Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜάθε πώς να “διαβάζεις” τους ανθρώπους

Μάθε πώς να “διαβάζεις” τους ανθρώπους

Κανένας μας δεν είναι μόνο όσα λέει ή μόνο όσα δείχνει. Τις περισσότερες φορές είναι κάτι και από τα δύο συν κάποια έξτρα που ίσως να μη γνωρίζει ούτε ο ίδιος για τον εαυτό του.Είναι πιο εύκολο να παρατηρήσεις κάποιον και να δεις τι σου λέει με το σώμα του παρά να αρκεστείς μόνο σε αυτά που σου λέει λεκτικά. Μη ξεχνάς ότι ειδικά όταν γνωρίζεις κάποιον είναι πολύ δύσκολο να σου ανοιχτεί για να δεις ποιος πραγματικά είναι. Για το λόγο αυτό βρήκαμε τον τρόπο για να διαβάζεις τους ανθρώπους.

Πώς να διαβάζεις τους ανθρώπους

Δώσε προσοχή στην εμφάνιση

Παρατήρησε τα ρούχα του. Είναι ντυμένος casual ή φοράει κοστούμι; Τα μαλλιά και τα γένια (αν έχει) είναι περιποιημένα ή απεριποίητα; Αν παρατηρήσεις προσεκτικά ακόμα και κάποιο αξεσουάρ μπορεί να σου πει πολλά και για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Δεν υπονοούμε βέβαια να αρκεστείς στην εξωτερική εμφάνιση γιατί πολλές φορές έχουμε πάει στη δουλειά με ταγιέρ και έχουμε βγει για καφέ με την παντόφλα (ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!)

Παρατήρησε τη στάση του σώματος

Παρατήρησε τον τρόπο που κινείται στο χώρο, είναι άνετος ή είναι σφιγμένος; Περπατάει με το κεφάλι ψηλά ή είναι σκυφτός; Σε κοιτάει στα μάτια ή όταν σου μιλάει χαμηλώνει το βλέμμα; Έχει το στήθος του προς τα έξω και άρα είναι πιθανό να έχει μεγάλο το “εγώ” του ή όχι; Όλα αυτά μπορούν να σου πουν πολλά πράγματα όπως το αν είναι άνετος, αν είναι ειλικρινής ή ντροπαλός ακόμα και αν έχει αυτοπεποίθηση ή όχι!

Για να διαβάζεις τους ανθρώπους παρατήρησε την κλίση

Τι εννοούμε με αυτό; Θυμάσαι στα μαθηματικά στο σχολείο που υπολογίζαμε την κλίση της ευθείας; Ε, είναι το ίδιο πράγμα. Κι αν δε σου άρεσαν τα μαθηματικά τότε σκέψου ότι θέλουμε να δούμε προς τα που γέρνει το σώμα σε σχέση με την απόσταση που έχετε μεταξύ σας.

  • Αν η κλίση του σώματος του είναι προς το δικό σου τότε του αρέσεις, αν όχι τότε μάλλον όχι ή μπορεί να είναι και πολύ κλειστός!
  • Αν έχει σταυρωμένα χέρια και πόδια τότε η στάση του υποδηλώνει ότι έχει κάποιες άμυνες, ή ότι αυτοπροστατεύεται ή ότι σε συνδυασμό με σκληρή έκφραση στο πρόσωπο μάλλον είναι θυμωμένος.
  • Αν κρύβει τα χέρια του στις τσέπες ή από πίσω του τότε είναι πιθανό να κρύβει κάτι. (εκτός αν κάνετε κάποιου είδους φωτογράφιση και απλά ποζάρει!)
  • Ένα δάγκωμα στα χείλη του ή ακόμα και να τα γλύψει με τη γλώσσα του υποδηλώνει ότι είναι σε μία άβολη κατάσταση και προσπαθεί να τη διαχειριστεί και να ηρεμήσει.

Ελπίζουμε να πήρες μία γεύση από το πως να διαβάζεις τους ανθρώπους, μόνο να θυμάσαι να μη περιορίζεσαι μόνο σε αυτά!

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/mathe-pos-na-diavazeis-toys-anthropoys/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ