Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜυρίζουν άσχημα τα παπούτσια μου. Τι να κάνω;

Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια μου. Τι να κάνω;

Μυρίζουν τα παπούτσια σας άσχημα; Ακολουθήστε μερικά έξυπνα tips και δώστε λύση στο πρόβλημά σας!


Έξυπνες λύσεις για το σπίτι

Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν τα παπούτσια μας μυρίζουν άσχημα. Ντρεπόμαστε να τα βγάλουμε και συνεχίζουμε να τα φοράμε εντείνοντας τη δυσφορία στα πόδια μας. Βρήκαμε μερικές πρακτικές λύσεις που θα μας βοηθήσουν. Πάμε να τις δούμε:

Από τι προκαλείται η δυσοσμία στα παπούτσια μας;

Έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι για όλα φταίει ο ιδρώτας στις πατούσες μας. Δεν είναι όμως έτσι, αφού ακόμα και αν στεγνώσουν φυσικά τα παπούτσια μας, αυτά μυρίζουν εξίσου άσχημα. Αυτό που προκαλεί την άσχημη μυρωδιά είναι τα βακτήρια τα οποία έχουν φωλιάσει στη σόλα και σε όλο το εσωτερικό του παπουτσιού. Επομένως πρέπει να τα σκοτώσουμε, αλλά και να αποτρέψουμε να ξαναεμφανιστούν.

Τι να κάνω για να μη μυρίζουν τα παπούτσια μου;

  1. Βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας στο εσωτερικό του παπουτσιού. Απλώστε με το χέρι σας σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες. Αφήστε για ένα ολόκληρο βράδυ. Τινάξτε την περιττή ποσότητα σόδας.
  2. Αναμείξτε νερό με ξύδι μέσα σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέυ. Ψεκάστε το εσωτερικό του παπουτσιού. Αφήστε για ένα βράδυ και το πρωί πλύντε το ζευγάρι των παπουτσιών.
  3. Βάλτε τα παπούτσια στην κατάψυξη. Τοποθετήστε το κάθε παπούτσι σε μια καθαρή σακούλα και τοποθετήστε τα στη κατάψυξη για πάνω από 24 ώρες. Η χαμηλή θερμοκρασία θα σκοτώσει τα βακτήρια που ζουν μέσα στο παπούτσι.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μια από τις παραπάνω λύσεις. Εάν δεν δείτε αποτελέσματα, δοκιμάστε και μία δεύτερη ή και τρίτη.

Πρόληψη

  1. Να έχετε πάντα τα πόδια σας καθαρά.
  2. Βάζετε ταλκ σε καθαρά πόδια. Η πούδρα απορροφά την υγρασία από τα πόδια σας, η οποία αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη μυκητων και βακτηρίων.
  3. Σκουπίζετε καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο.
  4. Μη φοράτε μετά το μπάνιο κατευθείαν κάλτσες. Αφήστε τα πόδια να στεγνώσουν καλά και μετά φορέστε τις. Αλλιώς τα πόδια βγάζουν υδρατμούς οι οποίοι φυλακίζονται από την κάλτσα, δημιουργώντας έτσι υγρό περιβάλλον ανάπτυξης βακτηρίων.
  5. Αλλάζετε συχνά κάλτσες. Μπορεί να φαίνονται καθαρές, αλλά δεν είναι, αυτό είναι σίγουρο! Τα βακτήρια είναι αόρατα!
  6. Χρησιμοποιείτε αντιβακτηριδιακούς πάτους, τους οποίους πρέπει να πλένετε συχνά, αλλά και να τους αλλάζετε συχνά.

Φυσικό αρωματικό παπουτσιού

  1. Καθαρίστε ένα πορτοκάλι ή μανταρίνι ή λεμόνι και κρατήστε τη φλούδα.
  2. Τοποθετήστε τη φλούδα στο εσωτερικό των παπουτσιών.
  3. Προϋπόθεση είναι το παπούτσι να είναι καθαρό εσωτερικά!

Προσέχουμε την υγεία των ποδιών μας αλλά και την καθαριότητα των παπουτσιών μας! 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/myrizoun-asxima-ta-papoutsia-mou/?fbclid=IwAR3wxiJvXXV4fPG_Fi2gkgohvf_coZ8FuA-ZeX1gicFkW3w9PQ8PAvcOY_k

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ