Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε αυτούς τους 5 «διακόπτες» θα χτίσεις μια καλή σχέση με οποιονδήποτε...

Με αυτούς τους 5 «διακόπτες» θα χτίσεις μια καλή σχέση με οποιονδήποτε άνθρωπο στην ζωή σου

Η ζωή μας είναι γεμάτη με ανθρώπινες επαφές και σχέσεις. Στο επαγγελματικό και στο προσωπικό κομμάτι. Αλλά τελικά τι πρέπει να κάνεις για να χτίσεις μια καλή σχέση με κάποιον άλλο άνθρωπο;

Όπως εξηγεί το collective.world, υπάρχουν 5 πυλώνες που κάνουν τη διαφορά. Αυτοί οι πυλώνες βοηθούν στη διατήρηση της σχέσης και ενισχύουν τον δεσμό ανάμεσα σε εσάς και το άλλο άτομο. Μια σχέση χωρίς έναν από αυτούς τους πυλώνες τείνει να καταρρεύσει τελικά.


Επικοινωνία

Χωρίς σωστή, σαφή και σταθερή επικοινωνία, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια σωστή ‘σύνδεση’. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ειλικρινή δεσμό. Δεν μπορείτε να γνωρίσετε κάποιον σε βαθύτερο επίπεδο εάν δεν κάνετε τις δύσκολες ερωτήσεις και δεν μιλήσετε για τα άβολα πράγματα. Δεν μπορείτε να μάθετε ποιος είναι πραγματικά κάποιος αν δεν του επιτρέψετε να μοιραστεί τα συναισθήματά του. Δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τις συγκρούσεις και τις προκλήσεις εάν δεν επικοινωνήσετε ξεκάθαρα τα προβλήματά σας και δεν βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να τα λύσετε. Δεν μπορείτε να κερδίσετε τον σεβασμό που θέλετε εάν και οι δύο δεν κοινοποιήσετε τα όριά σας και τα στάνταρ σας.

Συνέπεια

Όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή μας, έτσι και εδώ η συνέπεια είναι κομβική. Πώς περιμένεις να πάρεις το καλύτερο από κάποιον αν είσαι μία ζεστός και μία κρύος ή μία μέσα και μία έξω από τη ζωή του; Πώς περιμένεις να σε εμπιστευτεί κάποιος όταν δεν είναι σίγουρος ότι θα είσαι πάντα δίπλα του; Η συνέπεια είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση. Έτσι κάνεις κάποιον να σε εμπιστευτεί και έτσι πας τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, γιατί όταν είσαι συνεπής, τα λόγια σου ταιριάζουν με τις πράξεις σου και δεν δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις

Δέσμευση

Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Η δέσμευση. Πρέπει να δεσμευτείτε ότι θα είστε εκεί για τον φιλο/ συνεργάτη/ σύντροφο σας όταν σας χρειάζεται. Πρέπει να βρίσκετε χρόνο για αυτόν. Πρέπει να δεσμευτείτε να κάνετε αυτό το άτομο προτεραιότητα. Πρέπει να αποδείξεις ότι θέλεις αυτή τη σχέση με αυτό το άτομο.

Συμβιβασμός

Ίσως το πιο δύσκολο από όλα, γιατί αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές θα πρέπει να βάλετε τις ανάγκες του άλλου πάνω από τις δικές σας, και μερικές φορές θα πρέπει να ξεφύγετε από το δρόμο σας για αυτές, και μερικές φορές θα πρέπει να… δαγκώσετε τη γλώσσα σας ή να καταπιείτε την περηφάνια σας γιατί η σχέση είναι πιο σημαντική για εσένα από το εγώ σου. Μερικές φορές το να είσαι εγωιστής ή να περιμένεις ότι ο άλλος θα είναι πάντα αυτός που θα υποχωρεί μπροστά στις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, θα δημιουργήσει μία μονόπλευρη σχέση και δυσαρέσκεια. Μια υγιής σχέση είναι αυτή όπου και οι δύο άνθρωποι συμβιβάζονται εξίσου χωρίς να νιώθουν ότι το άλλο άτομο τους θεωρεί δεδομένους ή καταχράται την αγάπη και την καλοσύνη τους.

Ειλικρίνεια

Πώς πραγματικά περιμένεις να δημιουργήσεις έναν γνήσιο δεσμό με κάποιον αν δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής; Ειλικρινής για το ποιος είσαι και πώς νιώθεις. Ειλικρινής σχετικά με το πού βρίσκεστε και τι χρειάζεστε. Ειλικρινής για τις ανασφάλειές σας και τη δύναμή σας. Ειλικρινής για τα λάθη και το παρελθόν σας. Χωρίς ειλικρινή επικοινωνία, είναι δύσκολο να δεις την πραγματική πλευρά του άλλου. Ακόμα και οι πιο σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητάς κάποιου ανθρώπου, που μπορούν να αποκαλυφθούν μόνο στις πιο ευάλωτες και ειλικρινείς στιγμές του.

Πηγή: https://www.itspossible.gr/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%87%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ