Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι δύο στάσεις στον ύπνο που όλοι πρέπει ν’ αποφεύγουμε!

Οι δύο στάσεις στον ύπνο που όλοι πρέπει ν’ αποφεύγουμε!

Ο ύπνος είναι ιερό πράγμα αλλά μερικές φορές μας βλάπτει. Όταν δηλαδή, δεν κοιμάσαι αρκετά και σωστά. Ποιες είναι οι δύο στάσεις στον ύπνο που σε βλάπτουν;


Ο καθένας βολεύεται με διαφορετικό τρόπο, ωστόσο υπάρχουν δύο στάσεις στον ύπνο που σε βλάπτουν και από αυτές μπορεί να προκληθούν μερικά χρόνια προβλήματα, όπως η καούρα και ο πόνος στην πλάτη.

Ο ύπνος δεν είναι στηρίζεται απλά στο να νιώθεις άνετα, αλλά θα πρέπει να επιλέξεις τι είναι καλύτερο για το σώμα σου.

Ποιες είναι οι δύο στάσεις στον ύπνο που «απαγορεύονται»;

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα ή από τη δεξιά πλευρά τότε μπορεί να αντιμετωπίζεις αρκετά προβλήματα.

Ποια είναι αυτά;

Προκαλεί καούρες

Όταν κοιμάσαι μπρούμυτα ή από τη δεξιά μεριά, μπορεί να προκαλέσεις  γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή να επιδεινώσεις αυτό το πρόβλημα αν το βιώνεις ήδη. Αυτό συμβαίνει όταν το οξύ και τα περιεχόμενα από το στομάχι ανεβαίνουν στον οισοφάγο.

Η βαλβίδα που εμποδίζει την απομάκρυνση του οξέος από την περιοχή του στομάχου δεν μπορεί να ελέγξει την παλινδρόμηση λόγω της βαρύτητας σε αυτές τις θέσεις και το περιεχόμενο του στομάχου έρχεται στον πυθμένα του οισοφάγου, προκαλώντας καούρα, δυσφορία, γεύση οξέος στο στόμα, κακή αναπνοή και μερικές φορές ακόμη και θωρακικό άλγος.

Όταν, όμως, κοιμάσαι απ’ την αριστερή πλευρά το σώμα έχει μια διαφορετική κλίση, το στομάχι είναι στη σωστή θέση κι αυτό αναγκάζει το φαγητό να παραμείνει στο στομάχι και να μην φτάσει στην άνω περιοχή του στομάχου και έξω απ’ τη βαλβίδα του οισοφάγου.

Βλάπτει τη σπονδυλική στήλη και την πλάτη

Αυτή η στάση ύπνου (μπρούμυτα) σχετίζεται με χρόνιο πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η πίεση που ασκείται στην πλάτη και την σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μεγάλη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του βάρους κρατιέται σε αυτά τα μέρη του σώματος.

Η σπονδυλική στήλη δεν βρίσκεται στη φυσική της θέση και γι ‘αυτό ίσως νιώσεις ένα μούδιασμα και την ανάγκη να τεντωθείς όταν αλλάζεις θέση.

Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς διαφορετικά, ίσως θα πρέπει να προσθέσεις δύο μαξιλάρια, το ένα κάτω απ’ τη λεκάνη και το άλλο κάτω απ’ το κεφάλι. Ακόμη κι αν κοιμάσαι στο πλάι, τότε βάλε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σου.

Προβλήματα στον αυχένα

Είναι αδύνατο να αναπνεύσεις σωστά όταν κοιμάσαι μπρούμυτα αν δεν γυρίσεις το κεφάλι στην άκρη. Αυτή η στάση, όμως, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χρόνιων προβλημάτων στον αυχένα, επειδή το κεφάλι και η σπονδυλική σου στήλη δεν είναι ευθυγραμμισμένα ο λαιμός σας αναγκάζεται να στρίψει.

Ρυτίδες

Κι όμως! Όταν κοιμάσαι από τη μια μεριά ή μπρούμυτα, τότε αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπό σου, καθώς η πίεση που ασκείται σε κάθε πλευρά στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.

Γι΄αυτό προσπάθησε να κοιμάσαι ανάσκελα για να αποφύγεις τις ρυτίδες και να αφήνεις το δέρμα σου να αναπνέει, χωρίς καμία πίεση.

Πίεση στο στήθος

Ως γυναίκα πρέπει να γνωρίζεις ποια είναι η πιο σωστή στάση για ένα υγιές στήθος.

Οι ειδικοί λένε πως όταν κοιμάσαι μπρούμυτα προσθέτεις περιττή πίεση στο στήθος και αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο.

Από την άλλη πλευρά, ο ύπνος στο πλάι μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του στήθους με την πάροδο του χρόνου, επειδή η βαρύτητα φυσικά το τραβάει προς τα κάτω.

Και πάλι η καλύτερη στάση για αυτήν την περίπτωση είναι να κοιμάσαι ανάσκελα!

Σε γενικές γραμμές όταν κοιμάσαι απ’ την αριστερή πλευρά τότε αυτό είναι το καλύτερο για τη λειτουργία της καρδιάς. Συγκεκριμένα, σε αυτή τη θέση η καρδιά λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και πιο ξεκούραστα, ενώ η κυκλοφορία του αίματος γίνεται πιο ομαλή.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/oi-dyo-staseis-ston-ypno-poy-oloi-prepei-n-apofeygoyme

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ