Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι γάτες παρατείνουν την ζωή μας και οι επιστήμονες εξηγούν το γιατί

Οι γάτες παρατείνουν την ζωή μας και οι επιστήμονες εξηγούν το γιατί

>

Η συχνότητα που εκπέμπουν οι γάτες είναι από 25 έως 150 Hz. Αυτή η συχνότητα βοηθάει στην αποκατάσταση των μυών και των οστών των γατών, αλλά είναι εξίσου ευεργετικό και για τους ανθρώπους. Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει αυτό το φαινόμενο. Οι γάτες μειώνουν το στρες στην ζωή μας.


image

Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι ιδιοκτήτες γατιών έχουν λιγότερο στρες στην ζωή τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν γάτες. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι στην δεύτερη θέση, ενώ εκείνοι που δεν έχουν καθόλου κατοικίδια βιώνουν το περισσότερο στρες στην ζωή τους από όλους. Οι γάτες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή έως και 40%.

image

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα ανακάλυψαν, ότι η ύπαρξη γάτας στο σπίτι είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς. Στην έρευνά τους, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν γάτα είναι 40% περισσότερο πιθανό να πάθουν καρδιακή προσβολή.

image


Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/zoa/oi-gates-parateinoyn-tin-zoi-mas-oi-epistimones-exigoyn-to/?fbclid=IwAR3uGwzcxxYJyKbXmHsYYhoS8YCMino7kvN5WOQTYILfYXgqvGpwd31FUbg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ