Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεχνάς και εσύ να πιεις νερό; Ανακάλυψε έξυπνους τρόπους για να πείσεις...

Ξεχνάς και εσύ να πιεις νερό; Ανακάλυψε έξυπνους τρόπους για να πείσεις τον εαυτό σου να πίνει περισσότερο νερό μέσα στην ημέρα

Το να προσπαθείς να πίνεις περισσότερο νερό καθημερινά μπορεί να σου φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση βαρετό και, στη χειρότερη, λίγο βασανιστικό. Αλλά με μερικά απλά κόλπα, βάζοντας μερικούς διασκεδαστικούς κανόνες στον εαυτό σου, δε χρειάζεται να είναι πάντα τόσο δύσκολο.


Τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό κάθε μέρα

Πες «Ναι» στο παγούρι!

Μπορεί να σου φαίνεται αστείο, αλλά η τέλεια λύση για σένα που δεν πίνεις πολύ νερό, είναι να αγοράσεις ένα όμορφο παγούρι! Θα θέλεις να το έχεις συνεχώς μαζί σου κι έτσι, χωρίς καν να το καταλαβαίνεις, θα πίνεις γουλιά γουλιά μέχρι να το αδειάσεις. Υπάρχουν πολλά παγούρια στην αγορά, διαφόρων χρωμάτων και σχεδίων και σίγουρα θα βρεις κάποιο που θα σ’ αρέσει.

Το νερό έχει τη γεύση που του δίνεις

τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό κάθε μέρα

Freepik

 

Πιθανόν, ένας από τους λόγους που δεν πίνεις πολύ νερό, είναι επειδή δεν έχει… γεύση! Μπορείς λοιπόν να προσθέσεις γεύση στο νερό που πίνεις, ρίχνοντας μέσα φρέσκα φρούτα (γκρέιπφρουτ, φράουλες, λεμόνι), φέτες λαχανικών (αγγούρι, τζίντζερ) και βότανα (βασιλικός, μέντα, λεβάντα). Όσο περισσότερη ώρα τα αφήνεις, τόσο πιο νόστιμο θα είναι. Και μπορείς να παίξεις με διαφορετικούς συνδυασμούς, όπως μέντα – αγγούρι ή λεμόνι – βασιλικό.

 

Πιες ένα ποτήρι μετά από κάθε διάλειμμα που κάνεις

Ξεκίνα μια συνήθεια συνδέοντας το πόσιμο νερό με μια από τις πιο συνηθισμένες καθημερινές σου δραστηριότητες — το να πηγαίνεις στην τουαλέτα. Σηκώθηκες από το γραφείο σου για ένα διάλειμμα για τουαλέτα; Κάνε μια στάση στην κουζίνα για να πιεις ένα ποτήρι νερό. Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να εντάξεις τη συνήθεια αυτή στην καθημερινότητά σου. Θα έχεις ήδη σηκωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η τέλεια στιγμή να σταματήσεις δίπλα στον ψύκτη νερού ή στη βρύση για να γεμίσεις το παγούρι ή το ποτήρι σου.

Κατέβασε μια εφαρμογή που θα σε βοηθήσει

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά για πολύ κόσμο, εάν μια δραστηριότητα περιλαμβάνει τη χρήση μιας εφαρμογής, είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθούν και ίσως ακόμη και να ενθουσιαστούν με αυτήν. Το να παρακολουθείς πόσα ποτήρια έχεις πιει μπορεί να είναι εύκολο και διασκεδαστικό με τη βοήθεια μιας εφαρμογής. Κατέβασέ την στο κινητό σου για να ορίσεις καθημερινές υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια.

 

Έχε το παγούρι σου κοντά σου

Όταν χρειάζεται να θυμηθείς να φέρεις κάτι μαζί σου μια συγκεκριμένη μέρα τι κάνεις συνήθως; Το τοποθετείς σε ένα μέρος που μπορείς να το κοιτάζεις όλη την ημέρα, ώστε να μην μπορείς το ξεχάσεις. Αντίστοιχα και με το νερό. Κράτα το παγούρι σου πάνω στο γραφείο σου, δίπλα στο κρεβάτι σου στο σπίτι και στον πάγκο της κουζίνας, έτσι ώστε να έχεις μια συνεχή υπενθύμιση για να το πιείς.

Κάθε φορά που αδειάζει το ποτήρι ή το παγούρι σου, γέμισέ το ξανά

Κάθε φορά που αφήνεις το ποτήρι ή το παγούρι σου άδειο, συνήθως παραμένει έτσι για ώρες. Σίγουρα, συνεχίζεις να λες στον εαυτό σου ότι θα σηκωθείς και θα το γεμίσεις ανά πάσα στιγμή, αλλά ας μη γελιόμαστε, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Αν θέσεις όμως έναν κανόνα στον εαυτό σου, ότι μόλις αδειάσει ένα ποτήρι, θα πρέπει να το γεμίσεις ξανά, αμφιβάλλω αν θα ξαναβρεθείς αντιμέτωπη με το δίλημμα «Να σηκωθώ να το γεμίσω τώρα ή να το αφήσω για αργότερα»;

τρόποι για να πίνεις περισσότερο νερό κάθε μέρα

Freepik

Το καλαμάκι είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου

Είναι πολύ πιο ευχάριστο και βοηθητικό να πίνεις νερό από καλαμάκι, αφού καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Δεν έχεις παρατηρήσει πόσο γρήγορα πίνεις τον κρύο καφέ σου ή τα ποτά όταν βγαίνεις; Υπάρχει λόγος γι’ αυτό! Εφάρμοσε αυτήν την τακτική και στην κατανάλωση του νερού και τα 6-8 ποτηράκια την ημέρα θα αποτελούν παιχνιδάκι.

 

 

Tags : Health

Φελίτσια Μακοβεϊ 14 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/health/xechnas-kai-esy-na-pieis-nero-anakalypse/?fbclid=IwAR3x85bDjbEuKZ5sA9dT3VqMdxS3RSjgvpFXeAYsClQY_WW-9AuzX-S-CH0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ