Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞέρεις τι συμβαίνει όταν καταναλώνεις ζεστά ροφήματα;

Ξέρεις τι συμβαίνει όταν καταναλώνεις ζεστά ροφήματα;

Τώρα που ο καιρός είναι ακόμα κρύος και η θερμοκρασία χαμηλή συνεχίζεις να πίνεις ζεστά ροφήματα. Αυτό το κάνεις για να μπορείς να πας αντίθετα στον καιρό. Ήξερες, όμως, ότι όλη αυτή η συμπεριφορά σου μπορεί να έχει αντίθετο αντίκτυπο στον οργανισμό σου; Ναι, μην σου ακούγεται περίεργο είναι αλήθεια και θα σου το εξηγήσουμε στην συνέχεια!


Τι κάνουν στον οργανισμό σου τα ζεστά ροφήματα;

  1. Αδυνατίζεις: Το πιο θετικό που συμβαίνει στο οργανισμό σου την ώρα που καταναλώνεις ζεστά ροφήματα ο οργανισμός σου αυξάνει τις καύσεις του και έτσι μπορείς να χάσεις πιο εύκολα θερμίδες και να φτάσεις στα κιλά που επιθυμείς.
  2. Μπορεί να τραυματίσεις τα ούλα και τα δόντια σου: Τα ζεστά τα ροφήματα μπορεί να σε αδυνατίζουν, όμως, μπορεί να σου κάνουν κακό στα δόντια. Μπορεί να ενισχύσουν τα μικροσκοπικά ρήγματα που μπορεί να υπάρχουν στα δόντια και να φθείρουν τον σμάλτο.
  3. Φοβάσαι μην ανοίξει η μύτη σου: Μπορεί ακόμα και ένα ένα φλιτζάνι ζεστού ροφήματος να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων της μύτης. Πώς, όμως, γίνεται αυτό; Για όλα φταίνε οι υδρατμοί και η θερμότητα που μεταφέρεται. Αυτή η θερμότητα προκαλεί διαστολή αιμοφόρων αγγείων και έτσι μπορεί η μύτη σου να ανοίξει και τα τρέξει αίμα.

Πηγή: https://ipop.gr/themata/frontizw/xeris-ti-simveni-otan-katanalonis-zesta-rofimata/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ