Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟδηγός ξεκαθαρίσματος: 12μηνο πλάνο για να βάλεις επιτέλους το σπίτι σου σε...

Οδηγός ξεκαθαρίσματος: 12μηνο πλάνο για να βάλεις επιτέλους το σπίτι σου σε τάξη κρατώντας μόνο ό,τι χρειάζεσαι

Νέα χρονιά, νέα ξεκινήματα. Αν και ο Ιανουάριο φτάνει στο τέλος του δεν είναι αργά για να προσθέσεις έναν ακόμη στόχο για το 2022: Το ξεκαθάρισμα του σπιτιού σου! Είναι αλήθεια πώς ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να κάνει πολλούς από εμάς να νιώθουμε εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με έρευνα της RAJA UK, το 16% των Βρετανών λέει ότι ένα τακτοποιημένο σπίτι βελτιώνει την ψυχική υγεία, ενώ τα ευρήματα ανακάλυψαν ότι η τάξη μπορεί να μειώσει την κούραση, να απομακρύνει τους περισπασμούς και να βελτιώσει τη συγκέντρωση.


 

Ξεκαθάρισμα σπιτιού: Φέτος θα τα βάλεις όλα σε τάξη!

Για να σε βοηθήσουμε να τακτοποιείσεις το σπίτι σου αποτελεσματικά μέσα στην χρονιά που θα βαδίσουμε, δημιουργήσαμε ένα εύκολο ημερολόγιο 12 μηνών για σταδιακό και αποδοτικό ξεκαθάρισμα!

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Κατέβασε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σου και συσκεύασε τα σε ένα χάρτινο κουτί, ώστε να οργανωθούν για την επόμενη χρονιά. Εκτός από αυτό, πέταξε τα ανεπιθύμητα κουτιά και τις κάρτες ανακυκλώνοντάς τα. Μην ξεχάσεις να ταξινομήσεις τυχόν ανεπιθύμητα χριστουγεννιάτικα δώρα για να δωρίσεις όσα δεν χρειάζεσαι.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Αναδιοργάνωσε την κουζίνα σου ελέγχοντας την ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα και τοποθετώντας οτιδήποτε έχει λήξει στον κάδο απορριμμάτων. Κάνε μια απογραφή των μικροσυσκευών και των μαγειρικών σου σκευών και απαλλάξου από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πια. Ρίξε μια ματιά και στο συρτάρι που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και είναι γεμάτο αποδείξεις και μενού από ντιλίβερι. Κράτα μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Καθάρισε το μπάνιο σου, συμπεριλαμβανομένου του ντουλαπιού φαρμάκων. Έλεγξε για να δεις εάν τα φάρμακα είναι ακόμη χρήσιμα και πέταξε τα αντικείμενα που έχουν λήξει. Αποθήκευσέ τα ανά είδος φαρμάκου, όπως υγρά, χάπια και πρώτες βοήθειες έκτακτης ανάγκης.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Από ένα ξεκαθάρισμα σπιτιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ντουλάπες. Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, ο Απρίλιος είναι εξαιρετικός για να αντιμετωπίσεις την γκαρνταρόμπα σου και να δωρίσεις οτιδήποτε δεν φοράς πια. Αν έχεις παιδιά, κάνε το ίδιο και για την ντουλάπα τους. Δες τι ρούχα τους κάνουν και αν θα τους κάνουν ακόμα τους επόμενους έξι μήνες.

οργάνωση ντουλάπας

Pexels

ΜΑΪΟΣ

Δεν ξέρεις τι να κάνεις τον Μάιο; Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίσεις το συρτάρι με τα καλλυντικά και τα νεσεσέρ σου αξιολογώντας εάν οι κρέμες, το μέικ απ και τα προϊόντα μπάνιου εξακολουθούν να είναι καλά για χρήση.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Δώσε προσοχή στους αποθηκευτικούς σου χώρους, όπως γκαράζ ή σοφίτα. Ταξινόμησε τους χώρους αυτούς σε συγκεκριμένες ζώνες, όπως για οικιακά εργαλεία, αθλητικό εξοπλισμό, εποχιακές διακοσμήσεις και προμήθειες κήπου.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Ο Ιούλιος είναι η ιδανική εποχή για να ασχοληθείς με τα είδη χειροτεχνίας, όπως χρώματα, στυλό και άλλα υλικά σχεδίασης. Αφού τακτοποιήσεις αυτά που θέλεις να δωρίσετε, τοποθέστησε τα άλλα σε κουτιά αποθήκευσης με ετικέτα. Εκτός από αυτό, τακτοποίησε όλα τα βιβλία, τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα DVD στο σαλόνι ή την αίθουσα παιχνιδιών.

πώς να βρεις ένα καλό βιβλίο

Pexels

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Κατά την διάρκεια του Αυγούστου οι ειδικοί συνιστούν να ανακυκλώσεις πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και λευκά είδη ή να τα δωρίζεις στο καταφύγιο ζώων της περιοχής σου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Καθώς όλοι επιστρέφουν στο σχολείο, ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικός για την οργάνωση του χώρου του γραφείου σου στο σπίτι. Επένδυσε σε ορισμένους οργανωτές γραφείου, όπως θήκες για στυλό και συστήματα αρχειοθέτησης για έγγραφα που πρέπει να κρατήσεις. Οι οργανώσεις καλωδίων είναι ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι το γραφείο σου φαίνεται τακτοποιημένο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Αυτόν τον μήνα θα χρειαστεί να επαναλάβεις την διαδικασία που έκανες τον Απρίλιο με τα χειμωνιάτικα ρούχα. Βρες τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς και πούλησε, δώρισε ή επαναχρησιμοποίησε τα. Αποθήκευσε τα σανδάλια, τις σαγιονάρες και άλλα καλοκαιρινά παπούτσια. Ξεφορτώσου αυτά που δεν θα χρησιμοποιήσεις τον επόμενο χρόνο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τον Νοέμβριο, ρίξε μια ματιά στα διακοσμητικά που μάζεψες τον Ιανουάριο. Δώρισε ή πούλησε αυτά που δεν θα χρησιμοποιήσεις. Και πάλι, φρόντισε να μην έχει λήξει κάτι από αυτά που κοίταξες τελευταία φορά τον Φεβρουάριο.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Τα καλά νέα είναι ότι δεν έχουν μείνει πολλά να τακτοποιήσεις τον Δεκέμβριο, οπότε απόλαυσε όλες τις γιορτές σε ένα σπίτι χωρίς ακαταστασία!

 

Αγγελίνα Μάνου 22 January 2022

Πηγή: https://ipop.gr/lifestyle/odigos-xekatharismatos-12mino-plano-gia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ