Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝηστίσιμη πίτσα μαργαρίτα απευθείας από την Ιταλία - Μάθε πώς να φτιάχνεις...

Νηστίσιμη πίτσα μαργαρίτα απευθείας από την Ιταλία – Μάθε πώς να φτιάχνεις την καλύτερη χειροποίητη ζύμη

Αν νηστεύεις κι έχεις ξεμείνει από ιδέες και συνταγές, να σου υπενθυμίσουμε πως πάντα μπορείς να απολαύσεις την αγαπημένη σου πίτσα! Σήμερα θα σου μάθουμε να φτιάχνεις νηστίσιμη πίτσα μαργαρίτα, ώστε να μη χρειαστεί να αποχωριστείς ποτέ το αγαπημένο σου γεύμα! Έχει άρωμα Ιταλίας και είναι κυριολεκτικά πεντανόστιμη! Είναι ιδανική και για vegans!


 

Νηστίσιμη πίτσα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τη ζύμη της πίτσας

  • 500 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 100 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό, ψιλοκομμένο (ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για την επικάλυψη

  • 200 γραμμάρια vegan τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού ή ρίγανης, λάδι τσίλι και vegan παρμεζάνα για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Μέτρησε 150 ml κρύο νερό και 150 ml βραστό νερό σε μια κανάτα και ανακάτεψέ τα μαζί – αυτό σημαίνει ότι το νερό σου έχει καλή θερμοκρασία για τη μαγιά. Πρόσθεσε το λάδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο χλιαρό νερό και ρίξε το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά με ένα κουτάλι και ξεκίνα να ζυμώνεις το μείγμα στο μπολ μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή, πρόσθεσε λίγο κρύο νερό.
  2. Πασπάλισε με λίγο αλεύρι μία επιφάνεια και ζύμωσε τη ζύμη για 10 λεπτά. Βάλε την πάλι στο μπολ και σκέπασέ την με μία μεμβράνη, την οποία θα έχεις λαδώσει με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου. Άφησε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  3. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200C και βάλε ένα ταψί στο επάνω ράφι για να ζεσταθεί. Μόλις φουσκώσει η ζύμη, χτύπησέ την με τη γροθιά σου ορισμένες φορές και ξεκίνα να την ζυμώνεις πάλι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Άφησέ την στην άκρη για όσο ετοιμάζει τη σάλτσα.
  4. Βάλε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας μαζί σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε κι αν θέλεις ρίξε μία πρέζα ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
  5. Χώρισε τη ζύμη σε 2 ή 4 κομμάτια (ανάλογα με το αν θέλεις να φτιάξεις μεγάλες ή μικρές πίτσες), πλάσε την σε μπαλάκια και κάνε το κάθε κομμάτι όσο πιο λεπτό μπορείς με τον πλάστη ή με τα χέρια σου. Βεβαιώσου ότι η ζύμη είναι καλά πασπαλισμένη με αλεύρι για να μην κολλήσει. Πασπάλισε ένα άλλο ταψί με αλεύρι και στη συνέχεια βάλε από πάνω τη βάση της πίτσας – άπλωσε από πάνω 4-5 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα ντομάτας και πρόσθεσε μερικές ντομάτες σε φέτες και τριμμένο vegan τυρί. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο πάνω από το προθερμασμένο ταψί για 10-12 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η βάση και το vegan τυρί να λιώσει.
  6. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη και την επικάλυψη. Σέρβιρε τις πίτσες με φρέσκα φύλλα βασιλικού ή τσίλι αν θέλεις και πασπάλισε με vegan παρμεζάνα  αμέσως μετά το ψήσιμο.

 

Πηγή: https://ipop.gr/food/nistisimi-pitsa-margarita-apeytheias/?fbclid=IwAR3fIfrtXW58vTWofs_SvGfOCc7GjZlqT2uHamMviVkJo8aLmlI-dJYQons

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ