Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν 5 τρόπους να κάνουμε τον καφέ πιο υγιεινό

Οι διατροφολόγοι αποκαλύπτουν 5 τρόπους να κάνουμε τον καφέ πιο υγιεινό

Ενώ πολλές έρευνες έχουν μιλήσει για τα απίστευτα οφέλη του καφέ, όταν ο καφές συνοδεύεται από μια γενναία ποσότητα ζάχαρης και γάλακτος, ξεφεύγει απ’ τα όρια του «υγιεινού». Για να επωφεληθείς απ’ τα οφέλη του, θα πρέπει να φροντίσεις να είναι υγιεινός ο καφές που πίνεις. Ο υγιεινός καφές θα σε αφήσει ν’ απολαύσεις τις ευεργετικές του ιδιότητες γι’ αυτό και είναι σημαντικό να δεις τις παρακάτω συμβουλές από διατροφολόγους.


Ο πρωινός καφές σου δεν είναι μια κακή συνήθεια, και σ’ αυτό συμφωνούν όλοι. Δες τι διαπίστωσε πρόσφατη έρευνα σχετικά με το πώς ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο.

Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, οι έρευνες αποδεικνύουν τα οφέλη της κατανάλωσης καφέ και το πώς αυτό το μαγικό ρόφημα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική μας υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καλής λειτουργίας του ήπατος και του εγκεφάλου.

Όμως, με τόσα διαφορετικά είδη καφέ που κυκλοφορούν στην αγορά, μπορεί εύκολα ο πρωινός καφές να καταλήξει να μην είναι ένας υγιεινός καφές.

Υγιεινός καφές: Πώς θα το καταφέρεις;

Φυσικές γεύσεις

Τις μέρες εκείνες που θέλεις να κάνεις μια τσαχπινιά στον καφέ σου, μην βάλεις σιρόπι βανίλιας, αλλά προτίμησε να προσθέσεις γεύση με φυσικό τρόπο, όπως προσθέτοντας λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή κανέλα στον ζεστό καφέ σου. Η κανέλα μάλιστα έχει από μόνη της πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία σου και σε συνδυασμό με τον καφέ, θα έχεις διπλό κέρδος!

υγιεινός καφές

Συνδύασε τον καφέ με φαγητό

Εάν ο καφές συνήθως ενοχλεί το στομάχι σου, δοκίμασε να πίνεις τον πρωινό καφέ σου ενώ τρως κάτι. Για μερικούς ανθρώπους, το να πίνουν σκέτο καφέ, χωρίς να έχουν φάει κάτι, προκαλεί προβλήματα στο στομάχι.

Προσοχή στο γάλα

Σε πολλούς ανθρώπους το γάλα στον καφέ τους πειράζει στο στομάχι και γενικά υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ειδικών που τονίζουν πως δεν πρέπει να βάζουμε γάλα στον καφέ μας. Ωστόσο, εάν δεν σου δημιουργεί και δεν μπορείς να πιεις τον καφέ σου αλλιώς, προτίμησε να βάλεις γάλα που δεν προέρχεται από ζωικά προϊόντα, όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας.

υγιεινός καφές

Μην απορρίπτεις το decaf

Μπορεί να πιστεύεις ότι είναι ψυχολογικό, αλλά δεν είναι. Ο decaf είναι μια τέλεια επιλογή για σένα που ο καφές σου προκαλεί αϋπνίες ή σε κάνει να νιώθεις νευρικός όλη μέρα. Με τον decaf, θα απολαύσεις τα οφέλη του καφέ, χωρίς την υπερβολική δόση καφεϊνης που ενοχλεί τον οργανισμό σου.

Προτίμησε τον ζεστό καφέ

Ναι, ο φρέντο και ο cold brew είναι τέλειες επιλογές, αλλά οι διατροφολόγοι επιμένουν πως ο ζεστός καφές είναι καλύτερος καθώς απελευθερώνει περισσότερα αντιοξειδωτικά.

υγιεινός καφές

Unsplash/Cyril Saulnier

Διάλεξε ελαφρύ καφέ

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όσο πιο σκούρος και ψημένος είναι ο καφές, τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα όμως, μια ελαφρύτερη επιλογή καφέ είναι πιο υγιεινή καθώς περιέχει υψηλότερες πολυφαινόλες.

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/oi-diatrofologoi-apokalyptoyn-tropoys-na-kanoyme-ton-kafe-pio-ygieino/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ