνώριζες πριν, μπορεί να ανακαλύψεις ότι έχεις περισσότερα κοινά μαζί τους, παρά με τους ανθρώπους που ξέρεις εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό τόλμησε να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

Διάλεξε τη συμπόνια και την ευγένεια

Γιατί και τα δύο είναι επιλογή και είναι επιλογή που μπορείς να κάνεις εσύ σε έναν κόσμο που σου λέει συνέχεια ότι πρέπει να είσαι το ένα ή το άλλο, ότι πρέπει να είσαι δυνατός και ανταγωνιστικός για να μπορέσεις εσύ να είσαι καλύτερος απ’ τον άλλον. Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα κι εάν είσαι ο καλύτερος στον κόσμο σε κάτι, αυτό από μόνο του δεν θα σε κάνει χαρούμενο. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι μερικές μικρές πράξεις ευγένειας επηρεάζουν θετικά όχι μόνο αυτόν που τις δέχεται, αλλά κι αυτόν που τις δίνει. Μάλιστα, οι άνθρωποι που δέχονται τη συμπόνια και την ευγένεια, είναι πιθανότερο να τις αναπτύξουν και οι ίδιοι. Πες μια καλημέρα στον γείτονά σου, χαμογέλασε στη γιαγιά που κάθεται απέναντι σου στο τρένο, άφησε ένα σημείωμα στους συναδέλφους σου. Κάνε κάτι που θα γεμίσει πρώτα εσένα και μετά τους άλλους.

μη ρεαλιστική αισιοδοξία

Ξέκοψε από καθετί τοξικό

Μπορεί να είναι άνθρωποι, μπορεί να είναι μέρη, μπορεί να είναι απλά καθημερινά πράγματα που σου στερούν την ευτυχία, χωρίς κανέναν λόγο. Το πρόβλημα πολλές φορές με οτιδήποτε τοξικό δεν είναι να το εντοπίσουμε, αλλά να βρούμε τη δύναμη να το διώξουμε από τη ζωή μας, να πούμε δυστυχώς αυτό δεν είναι για εμένα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Με το να ξεκόψεις οτιδήποτε τοξικό από τη ζωή σου, θα ξεκινήσεις να δημιουργείς τη ζωή που πραγματικά θέλεις να ζήσεις. Θα είσαι σε θέση να ξέρεις τι θέλεις και τι όχι, και αυτό από μόνο του είναι μεγάλη ελευθερία.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/oi-tropoi-gia-na-proselkyseis-ti-thetiki-energeia-sti-zoi-soy-einai-aploi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ