Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞυπνάτε το πρωί; 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε

Ξυπνάτε το πρωί; 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε

Η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται. Με άλλα λόγια, το πως θα ξυπνήσουμε το πρωί πολλές φορές καθορίζει τον ρυθμό όλης της υπόλοιπης μέρας.

Αν ξεκινάτε χωρίς ενέργεια και η μέρα σας είναι μη παραγωγική, ίσως οφείλεται σε ένα από αυτά τα 7 συνηθισμένα λάθη.


Δείτε παρακάτω 7 πράγματα που πρέπει να αποφεύγεται κάθε πρωί.

1.Μην πατάτε το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι.

image

Κάθε φορά που πατάμε το κουμπί της αναβολής και ξαναπέφτουμε για ύπνου, μπαίνουμε σε έναν κύκλο ύπνου χωρίς σταματημό. Οπότε, όταν ξυπνάμε αισθανόμαστε κουρασμένοι και δεν έχουμε διάθεση για τίποτα.

2.Μην κάθεστε κουλουριασμένοι στο κρεβάτι.

Όταν ξυπνάτε, τεντώστε τα πόδια και τα χέρια σας όσο είστε ακόμα ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Όσο πιο πολύ τεντωνόμαστε τόσο πιο χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση θα αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της μέρας.

3.Ποτέ μην κοιτάτε τα e-mail σας με το που ξυπνάτε το πρωί.

image

Αυτή η συνήθεια μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή από σημαντικά πράγματα. Επικεντρωθείτε στα σημαντικά και παραγωγικά πράγματα που έχετε να κάνετε, αντί να χάνετε τον χρόνο σας στο κινητό.

4.Φτιάξτε το κρεβάτι σας.

Όσο παράδοξο και αν σας ακούγεται, το να φτιάξετε το κρεβάτι σας το πρωί είναι συνδεδεμένο με την παραγωγικότητα σας για την υπόλοιπη μέρα.

5.Αποφύγετε τον καφέ το πρωί.

image

Αν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ κάθε πρωί, ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε αυτή σας την συνήθεια. Μεταξύ 8 και 9 το πρωί, το σώμα μας παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης, δηλαδή της ορμόνης που ρυθμίζει την ενέργεια μας. Αν πιείτε καφέ πριν 9.30 το πρωί το σώμα σας θα μειώσει την ποσότητα κορτιζόλης που παράγει και θα έχετε λιγότερη ενέργεια.

6.Μην ξυπνάτε μέσα στο σκοτάδι.

Το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού μας είναι ευαίσθητο στο φως και το σκοτάδι. Αν ξυπνήσετε σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, ο εγκέφαλός σας θα είναι σε σύγχυση και θα αισθάνεται υπνηλία. Ανοίξτε τις κουρτίνες και αν είναι ακόμα σκοτάδι έξω, ανοίξτε ένα δυνατό φως.

7.Οι συνήθειες είναι το παν.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δύναμη της θέλησης μας είναι περιορισμένη και αν την ξοδέψουμε σε μικρά πράγματα το πρωί θα έχουμε λιγότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της μέρας. Επικεντρωθείτε στο να ετοιμαστείτε και δημιουργήστε μια ρουτίνα που θα σας επιτρέπει να κάνει αυτοματοποιημένες κινήσεις.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/psychagogia/mustreads/xypnate-to-proi-7-pragmata-poy-prepei-na-kanete/?fbclid=IwAR1OeZDBbRqAZ-sC_4INcKMAy6rPA7jyPoh20Gk4i9GGtF62vPq24AnJGrA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ