Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜερικές αλήθειες που κάθε μαμά πρέπει να λέει στην κόρη της!

Μερικές αλήθειες που κάθε μαμά πρέπει να λέει στην κόρη της!

Η σχέση μαμάς και κόρης είναι ιδιαίτερη και η πιο δυνατή από όλες. Το δέσιμο που έχουν δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Μια μαμά μπορεί να διαβάσει κάθε γραμμή των σκέψεων της κόρης της και η κόρη πάντα θα τρέχει στη μαμά σαν μικρό παιδί. Όσα χρόνια κι αν περάσουν. 


Η σχέση μαμάς και κόρης είναι μοναδική. Οι μαμάδες ξέρουν τι σκέφτεται η κόρη τους στην εφηβεία, τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις και τις ανασφάλειες. Γι΄αυτό και η κόρη ειδικά κατά τα εφηβικά χρόνια ξεκινά να ψάχνει την ανεξαρτησία της και διώχνει τη μαμά της.

Σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο το πιο σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής με το παιδί σου, όσο περισσότερο μπορείς. Μπορεί να μη το γνωρίζουν τώρα αλλά έχουν ανάγκη την καθοδήγησή σου.

Ποιες είναι οι αλήθειες που θα πρέπει να πει μια μαμά στην κόρη της;

Τα παραμύθια είναι ψέματα

Μπορεί η κόρη σου να βλέπει ταινίες, να διαβάζει ρομαντικές νουβέλες αλλά όλα είναι ένα ψέμα. Δεν θα πέσει ξαφνικά στον κύριο Τέλειο στο μετρό και θα ερωτευτούν και θα κάνουν παιδιά και θα ζήσουν ευτυχισμένοι.

Ο κόσμος εκεί έξω είναι σκληρός και με το να πιστεύεις όλα αυτά που διαβάζεις ή βλέπεις στις ταινίες, μπορεί να δημιουργήσεις μια δική σου πραγματικότητα. Η καρδιά σου θα σπάσει, οι φίλοι θα σε εγκαταλείψουν. Πρέπει να τα αποδεχτείς και να προχωρήσεις.

Δεν θέλω τίποτα από σένα

Καμία μαμά δεν ζητάει από το παιδί να βάλει σε προτεραιότητα την καριέρα και την υγεία, επειδή κάτι θέλει ως αντάλλαγμα.

Το να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο είναι συνειδητή και υπεύθυνη απόφαση και δεν το κάνεις για να πάρεις κάτι πίσω. Γι΄αυτό διαβεβαίωσε στο παιδί σου ότι είναι ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει αλλά θα πρέπει να θυμάται όλες τις επιπτώσεις των αποφάσεών του.

Τα σχέδιά σου θα αποτύχουν 9 στις 10 φορές

Γιατί τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα περιμένουμε! Στην πραγματικότητα τα σχέδιά σου μπορεί να μη λειτουργήσουν. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει η κόρη σου αλλά μην την αποθαρρύνεις απ’ το να εξερευνήσει την πιθανότητα κάπου ανάμεσα.

Θα πρέπει να πειραματιστεί, να προσπαθήσει γιατί και τα προβλήματα είναι μέρος της ζωής και όλοι τα κάνουμε. Συμβούλευσέ την να πιστεύει στον εαυτό της, ότι είναι ικανή και αξίζει!

Δεν μπορείς να ικανοποιείς τους πάντες

Γιατί αν προσπαθήσεις να το κάνεις, θα απογοητευτείς κι αυτό η κόρη σου θα πρέπει να το γνωρίζεις.

Το να είσαι καλός με όλους δεν είναι το ζητούμενο, καθώς άνθρωποι θα το εκμεταλλευτούν και θα σε έχουν δεδομένη! Και δεν χρωστάς τίποτα σε κανέναν.

Θα είμαι πάντα εδώ για σένα αλλά μη βασίζεσαι σε μένα

Και η κόρη σου πρέπει να το γνωρίζει. Διαβεβαίωσέ την πως ό,τι κι αν γίνει,  όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις, όταν θα σε πάρει για βοήθεια θα είσαι πάντα εκεί και θα κάνεις τα πάντα για εκείνη.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως μπορεί να βασίζεται πάντα σε σένα. Πρέπει να πάρει υπεύθυνες αποφάσεις και όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν να αντιμετωπίζει την κατάσταση. Να είναι γενναία!

Πηγή: https://ipop.gr/family/merikes-alitheies-poy-kathe-mama-prepei-na-leei-stin-kori-tis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ